Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van picknicken op het grootste picknickkleed van Rotterdam tot wijntjes drinken voor de Laurenskerk, waar heb jij zin in dit weekend? Ontdek in deze editie van de Rotterdam Weekend Tips wat je op 18, 19 en 20 augustus allemaal kunt beleven in de stad. Eén ding is zeker, en dat is dat je met de warme temperaturen van dit weekend lekker buiten wilt zijn. En daar zijn genoeg mogelijkheden voor, finally!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Drink een wijntje bij Het Wijn Festijn

Wijnen, wijnen, wijnen! Ja hoor, dit weekend kun je heerlijk wijnen in Rotterdam op het enige echte Wijn Festijn. Een festival op het Grotekerkplein waar je maar liefst keuze hebt uit 100 verschillende soorten wijnen. Uiteraard vind je daarnaast ook heel veel opties voor het bestellen van hapjes, want bij wijntjes drinken hoort natuurlijk een lekkere borrelplank. 

Het Wijn Festijn is op 18 en 19 augustus, en een kaartje kost €10,- per persoon. Tickets kun je online kopen of bij de entree van het festival.

Weekend tip 2: Geniet van een avondje Romantische Muziek in Het Park

Het Weekend van de Romantische Muziek is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in Het Park bij de Euromast. Dit weekend, op zaterdag en zondag, kun je in het park luisteren naar optredens van klassieke muziek. Het muziekfestival is geheel gratis en er is een variërend programma dat je kunt bijwonen. Er zijn in totaal 7 verschillende podia. Een highlight van het festival is een magisch maanlichtconcert dat zaterdagavond plaatsvindt op het hoofdpodium. Wil je een glimp opvangen van het muziekfestival? Dan vind je het vast leuk om te weten dat trouwe bezoekers vaak gekleed gaan in hun mooiste romantische outfit mét hoed! 

Weekend tip 3: Ga voor een culinair beleving bij De Maaltuin in Trompenburg

Ben jij wel te porren voor een culinaire belevening? Volg dan de tip van onze gastblogger Tessa op en ga een avondje uit in de botanische tuinen van Trompenburg. Wellicht dat je nu denkt ‘wat een gekke locatie’, maar wist je al dat hier het pop-up restaurant De Maaltuin is neergestreken? Het is de zomereditie van De Maaltuin in Trompenburg waar je nog t/m 8 september 2023 terecht kunt. Een avond bij De Maaltuin is een ware belevenis. Geniet van een 5-gangendiner waarvan de gerechten geïnspireerd zijn op de verhalen van de Botanische Tuin, mede als de bloemen en planten die er groeien! Hebben we je interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje op de website van De Maaltuin, want deze culinaire beleving raakt snel uitverkocht!

Weekend tip 4: Bezoek het openlucht filmfestival Roffa Mon Amour

Het openlucht filmfestival van Rotterdam is zonder twijfel Roffa Mon Amour. Ieder jaar biedt het festival bijzondere films aan die je kunt kijken op een heel toffe locatie, namelijk in de beeldentuin van Brutus. Eén van de waanzinnige locaties in het Keile District. Het programma van Roffa Mon Amour is van 16 t/m 25 augustus en er zijn 12 verschillende films waarvan de genres uiteenlopend zijn. De films waar je dit weekend heen kunt zijn: 

  • 18 augustus: 100 Seasons

  • 19 augustus: Drifter

  • 20 augustus: Bend it like Beckham

Benieuwd naar de andere films? Bekijk via deze link het complete programma van Roffa Mon Amour. Een kaartje kost €11,- per persoon.

Weekend tip 5: Ga picknicken op het grootste picknickkleed van Rotterdam

Deze zomer staat in het teken van Zomer op Zuid, en één van de evenementen die daarvoor wordt georganiseerd is de Grote Picknick op Zuid. Op zondag 20 augustus kun je in het Zuiderpark namelijk picknicken op het grootste picknickkleed van Rotterdam. Aan het kleed is de afgelopen weken erg hard gewerkt en deze bestaat dan ook uit allerlei verschillende Rotterdamse theedoeken. 

De planning van de grote picknick valt dit weekend goed samen met tropische temperaturen. Het belooft dan ook een heel mooie en gezellige dag te worden. De Grote Picknick op Zuid start om 11:30 uur met het uitrollen van het grote picknickkleed. Van 12:00 tot 14:00 uur is het tijd voor de picknick. Pak jij je eigen picknickdoos in of haal je wat lekkers bij één van de food trucks rondom het Zuiderpark? Na afloop van de picknick zijn er meer food-events die je op zondag kunt bijwonen!

Weekend tip 6: Neem een kijkje bij de European Para Championships

Dit jaar vinden de European Para Championships voor het eerst plaats en er zijn veel wedstrijden in de stad die je gratis kunt bijwonen. Er zijn in totaal 10 parasporten waarvan de zogenoemde ‘City Courts’ gratis te bezoeken zijn. Voor de sporten die plaatsvinden in Ahoy kan er een dagticket worden gekocht voor €7,50 per persoon. 

Afgelopen week en weekend vonden de eerste wedstrijden al plaats in Rotterdam, maar dit weekend staat er ook weer een interessant programma voor je klaar. Zie hieronder het overzicht van de Europese Kampioenschappen:

  • 17 augustus – Para Cycling langs de Maas (Scheepvaartkwartier)
  • 19 & 20 augustus – Para handboogschieten (Kop van Zuid)
  • 18, 19 & 20 augustus – Wegwedstrijd en tijdrit van het wielrennen (Zevenhuizen)
  • 15 t/m 20 augustus – Badminton (Ahoy)
  • 17 t/m 20 augustus – Schieten met geweer en pistool (Ahoy)
Tijdens de European Para Championships kunnen sporters een Europese titel bemachtigen, maar ze kunnen zich ook kwalificeren voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs!

Weekend tip 7: Onbeperkt mosselen eten bij Brasserie Jules

Het is ons opgevallen dat het eten van mosselen de afgelopen weken erg populair is. We hebben bij meerdere hotspots in Rotterdam dan ook al veel mosselpannetjes op tafel zien staan. We moeten eerlijk toegeven dat wij er niet zo fan van zijn, maar van mosselliefhebbers hebben we vernomen dat ze heel erg goed smaken. Ze lusten zelfs het ene pannetje na het andere pannetje… Dat is dan ook de reden dat we een heel leuke tip hebben opgenomen in deze editie van de Rotterdam Weekend Tips, namelijk dat je nog de rest van deze maand (augustus) onbeperkt kan genieten van mosselen bij Brasserie Jules. Snel reserveren dan maar!

Onbeperkt mosselen eten inclusief brood met smeersels, friet en sausjes. De kosten zijn €24,50 per persoon.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over onze favoriete stad Rotterdam. Op ons blog vind je dan ook veel artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!