Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rotterdam Weekend Tips: 16-18 februari 2024

Inhoud

Van het kijken van een potje tennis tot het eten van een Chinese hotpot, deze weekendtips staat weer vol met inspiratie voor 16, 17 en 18 februari. Wist je trouwens al dat dit weekend de voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord begint? Een heerlijke periode om in Rotterdam te zijn!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Tips voor de voorjaarsvakantie

Dit weekend begint de voorjaarsvakantie voor regio Midden en Noord en dat betekent dat je een goede reden hebt om er op uit te gaan. Misschien ga je wintersporten in Oostenrijk of een weekendje weg, maar blijf je in Nederland dan is het heel leuk om Rotterdam en omgeving te verkennen. Om je op weg te helpen met tips hebben wij een artikel geschreven vol inspiratie voor ontdekkingen en belevingen in Rotterdam. Ben je benieuwd? Lees dan snel het artikel vol tips voor de voorjaarsvakantie!

Weekend tip 2: Neem een kijkje bij de finales van het ABN AMRO Open tennistoernooi

In het Rotterdam Weekend Tips artikel van vorige week deelden we al het ABN AMRO Open tennistoernooi als tip voor het weekend, maar ook dit keer om deze terug. Dit weekend vinden namelijk de laatste wedstrijden plaats, en als je het tennistoernooi een beetje volgt dan weet je vast dat er spannende potten op de planning staan. We kunnen helaas nog niet voorspellen wie er in de halve finale en finale komt te staan, maar één ding weten we wel en dat is dat er nog tickets beschikbaar zijn!

Weekend tip 3: Vier het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

Nog een terugkerende weekendtip is het vieren van het Chinees Nieuwjaar. Volgende de Chinese astrologie is 2024 het jaar van de draak en in het teken daarvan kun je nog t/m 25 februari genieten van de viering van dit nieuwe jaar. Er zijn in Rotterdam meerdere evenementen die je kunt bijwonen, maar ook allerlei leuke deals in Chinese winkels en restaurants. Om je te inspireren delen we hier de leukste evenementen van dit weekend: 

  • 17 februari – Leeuwendans optocht op de West-Kruiskade van 12:30 tot 17:45 uur;

  • 18 februari – Nieuwjaarslunch in Belvédère vanaf 12:00 uur;

  • 18 februari – Vuurwerkshow Holland Amerikaplein vanaf 18:00 uur.

Benieuwd naar alle evenementen? Bekijk dan het volledige programma.

Weekend tip 4: Een nieuwe Chinese hotspot in Rotterdam

Het Chinese eten zoals wij het kennen in Nederland is niet zoals er in China wordt gegeten, maar dat wist je waarschijnlijk al. Maar ben je al bekend met de Chinese hotpot? Dit is een oosterse versie van fondue die oorspronkelijk uit China komt. De wereldwijd bekende hotpotketen Zhanglian Malatang heeft zijn eerste vestiging in Nederland geopend, en dat maar liefst in Rotterdam!

Bij Zhanglian Malatang, op de Korte Lijnbaan, kun je terecht voor heerlijke gevulde kom bouillon met groenten. Bij binnenkomst pak je een kom en wandel je langs de koelvitrines vol ingrediënten als vlees, vis, noodles en groenten waarmee je deze kunt vullen. Bij de kassa wordt de door jouw gevulde kom gewogen waarna je uit 5 verschillende bouillon kunt kiezen. Je krijgt een buzzer mee en zodra deze afgaat kan het smullen genieten. Kortom, een leuke hotspot tip om te onthouden tijdens een dagje winkelen in Rotterdam of voor een lekkere maar ook makkelijke hap ‘s avonds!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!