Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 16, 17 en 18 december 2022

Brrr… Wat een kou in Rotterdam! Maar eerlijk is eerlijk, het was wel lekker koud met een strak blauwe lucht en een mooi zonnetje aan de hemel. Echt wintersportweer zoals we onderling tegen elkaar zeggen. Als het de aankomende weken nou zo koud blijft dan kunnen we misschien wel hopen op een witte kerst. Dat zou tof zijn, toch?

Laten we niet te hard van stapel lopen, eerst maar weer eens focussen op dit weekend in Rotterdam. Kerstsferen zijn er overal en daar speelt iedereen goed op in. Benieuwd wat je dit weekend kan doen in de stad? Dit zijn de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 16, 17 en 18 december!

Weekend tip 1: Schaatsen in Rotterdam

De koude temperaturen van afgelopen week hebben ervoor gezorgd dat op sommige plassen, meren en zelfs riviertjes een laagje ijs lag. Maar het heeft helaas nog niet hard genoeg gevroren om te kunnen schaatsen op natuurijs, wie weet komt dat nog wel. Mocht je toch graag je schaatsen aan willen trekken, dan kan dit maar liefst op 3 locaties in Rotterdam. De bekendste schaatsbaan in de stad is die op het terrein van hockeyclub Leonidas van Schaatsbaan Rotterdam. Je vindt hier een 400-meter lange ijsbaan, maar daarnaast ook een fun- en curling baan. Voor een entreeticket betaal je €7,50 (of €8,50 in het weekend) en voor schaatshuur een additionele €6,- per persoon.

Een nieuwe ijsbaan is ‘IJsvrij’ op plein 1940. Het volledige plein is getransformeerd tot een magisch winterplein waar je naast schaatsen ook curling kunt spelen. Maar daar houdt het niet op, er worden ook swingende Silent Disco feestjes georganiseerd. Een ticket voor IJsvrij kost €7,50 per persoon, exclusief schaatshuur van €5,- per persoon.

De meest indrukwekkende nieuwkomer is de ijsbaan op het dak van de Bijenkorf. In samenwerking met Zwitserland Toerisme kun je van 16 december tot en met 13 januari schaatsen op duurzaam ijs(!) onder de sterren. De tuin op het dak van de Bijenkorf is omgetoverd tot een echte wintertuin en als je het ons vraagt de meest unieke plek om te schaatsen in Rotterdam op dit moment. Een ticket kost €10,- per persoon, dit is inclusief de huur van schaatsen. Let op: handschoenen zijn verplicht!

Silent Disco bij Schaatsbaan Rotterdam

Nog een leuke aanvulling op het schaatsen in Rotterdam lijstje is dat je dit weekend, wel gezegd op 17 december, een silent disco bij Schaatsbaan Rotterdam kunt meepakken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een regulier ticket kopen, een tijdslot tussen 19:00 en 23:00 uur reserveren en ook niet onbelangrijk een koptelefoon huren. Dat is nog eens een uniek uitje in het weekend!

hotspot alert!

Tijdens deze koude winterdagen is er niets lekkerder dan één van de leuke cafeetjes in duiken in Rotterdam om op te warmen met een warm drankje. Dit zijn een aantal van onze favoriete tentjes in Rotterdam:

  • Rolph’s Deli
  • Chco Café Rotterdam
  • Chiqueolatte Rotterdam
  • By Ami Urban Bistro
  • De Koffiebar

Warme chocolademelk met slagroom, Speculaas Latte of misschien wel een Golden Cappuccino? Bekijk deze heerlijke drankjes in onze reels.

Weekend tip 2: Privébioscoop bij Hotel New York

Film kijken in een privésetting bij Hotel New York? Ja, dat kan vanaf nu! This is the Anything is het concept waarbij je in een unieke setting, genaamd The Cabin, kunt genieten van een waanzinnige filmavond. En dit is de eerste privébioscoop in Nederland. Extra fijn is dan ook dat je tijdens jouw filmavond zelf in het beheer bent van de temperatuur, het geluid en het licht. Ideaal!

Je kunt met maximaal 2 personen genieten van de ervaring ‘This is the anything’ bij Hotel New York. The Cabin is te boeken van donderdag tot en met zondag van 08:00 tot 23:00 uur. Op zaterdag is The Cabin een half uur langer open tot 23:30 uur. Prijzen gaan vanaf €59,-.

Weekend tip 3: XL Rotterdamse Oogst Kerstmarkt

De leukste markt in Rotterdam, de Rotterdamse Oogst, is deze zaterdag volledig in kerstsferen, en zo ook de stands die er staan. Wil je bijvoorbeeld een kerststol op de kop tikken dan ben je aan het juiste adres bij Das Brot en Jordy’s Bakery. Maar de markt is natuurlijk ook de beste plek voor het kopen van unieke cadeautjes. Uiteraard kun je er ook genieten van een lekkere gluhwein en een warme kop chocomelk. Het belooft een sfeervolle dag op de markt tot worden!

ultieme kerstvibes

Het aftellen naar kerst is begonnen, volgende week is het dan ein-de-lijk zover! Wij zijn er inmiddels helemaal over uit wat we gaan koken voor het kerstdiner met de familie, jij ook? Mocht je nog inspiratie zoeken dan kun je zeker even kijken naar onze tips in de artikelen ‘kerst in Rotterdam‘ en ‘de leukste kerst deals in Rotterdam‘.

Je kunt ook nog één keer voor de mogelijkheid kiezen om de grens over te steken en in Duitsland een kerstmarkt mee te pakken. Leuke steden met sfeervolle kerstmarkten zijn:

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!