Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van bier drinken in de Merwe-Vierhavens tot je een aap lachen in Comedy Club Haug, dit weekend kun je weer allerlei leuks ondernemen in Rotterdam. Zin om bij te kletsen met vrienden? Sinterklaas aan te zien komen in Rotterdam? Of ben je gewoon op zoek naar inspiratie voor een weekendje in Rotterdam. We’ve got you covered! Dit zijn de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 17, 18 en 19 november 2023!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Lach je rot tijdens het Shtickfest in Comedy Club Haug

Zin in een avondje lachen, gieren en brullen? Koop dan een kaartje voor Shtickfest, een driedaagse stand-upcomedy festival dat plaatsvindt in Club Haug. Met Shtickfest wordt de officiële opening van Club Haug gevierd, ook al zitten ze al 4 jaar aan de Boompjeskade. Dit komt omdat het antikraakcontract nu is vervangen voor een huurovereenkomst voor 10 jaar. Een feestje waard dus!

Tijdens Shtickfest kun je comedians als Daniël Arends, Martijn Koning en Wina Ricardo verwachten, maar natuurlijk zijn er nog veel meer comedians die komen optreden. Is je interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje op de website van Shtickfest. Je kunt losse kaarten en passe-partouts kopen. Shtickfest vindt plaats van donderdag 16 t/m zaterdag 18 november 2023.

Weekend tip 2: Drink een biertje op het SHIPPED Beer Festival

In de Merwe-Vierhavens vind je de twee grootste bierbrouwerijen die gevestigd zijn in Rotterdam: Kaapse Brouwers en Stadshaven Brouwerij. En in plaats van dat er rivaliteit is, slaan de brouwerijen hun handen in één en organiseren ze op zaterdag 18 november het SHIPPED Beer Festival. Een festival waar je oneindig veel bier kunt drinken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

SHIPPED Beer Festival geeft je toegang tot de brouwerijen waarbij je de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen achter de schermen. Het is best interessant om een glimp op te vangen van het brouwproces van bier. Uiteraard is een festival geen festival zonder muziek en eten, en ook dat is geregeld hoor. Een kaartje voor het festival kost €16,- per persoon en extra tickets voor een rondleiding kosten €15,- per persoon extra. Het festival duurt van 12:00 tot 23:00 uur. Voor meer informatie kun je kijken op de website van SHIPPED Beer Festival!

Weekend tip 3: Neem een kijkje bij de Sinterklaasintocht in Rotterdam

Dit jaar komt Sinterklaas voor 72e (!) keer aan in Rotterdam en dat beloofd weer een heel bijzonder spektakel te worden. Om 11:00 uur is de opening op het Willemsplein, naast de Erasmusbrug, en kun je een goed plekje bemachtigen om Sinterklaas van dichtbij te kunnen zien. Om 12:30 uur start het programma en naar verwachting komt Sint om 13:00 uur aan. Vanaf het Willemsplein is er een sfeervolle optocht uitgestippeld door de stad die uiteindelijk uitkomt op het Grotekerkplein (naar verwachting om 15:00 uur). Hier zijn allerlei foodtrucks aanwezig, kunnen kinderen mee doen aan activiteiten en zelfs hun pietendiploma halen!

Bekijk hier de route en het programma van de Sinterklaarsintocht 2023.

Weekend tip 4: Bewonder de creatieve lichtshow bij het Depot Boijmans van Beuningen

Wist je al dat je bij het Depot van Boijmans van Beuningen ‘s avonds, wanneer het donker is, een bijzondere lichtshow kunt bewonderen? Op dit moment kun je de kunstcreatie ‘Het leven verspillen aan jou’ van Pipilotti Rist zien. Over het plein bewegen allerlei kleurrijke cirkels en vormen met als doel om men samen te brengen in plaats van te scheiden. Hoe mooi?!

Weekend tip 5: Markeer 22 november 2023 in je agenda

Jandino Asporaat is één van de grappigste cabaretiers die Nederland rijk is, en menig Nederlander zal hem dan ook kennen van De Dino Show of in zijn rol als Rajhesh en Judeska. Ben je hier een beetje bekend mee, dan ben je wellicht ook bekend met het fastfood restaurant FC Kip die meerdere keren is terugkomen in zijn shows. Hoe tof is het dan ook dat Jandino Asporaat aankomende week daadwerkelijk zijn eerste FC Kip opent restaurant opent in Rotterdam. Je vindt de vestiging van FC Kip op de Van Oldenbarneveltplaats 10 op de hoek van de Coolsingel, tussen Bagels & Beans en de Primark. Je scoort er natuurlijke de lekkerste (halal) kip en nog veel meer lekkers!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!