Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 17, 18 en 19 maart 2023

De week is weer voorbijgevlogen als je het ons vraagt, maar dat is alleen maar positief want dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van een welverdiend weekend. Heb je leuke plannen of nog inspiratie nodig? Laat ons je helpen door je te inspireren met de leukste tips voor Rotterdam. Zo haal je alles uit je weekend in de mooiste stad van Nederland. 

Dit zijn de leukste Rotterdam weekendtips voor 17, 18 en 19 maart 2023!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Dansvoorstelling ‘Dans naar de Hemel’

Deze vrijdag en zaterdag kun je in en op de Laurenskerk genieten van een bijzondere dansvoorstelling. De voorstelling heet ‘Dans naar de Hemel’ en creëert een verbinding tussen cultuur en iconische gebouwen door verticale dans.  

Met een verticale dans bedoelen we dan ook echt dat er verticaal op het podium wordt gedanst, dus van boven naar beneden. Het is een veelbelovende voorstelling. 

Tickets zijn nog beschikbaar voor vrijdagavond 17:00 uur en zaterdagavond 16:00 en 20:00 uur. Een ticket kost €12,50 per persoon en kun je hier aanschaffen.

Weekend tip 2: Ga naar het Lego-event in het Alexandrium Shopping Centre

Lego, we zijn er allemaal mee opgegroeid. De één was goed in het creëren van enorme Lego-bouwwerken, de ander die deed maar wat. Hoe dan ook, spelen met Lego was en is leuk. Voor jong en voor oud. Denk jij er net zo over? Dan vind je het vast leuk dat we je de volgende tip kunnen geven:

Van 11 tot en met 31 maart 2023 vind je in het Alexandrium Shopping Centre een speciaal ingerichte ruimte voor Lego-bouwwerken. Een plek waar je unieke creaties kunt bewonderen, maar waar je ook zelf aan de slag kunt. Deze zaterdag, 18 maart 2023, is er een Meet & Greet van 12:00 tot 16:00 en kun je een Lego-karakter ontmoeten. En er zijn nog veel meer leuke acties ter plaatse. Kortom, een leuk uitje in Rotterdam! 

Hotspot Alert

Wijnbar Cult

Onlangs is in de wijk Delfshaven een nieuwe hotspot geopend, namelijk Wijnbar Cult. Nu zijn wij gek op lekker wijnen met vriendinnen dus dit is zeker een spot waar we binnenkort eens een kijkje gaan nemen. De knalroze neonletters ‘Cult’ trekken dan ook al enige tijd onze aandacht. Wat deze spot extra aantrekkelijk maakt? Dat zijn de eigentijdse bar, roze toiletten, het terras op de zon, én last but not least: de 1.500 verschillende natuurwijnen!

Weekend tip 3: Art Weekend in Rotterdam

Alle kunstliefhebbers opgelet, dit weekend (17 t/m 19 maart) kun je een kijkje nemen bij de tweede editie van de tentoonstelling Subject: Transition. Op de locatie Baanhof Rotterdam worden er in 30 Rotterdamse kunstruimtes mooie en inspirerende werken tentoongesteld. Daarnaast vinden er heel het weekend ook verschillende tours en events plaats verspreid over meerdere locaties in de stad. Je kunt een rondleiding met ervaren kunstgids boeken voor €2,50 per persoon. De organisatie achter Art Weekend is Art Central Rotterdam XL (op deze website vind je meer informatie over het event).

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!