Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Op zoek naar leuke evenementen en dingen om te doen in Rotterdam dit weekend? In onze wekelijkse weekend tips ontdek je wat er te doen is in Rotterdam. Van kunst en cultuur tot aan lekkere nieuwe hotspots. Dit zijn onze tips voor 20, 21 en 22 oktober 2023. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Een ode aan hiphop in de Kunsthal (Friday Night LIVE!)

Start je weekend met Friday Night LIVE! Sinds deze maand kun je elke derde vrijdag van de maand van 17:00 tot 22:00 uur terecht in de Kunsthal voor leuke optredens, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk kunst. De eerste editie van Friday Night LIVE wordt a.s. vrijdag 20 oktober 2023 afgetrapt door House of Knowledge, supporter van jong Nederlands talent in Performing Arts. In lijn met het vijftig jarig bestaan van hiphop, brengt House of Knowledge tijdens Friday Night LIVE een ode aan de muziekstroming en cultuur.

Een ticket voor Friday Night LIVE kost €12,50 per persoon en kun je bestellen op de website van de Kunsthal. 

Weekend tip 2: Ga naar de Grote Schijn in het Kralingse Bos

We noemden hem al afgelopen week, maar één van de leukste winterse events in Rotterdam is weer terug: De Grote Schijn, een wandeling door het Kralingse Bos waarbij het park is omgetoverd tot een magische plek met lichtprojecties en betoverde klanken. Het bos is één groot magisch schouwspel.

De Grote Schijn is van 12 t/m 29 oktober in Rotterdam. Een ticket kost €19,75 per persoon.

new hotspot in town

Nieuwe cocktailbar Bar Break op Katendrecht 

Twintig jaar geleden leerden de eigenaren van Bar Break Salvo en Rick elkaar kennen achter de bar van het bekende Breakaway Café in Rotterdam. Na meerdere jaren te hebben gewerkt in verschillende horecazaken vonden ze het tijd voor hun eigen cocktailbar op Katendrecht. En daarmee is Bar Break op het Deliplein geboren!

Niet alleen de naam van de nieuwe cocktailbar verwijst naar het voormalig Breakaway Café, ook het menu gaat terug in de tijd. Bij Bar Break drink je dan ook de volwassen versies van de klassieke signature cocktails. Want, zoals het motto van Salvo en Rick luidt: “Everybody deserves a break”, mét een lekkere cocktail! 

Je vindt Bar Break in de Delistraat 26b in Rotterdam. De cocktailbar is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 00.00 uur. In het weekend zijn ze een uurtje langer open.

Weekend tip 3: De oliebollenkramen zijn weer open! 

Het einde van het jaar komt in zicht en voor je het weet is het alweer oudjaarsdag. Heb jij ook direct zin in een oliebol als je daar aan denkt? Goed nieuws, want de oliebollenkramen in Rotterdam zijn weer open!

De lekkerste oliebollenkramen in Rotterdam? Dat is onder andere de Hollandse Gebakkraam achter Centraal Station die er al sinds 1969 staat. Maar ook de oliebollenkraam op het Schouwburgplein. Want hier scoor je niet alleen oliebollen, maar ook soezen, amandelspijsbollen en Belgische wafels. En natuurlijk de oliebollenkraam van Richard Visser die meermaals is benoemd als beste oliebollenkraam van Nederland. Deze vind je op de hoek van de Heemraadsingel en de Vierambachtsstraat. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!