Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De maand januari is alweer om en wat is die voorbij gevlogen! Voor we het weten staat het voorjaar alweer voor de deur en wij kunnen stiekem niet wachten. Maar tot het zo ver is, hoeven we ons ook zeker niet te vervelen in Rotterdam. Van kunst tot aan yoga en van babycroissants proeven tot aan dansen op de Schaatsbaan, Rotterdam verrast ons altijd weer! Dit zijn de weekend tips voor 2, 3 en 4 februari 2024. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Dompel je onder in kunst tijdens Rotterdam Art Week

Het is deze week Rotterdam Art Week en dat betekent dat de stad in teken staat van kunst. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door heel de stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, installaties in de open lucht, pop-up shows en open ateliers. Ook dit weekend kun je bij veel plekken terecht voor diverse kunststromingen, zoals bij De Kunsthal, Depot Boijmans van Beuningen en Het Industriegebouw. 

Wist je dat er ook een afterparty is van de Rotterdam Art Week? Op zaterdag kun je dansen tussen de kunstwerken in het Prinses Theater in Delfshaven tijdens het Kunstenaarsbal. 

Bekijk de website van Rotterdam Art Week voor het volledige programma en toegangsprijzen. 

Weekend tip 2: Scoor een elpee bij de XXL Platenbeurs in de Laurenskerk

Fan van elpee’s? Dan moet je a.s. zaterdag naar de XXL Platenbeurs in de Laurenskerk. Verkopers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk staan hier met maar liefst 150.000 exemplaren van elpee’s, cd’s en singles. Van hiphop tot Hollandse meezingers en van reggae tot aan klassiekers van The Rolling Stones en Beatles, je vindt het er allemaal. 

De beurs is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en de entree kost €8,30. Je kunt zowel een ticket online kopen, als aan de deur. 

Weekend tip 3: Eet de lekkerste croissants bij Wolly’s Croissant Party

Ga jij watertanden van croissants met blauwe bessen en cream cheese? Dan moet je aanstaande zondag naar Wolly’s Croissant Party bij Wolly aan de Waterkant in Noord. Alle croissants die ze bij Wolly serveren, worden nu verkocht in babyformaat, dus je kunt verschillende guilty pleasures proeven! Enne… mocht je nog niet overtuigd zijn, neem dan eens een kijkje op de Instagram van Wolly aan de Waterkant om te zien hoe de croissants eruitzien. We told you so…

Wolly’s Croissant Party start op zondag 4 februari om 08:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Je hoeft niet te reserveren, maar kunt gewoon binnenlopen. 

Weekend tip 4: Dans op de Schaatsbaan tijdens Boogie on Ice

Op zaterdag 3 februari is het tijd voor de tweede editie van Boogie on Ice! Tijdens dit feestje kun je genieten van een silent disco op het ijs en dj’s die muziek draaien terwijl ze schaatsen. Je kunt zowel op de 400 meter-baan als op de funbaan terecht. Twee stages worden gehost door Schuurkantine en ook Panchi is aanwezig. 

Niet zo’n held op schaatsen? Geen zorgen! Langs de zijlijn kun je ook zonder schaatsen een dansje wagen.

De tickets voor Boogie on Ice gaan hard! Er zijn alleen nog late tickets. Je koopt ze op de website van Boogie Express voor €24,99. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Weekend tip 5: Maak tijd voor een zenmomentje met yoga in de Doelen Studio

Een middag stretchen en ademhalen in de Doelen Studio, dat kan aanstaande zondag tijdens de yogasessie van Yogi Rhea Bogaart. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom en de yogasessie is gratis. Neem wel je eigen matje mee! 

De yogasessie vindt plaats in De Doelen Studio van 12:00 tot 13:00 uur. 

Weekend tip 6: Laatste kans voor het International Film Festival Rotterdam 2024

Dit weekend is alweer het laatste weekend van het International Film Festival in Rotterdam. Ben je  nog niet geweest en wil je weten welke films er worden afgespeeld tijdens IFFR? Neem dan een kijkje op de website en boek jouw tickets!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!