Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van kunst en cultuur tot aan sport én natuurlijk de World Cleanup Day, er is dit weekend weer voor ieder wat wils om te doen in Rotterdam. Lees dan ook snel verder, want we delen de Rotterdam weekendtips voor 15, 16 en 17 september 2023. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ga naar de Cruise Terminal voor een tentoonstelling van 66 (!) meter

De etalage van de Cruise Terminal is sinds 9 september t/m het einde van het jaar omgetoverd tot expositieruimte. De tentoonstelling ‘Het verhaal van’ richt zich volledig op de stad Rotterdam en is te zien achter de ramen van de Cruise Terminal, waardoor je de tentoonstelling gratis kunt bezoeken, zowel overdag als ‘s nachts. 

Er worden verschillende thema’s uit de Rotterdamse stadsgeschiedenis uitgelicht en hierbij spot je typisch Rotterdamse elementen. Denk aan een stuk hout uit de dam in de Rotte, waardoor Rotterdam kon ontstaan, maar ook de iconische Berenhelm die de bezorgers van De Beren restaurants dragen. 

Ben jij benieuwd welke andere stukken je spot tussen de ruim honderd die je in de pop-uptentoonstelling ziet? Ga dan snel naar de Cruise Terminal. De tentoonstelling is er tot 31 december 2023, maar je wilt natuurlijk nú al kunnen meepraten. 

Weekend tip 2: Zet je in tijdens de World Cleanup Day 2023

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day! Tijdens deze wereldwijde opruimactie zetten 190 landen zich in om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Met als doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het verkrijgen van zo veel mogelijk waardevolle informatie over het soort afval dat rondzwerft. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen voor het afvalprobleem.

Wil jij een handje helpen in onze eigen stad Rotterdam? JCI organiseert een grote opruimactie in het hartje van het stad. Het startpunt is om 10:00 uur bij Sint Jacobspark. De actie vindt plaats op straat en op het water. Het duurt tot 12:30 uur.

Houd de website van JCI in de gaten voor updates. 

Weekend tip 3: Bewonder het werk van kunstenaars tijdens het Groot Rotterdams Atelier Weekend

Dit weekend, 16 en 17 september, openen kunstenaars door heel Rotterdam opnieuw hun deuren voor de vierde editie van het Groot Rotterdams Atelier Weekend. Van Crooswijk tot Charlois, van Hillevliet tot Hillegersberg, in elke wijk van Rotterdam zijn ateliers waar kunstenaars en makers graag laten zien waar zij mee bezig zijn.

Sinds de start van het Groot Rotterdams Atelier Weekend in 2020 is het evenement uitgegroeid tot de grootste atelierroute van de stad. Dit jaar zijn er ruim 890 deelnemers, verspreid over ruim 100 locaties over heel de stad waardoor het voor elke Rotterdammer mogelijk is om één of meer ateliers in eigen buurt te bezoeken. 

Op de website van het Groot Rotterdams Atelier Weekend vind je de brochure met daarin alle deelnemende locaties en kunstenaars. 

Weekend tip 4: Bezoek het ZOOmerterras in Diergaarde Blijdorp

Flamingo’s zijn één van de meest elegante dieren op onze aardbol. Met hun roze kleur, lange nekken en naar achter scharnierende knieën weten ze altijd onze aandacht te trekken. We kunnen wel uren kijken naar hoe ze in grote aantallen samen in het water zoeken naar krill. Kun jij ook wel uren naar flamingo’s staren? Dan hebben we een ontzettend leuke tip voor je. 

Tijdens twee weekenden in september is het monumentale plein van de Diergaarde namelijk voor iedereen gratis toegankelijk. Als de dagbezoekers naar huis zijn, openen om 18:00 uur de sierlijke hekken van het plein aan de Van Aerssenlaan. Je bent tot 22:00 uur welkom op het grote ZOOmerterras. Er zijn drank- en eettentjes en er is live muziek. Natuurlijk niet al te hard, want er wordt rekening gehouden met de dieren. 

Het ZOOmerterras is nog gratis toegankelijk op 15, 16 en 17 september. Meer informatie op de website van Diergaarde Blijdorp.

Weekend tip 5: Bekijk een potje padel bij Padel Copa Rotterdam

De sport padel, we kunnen er niet meer om heen. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en het is dan ook razend populair in Nederland. Ben jij er ook gek op? Dan hebben we een leuke weekendtip voor jou. Dit weekend van 14 t/m 17 september, vindt namelijk het internationale padeltoernooi Padel Copa plaats in Rotterdam. 

Het evenement vindt plaats in een heuse Skybox Arena op het Henegouwerplein, een stadion dat de ideale setting biedt voor een onvergetelijke sportbeleving. Het t stadion staat, geholpen door muziek en entertainment, garant voor een feestelijke en gezellige sfeer.

Je scoort een ticket voor Padel Copa Rotterdam vanaf €30,00. Bekijk de verschillende tickets op de website van Padel Copa

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!