Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Hi Rotterdammers! Er staat een lekker lang Pinksterweekend voor de deur en daar hebben de Rotterdamse ondernemers goed op ingespeeld. Er is van alles te doen en te beleven in de stad. Proost op het tienjarig jubileum van Kaapse Brouwers bij het Kaapse Anniversary Bier Festival, geniet van de optredens tijdens Weelde’s Friday Night LIVE in de Kunsthal, of stap aan boord voor de Boothstock ‘Sneak Preview’ Boatparty. Waan je in Italiaanse sferen bij de sagra van Spaghetteria, struin over The Maker Market in het Groothandelsgebouw, en scoor leuke plantjes bij de plantenmarkt van de Voedseltuin. Dit zijn de tips voor 17, 18 en 19 mei! 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Proost op het Kaapse Anniversary Bier Festival

Kaapse Brouwers bestaat dit jaar 10 jaar! En dat wordt natuurlijk gevierd met met een knallend craft bierfestijn. Aanstaande zaterdag 18 mei vindt dan ook de tiende editie van het Kaapse Anniversary Festival plaats. En dit wordt er eentje om in te lijsten!

Verwacht één groot craft bierwalhalla, vele ‘guest breweries’ die langskomen om jou de beste bieren voor te schotelen, muziek, een secret speakeasy bar, good food, exclusieve diners, een tour door de brouwerij, thematische proeverijen en masterclasses, eigenlijk alles wat je wilt op zo’n dag.

Het Kaapse Anniversary Bier Festival duurt van 12:00 uur tot 23:00 uur. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan is er ook nog een after party. De ‘Late Pick’ tickets zijn nog te koop voor €17,00 per stuk. De prijs aan de deur is €19,00. 

Weekend tip 2: Weelde’s Friday Night LIVE in de Kunsthal

Deze vrijdag, 17 mei, is het weer tijd voor Friday Night LIVE in de Kunsthal. En dit keer neemt Weelde het museum over! Geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Yes to All’ van Sylvie Fleury is er een line-up van artiesten die vrouwelijkheid als wapen inzetten. Verwacht onder andere pop, performance, humor en rave van Vieze Meisje, maar ook een uniek optreden van queer muziekduo LIONSTORM. 

Tijdens Friday Night LIVE serveert het Kunsthalcafé Friday Night Bites en drink je een heerlijke cocktail van Williams Cocktails. Tickets kosten 12,50 en zijn te koop via de website van Kunsthal

Weekend tip 3: De Boothstock ‘Sneak Preview’ Boatparty 

Ga jij naar Boothstock Festival? Dan wil je deze preparty niet missen. Op zondag 19 mei stap je namelijk aan boord voor de Boothstock Sneak Preview boatparty. Terwijl je vaart over de Maas, kom je al helemaal in de sfeer van Boothstock Festival en ga je los op de muziek van Michel de Hey, Daf, Alaro en Boogie Soundsystem. 

De boatparty duurt van 15:00 tot 20:00 uur en een kaartje kost €18,40. 

Weekend tip 4: Waan je in Italiaanse sferen bij de sagra van Spaghetteria 

Dol op Italië? En nóg meer op de Italiaanse keuken? Dan wil je dit weekend naar de sagra van Spaghetteria in het Groothandelsgebouw! 

De Italiaanse keten organiseert op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei samen met Aperol een XL-editie van hun populaire dinerparty. Tijdens de sagra heb je het gevoel alsof je op een feestje in Italië beland bent. Je dineert aan lange tafels, scoort een Aperol Spritz bij de bar en zingt mee met Italiaanse klassiekers. 

Voor €60,00 krijg je een uitgebreid diner, twee Aperol Spritz en heel veel entertainment! Tickets zijn hier te koop. 

Het Kaapse Anniversary Bier Festival

Kaapse Brouwers
  •  

Sagra van Aperol x Spaghetteria

Groothandelsgebouw
  •  

Weekend tip 5: Struin over The Maker Market in het Groothandelsgebouw

In het Groothandelsgebouw is het dit weekend gaande, want naast de sagra vind je er ook The Maker Market. Op zaterdag 18 mei vind je op de binnenplaats van het Groothandelsgebouw kraampjes van 70 ondernemers en ambachtslieden met creatieve cadeautjes, lekkere delicatessen en meer. Ook zijn er hapjes en drankjes. 

De markt is van 11:00 tot 17:00 uur en is gratis te bezoeken. Neem ook een kijkje bij het Maaskant Park. Dit nieuwe stuk groen vind je eveneens op de binnenplaats en telt 400 (!) soorten bloemen en planten. 

Weekend tip 6: Scoor leuke plantjes bij de plantenmarkt van de Voedseltuin 

Heb jij een tuin en is het hoog tijd om deze zomerklaar te maken? Ga dan deze zaterdag naar de plantenmarkt van de Voorplanters in de Voedseltuin. Koop planten van eigen teelt (vele soorten groenten, kruiden en inheemse planten en bloemen) en natuurlijk de producten uit hun eigen winkeltje! Ook zijn er leuke mini-workshops en lekkere versnaperingen te koop. 

De plantjesmarkt vindt plaats op zaterdag 18 mei van 12:00 tot 16:00 uur. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!