Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 2, 3 en 4 juni 2023

Groetjes vanuit het zonnige Zakynthos en Boedapest! Ondanks dat wij allebei genieten van een heerlijke vakantie kunnen we het niet laten om jou te voorzien van een dosis inspiratie voor het weekend. Want hoewel wij dit weekend niet in Rotterdam zijn, valt er voor jou wel meer dan genoeg te beleven. Dus bij deze, de allerleukste tips voor 2, 3 en 4 juni in Rotterdam. En mocht je het leuk vinden, dan staan natuurlijk binnenkort onze beste tips voor een zonvakantie naar Zakynthos en een stedentrip Boedapest online!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Architectuurmaand in Rotterdam

De maand juni staat volledig in het teken van de Rotterdam Architectuur Maand, het grootste architectuurfestival van Nederland. Tijdens het festival wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen van de toekomst. Je kunt gedurende de maand juni verschillende locaties in de stad bezoeken. Het hart van het festival is dit jaar in de Maashaven, in Rotterdam Zuid. Hier liggen 3 enorme stuwbakken die alledrie uniek zijn ingericht, we verklappen niets maar ze zijn zeker het bezoeken waard. Uiteraard valt er in juni nog veel meer te beleven en doen als het aankomt op het architectuurfestival. Zo zijn er verschillende optredens, musea, tentoonstellingen en lezingen waar je naar toe kunt.

Hier vind je het volledige programma van de Rotterdam Architectuur Maand.

Weekend tip 2: Biologische Lentemarkt Groene Passage

De Lentemarkt van de Groene Passage komt er weer aan en wij balen ontzettend dat we er niet heel kunnen, maar hopen jou in ieder geval te overtuigen van een bezoek. De markt bestaat uit maar liefst 50 kramen, die je vindt op het plein voor de Groene Passage (Mariniersweg). Naast dat je er goed kunt shoppen, kun je er ook lekkere hapjes en drankjes scoren. En dat terwijl op de achtergrond muziek wordt gedraaid, heel gezellig. 

De Lentemarkt vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10:00 tot 17:00 uur.

Hotspot Alert

Het knalgele wandelpad

Normaal gesproken delen we onder ‘hotspot alert’ een favoriet of nieuw restaurant, café of bar die zich heeft gevestigd in de stad, maar een hotspot is ook attractie. Vandaar dat we dit weekend het knalgele wandelpad uitlichten dat zit gevestigd op het dak van Zuidplein. Het dak is namelijk zo groot als maar liefst 6 voetbalvelden en daar overheen loopt een pad van 1 kilometer. Je kunt tickets kopen om over het pad te mogen wandelen. Tijdens de wandeling heb je een geheel nieuw perspectief over de skyline van de stad maar kun je ook kunstwerken van 42 artiesten bewonderen!

Je had het wellicht al door maar het gele wandelpad is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand. Een ticket kost €3,50 per persoon en kun je via deze website aanschaffen.

Weekend tip 3: Boutique Fantastique

De Lentemarkt bij de Groene Passage ligt in het welbekende, en zeer gezellige, MAHO-kwartier. De plek waar dit weekend, ook op 3 juni, een heel gezellig buurtfestival plaatsvindt. Waar het tijdens Boutique Fantastique om draait is dat de straten leven en bruisen, en dat doen alle ondernemers die hier gevestigd zijn samen met de buurt. Van horecazaak tot brillenwinkel, iedereen doet mee!

Tip: je kunt een bezoek aan de markt dus ideaal combineren met een bezoek aan Boutique Fantastique!

Weekend tip 4: Vintage aan de Maas

Een terugkerende tip is ‘Vintage aan de Maas‘, een vintagemarkt die op zondag 4 juni weer plaatsvindt bij OASE. Het is één van de populairdere markten van Rotterdam voor het shoppen van de mooiste vondsten, schatten en objecten. Geheel vintage en super tof om eens een kijkje te nemen. We zijn er namelijk van overtuigd dat jij hier echt iets moois op de kop kunt tikken, en dat waarschijnlijk ook nog eens voor een heel leuke prijs!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!