Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het is weer tijd voor de Rotterdam Weekend Tips! Voor 19, 20 en 21 januari hebben we weer een heel fijn lijstje met leuke tips samengesteld. Duik in het eerste Showcase Festival Snowkwartier in het Hoogkwartier, waar de wijk twee dagen lang transformeert tot een cultureel en culinair paradijs. Station Bergweg opent haar deuren met 12 culinaire ondernemers, terwijl de Brasserie in de Euromast nieuwe hoogstandjes serveert. Vergeet niet je tickets te scoren voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR). En ontdek OX.Space in het voormalige pand van Donner voor een alles-in-één ervaring van evenementen, workshops, kunst en meer. Kortom, een weekend vol ontdekkingen in Rotterdam!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ga naar het Hoogkwartier voor Festival Snowkwartier

Op 19 en 20 januari kun je je hart ophalen tijdens de eerste editie van het Showcase Festival Snowkwartier in het Hoogkwartier. Tijdens deze twee dagen wordt het vrolijke Hoogkwartier omgetoverd tot cultureel en culinair walhalla voor jong en oud om de highlights van deze bruisende wijk in de spotlight te zetten. De winkels, barren, restaurants, sportscholen, kantoren, bedrijven en hotels openen letterlijk hun deuren en organiseren talloze verrassingen, (gratis) activiteiten en tours. Loop bijvoorbeeld de kunsttour langs de ateliers en kunsthandelaren, of doe een wijn -en spijstour langs alle culinaire hotspots van de wijk.

Het evenement is gratis toegankelijk. Het is daarnaast mogelijk om kaartjes te kopen voor de rondleidingen en strippenkaarten. Ontdek meer op de website van Snowkwartier

Weekend tip 2: Station Bergweg is open!

Foodies opgelet, want Station Bergweg is open! Je vindt deze nieuwe hotspot in het oude station aan de Bergweg, met maar liefst 12 culinaire en creatieve ondernemers onder één dak. Een plek waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes, zowel binnen, als straks in de zomer ook lekker buiten. 

Weekend tip 3: Geniet op grote hoogte van het nieuwe menu bij de Brasserie in de Euromast 

Het is en blijft een klassieker, uit eten op de Euromast. Ondanks dat we al meerdere keren bij het hoogste restaurant van Rotterdam hebben gegeten, blijven we er graag terug komen. Het uitzicht ‘s avonds over Rotterdam met de fonkelende lichtjes, in combinatie met de culinaire hoogstandjes die ze serveren, maken het zo’n beleving! Op de nieuwe menukaart vind je heerlijke seizoensgerechten en dranken voor een onvergetelijke brunch, lunch, high tea, high wine of diner. In de keuken wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van dagverse producten en lokaal ingekochte ingrediënten. Smaakvoller én duurzamer.

Wij genoten afgelopen week onder andere van de zalm gemarineerd in biet, de diamanthaas, pompoen risotto en als toetje de kaneel parfait en kruidige boterkoek. En we kunnen niet anders zeggen: het is zeker de moeite waard om het nieuwe menu te proeven! 

Weekend tip 4: Laat je verrassen door een wereld aan films tijdens IFFR

Volgend weekend, van 25 januari tot 4 februari, komt het International Film Festival naar Rotterdam en je kunt nu alvast je tickets bemachtigen! Laat je verrassen door een wereld aan films, ontmoet de makers tijdens Q&A-sessies en verken de stad als nooit tevoren. Mis deze unieke cinematografische ervaring niet!

Bekijk de website van IFFR 2024 voor het volledige aanbod en om tickets te kopen. 

Weekend tip 5: Ontdek het creatieve OX.Space 

Ken jij de hotspot OX.Space al? Het is te vinden in het voormalige pand van de boekhandel Donner. OX is een alles-in-één plek voor evenementen, lezingen, optredens, kunst, workshops, tentoonstellingen, film, muziek, dans, fitness, yoga, wellness en natuur. Maar je kunt er ook aanschuiven voor een lekker bakje koffie en gezonde happen. 

Ook dit weekend vinden er leuke workshops en evenementen plaats, zoals het culturele en artistieke event ‘The Circle’ op vrijdag 19 januari.

Houd de Instagram van OX.Space in de gaten voor alle events en workshops. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!