Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 19, 20 en 21 augustus 2022

Met de zomerhitte op zijn hoogtepunt afgelopen weekend maken we ons dit weekend klaar voor minder tropische temperaturen en een typisch Nederlands buitje. Uiteraard laten we onze weekenddagen niet verpesten door wat regendruppels. Laten we er maar zo naar kijken dat de grasvelden in de parken wel wat water kunnen gebruiken! En dan gaan wij toch gewoon lekker binnen in bars en restaurants genieten van smakelijke hapjes en drankjes. Geen idee waar je dit weekend moet zijn? Laat je dan inspireren door onze nieuwste Rotterdam Weekend Tips. Er is veel leuks te beleven op 19, 20 en 21 augustus!

Weekend tip 1: Roffa Mon Amour

In de buitenlucht een film kijken, wie wil dat nou niet? Roffa Mon Amour strijkt neer in Rotterdam van 17 tot en met 28 augustus en dit is hét event om naartoe te gaan. In de tuin van Brutus reis je deze week mee met films van Rotterdam tot Cambodja, naar Mexico en weer terug naar Rotterdam. Per film zijn er maar een beperkt aan tickets verkrijgbaar. Dus kijk snel naar het programma van Roffa Mon Amour en scoor je tickets online!

Weekend tip 2: Typical Tropical Summer – SS Rotterdam

Deze zondag staat in het teken van losse heupen en tropische sferen. Een perfecte combinatie die samenkomt tijdens het Typical Tropical Summer event op het unieke decor van het ss Rotterdam. Deze bijzondere locatie aan de Rotterdamse Maas wordt getransformeerd tot een Grand Ballroom waar je op 21 augustus van 17:00 tot 22:00 uur los kunt gaan. Salsa, bachata en kizomba. Dit wordt een top feest!

Tickets zijn via deze link online te verkrijgen voor €10,- per persoon. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Typical Tropical en ss Rotterdam.

Hotspot alert

A La Plancha (Aan Wal)

We hebben een aantal favoriete zomerterrassen in Rotterdam, maar hoog in ons lijstje staat toch echt wel A La Plancha. Op het terras aan de Maas heb je op een zomerse avond heerlijk uitzichten over de skyline van onze mooie stad. Maar dat niet alleen, je kunt hier namelijk ook goddelijk eten. Visgerechten worden in de open keuken op de plaat vers bereid. Waar we ook echt niet omheen kunnen zijn de verfrissende toetjes die je er kunt bestellen. Yum!
 
Dat gezegd hebbende, kunnen we nu dan ook eindelijk het goede nieuws delen dat A La Plancha een vaste plek heeft op het Noordereiland. Dus voortaan kunnen we ook in andere seizoenen genieten van de sfeer en gerechten van dit top restaurant. Je vindt A La Plancha (Aan Wal) aan de Van der Takstraat 2. Zomers dus genieten op de plaat, ‘s winters genieten in het knusse restaurant aan de wal.

Weekend tip 3: Bierfestival HOP

Ben je niet vies van een biertje en een beetje gezelligheid? Dan moet je dit weekend in het Wijkpark het Oude Westen zijn. Ieder jaar verzamelen zo’n 10 craft beers brewers zich die hun favoriete biertje maar al te graag aan je presenteren. En uiteraard ook laten proeven. Heb je genoeg bier op? Dan sta je ongetwijfeld op de dansvloer bij de Silent Disco (of heb jij daar geen biertje voor nodig?). Het festival heeft twee jaar op zich laten wachten, maar nu kan het eindelijk weer. Dus zoals ze bij het bierfestival zeggen: iedereen viert op HOP het leven, samen!

Het festival vindt plaats op 19 en 20 augustus. Tickets kun je online kopen, maar ook voor €15,- aan de deur. 

Weekend tip 4: Givesoul Festival

2022 is het jaar van de festivals en we moeten eerlijk toegeven dat we er nog geen genoeg van hebben. Zeker niet wanneer er een leuk festival te vinden is in Rotterdam. Ben je het daar mee eens? Dan moet je zaterdag 20 augustus zeker een kijkje nemen bij het Givesoul Festival. Uiteraard heb je hiervoor wel een ticket nodig. Deze zijn nog verkrijgbaar op de website van Givesoul, maar je kunt ook kijken op Ticketswap (misschien scoor je een goedkoper ticket).

Dit wil je!

Rollerdam – Wednesday Night Skate

We zagen het onlangs voorbij komen op Facebook en ook al vind het niet plaats in het weekend, dit wil je weten! Iedere woensdagavond kun je namelijk door Rotterdam rollerskaten. Verzamelen om 20:00 uur bij de Hoogstraat (ter hoogte van de bibliotheek). Een onwijs leuk en sportief initiatief van Rollerdam!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!