Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 2, 3 en 4 december 2022

Hallo december! De laatste maand van het jaar is aangebroken en het is dus hoog tijd om terug te blikken op 2022. We hopen natuurlijk dat je een mooi en gezond jaar achter de rug hebt en hier en daar leuke uitstapjes hebt kunnen maken. Ook wij blikken graag terug op 2022. Een jaar waarin Travander weer ontzettend hard gegroeid is en waarin we prachtige reizen hebben mogen maken. Dit weekend staat er nog één gezamenlijke trip op de planning. We reizen namelijk naar meerdere Duitse steden en hopen hier onszelf te kunnen onderdompelen in kerstsferen. Meekijken met onze avonturen kan natuurlijk altijd op onze Instagram-pagina!

Het eerste weekend van december trap je goed af met de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 2, 3 en 4 december!

Weekend tip 1: Neem een kijkje op de SINT Markt

Hoewel wij volop gefocust zijn op kerst is het natuurlijk wel zo dat dit weekend nog volop Sinterklaas in Nederland gevierd wordt. Moet je nog last minute inkopen doen voor een dobbelspel of heb je inspiratie nodig voor een het schrijven van een gedicht? Neem dan eens een kijkje op de SINT markt van Rotterdamse Oogst. Je vindt er genoeg prikkels die jouw creativiteit doen aanwakkeren voor het schrijven van een pakkende tekst. En daarnaast zijn er ontzettend veel leuke stands waar je nog een cadeautje of een lekkernij kunt scoren. De SINT markt vindt plaats op het Noordplein van 10:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 2: Een Nordmann kerstboom kopen doe je bij De Maaskantine

Nu de maand december is aangebroken willen we het liefst zo snel mogelijk een kerstboom in huis halen. En er is één plek in Rotterdam waar we graag onze kerstboom scoren en dat is bij De Maaskantine waar Rotterdamse Kerstbomen prachtige Nordmann bomen aanbiedt. Je kunt op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur terecht bij deze toffe locatie langs de Maas. Dit uitje staat niet alleen in het teken van een kerstboom scoren, maar ook jezelf onderdompelen in kerstsferen. Zo vind je bij De Maaskantine ook een gezellige kerstmarkt, leuke kinderactiviteiten, sfeervolle muziek en lekkere hapjes en drankjes. Kortom, een leuk winters uitje in Rotterdam dit weekend!

Extra leuke tip: Een heel goede vriendin van ons staat dit weekend ook op de kerstmarkt. Ze verkoopt hier de leukste handgemaakte telefoon- en tassenkoorden. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar we hebben het natuurlijk over Laupi.

hotspot alert!

Aloha Bar

Ben je gek op kaas? Dan hebben wij de leukste hotspot alert voor je! Op woensdag 7 december vindt de laatste editie plaats van Cheesy Wednesday bij Aloha. Je kunt tijdens Cheesy Wednesday genieten van een overheerlijke kaasfondue. De kazen die je zult proeven zijn afkomstig van Booij Kaasmakers. Uiteraard komt de kaasfondue samen met groenten en brood waarmee je kunt dopen in de kaas. Het water loopt ons al in de mond bij het schrijven van deze hotspot alert, yum!

Je kunt nog online reserveren voor Cheesy Wednesday op woensdag 7 december van 17:00 tot 22:00 uur. Dus als je dit wilt, doe het dan snel, want vol is vol.

Weekend tip 3: Bezoek de Winter Food Fair in Barendrecht

Rondom Rotterdam vind je een aantal leuke dorpen waar je natuurlijk ook gezellige hotspots kunt vinden. Een hotspot waar wij al langere tijd fan van zijn is Café Clementine in Barendrecht. Vanuit hartje Rotterdam kun je binnen 20 minuten aan een warme kop chocolademelk zitten. Snel en gemakkelijk want je hoeft alleen de trein te pakken om bij Café Clementine te komen. Een extra goede reden om hierheen te gaan dit weekend is de Winter Food Fair.

Zo kun je er een kerstboom kopen bij BeterBoompje, rondkijken bij de stand van De Wijngenoten uit Ridderkerk en producten kopen van Herenboeren Rotterdam. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven bij de Winter Food Fair, maar dat mag jij zelf gaan ervaren.

Weekend Getaway

Nomadsland

Afgelopen weekend waren we op een unieke ‘weekend getaway’ in Nederland. We sliepen in typisch Mongoolse yurts tussen de loof- en naaldbomen midden in de natuur bij Nomadsland in Brabant. Het weekend stond volledig in het teken van ontspanning. Oftewel: niets moet, alles mag. 

Met deze gedachte achter in ons hoofd kwamen we al snel tot rust na aankomst bij Nomadsland. We werden ontvangen met een kop glühwein waarna we bij het kampvuur uitleg kregen over ons verblijf in de yurt. Een deel van de beleving is dat je hier als nomaad leeft. Je hakt je eigen hout voor in de houtkachel en voor op de vuurkorf. Gedurende het weekend zijn er ook meerdere workshops waaraan je kunt deelnemen. Denk aan yoga, meditatie en brood bakken. Maar je kunt er ook op uit in de natuur. Ga bijvoorbeeld wandelen of pak een mountainbike. Wanneer de avond valt kun je ook gebruik maken van de hottub en sauna. 

Naar onze mening het ideale weekend om tot rust te komen en daarbij ook nog eens een bijzonder unieke ervaring! Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Nomadsland.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!