Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 21, 22 en 23 april 2023

Na een feestelijk weekend in Rotterdam zou je wellicht verwachten dat het dit weekend wat rustiger is in de stad, maar niets is minder waar. Nu de zomermaanden dichterbij komen vinden er steeds meer events plaats in de stad. Leuk, toch? Dus maak je klaar voor wederom een gezellig weekend in Rotterdam. Dit zijn de leukste weekendtips voor 21, 22 en 23 april 2023!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Vintage aan de Maas bij OASE

OASE is misschien wel de bekendste vintage markt in Rotterdam. Goed om te weten is dan ook dat je deze zondag, 23 april 2023, weer kunt shoppen op deze toffe locatie. Er zijn zo’n 40 aanbieders waar je de mooiste en meest unieke items kunt scoren. De vintage markt begint om 11:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Heb je geen tijd om er dit weekend een kijkje te nemen? Wees dan niet getreurd, de volgende data van Vintage aan de Maas zijn al bekend: 4 juni, 2 juli en 10 september.

Weekend tip 2: The South Explorer

The South Explorer is een event dat heel dit weekend in het teken staat van het ontdekken van Rotterdam-Zuid. Want wist je eigenlijk wel dat je op Zuid ongelofelijk veel kunt doen, zien en beleven? Laat je dan ook inspireren door The South Explorer om op 21, 22 en 23 april op ontdekkingspad te gaan. Er zijn maar liefst 48 culturele spots waar je een kijkje kunt nemen. Deze plekken variëren van galeries tot hotspots. Het event wordt afgetrapt met een openingsconcert in de Oude Kerk in Charlois. 

Alle locaties op Zuid zijn op zaterdag en zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over het programma en de deelnemende locaties kun je vinden op The South Explorer.

Weekend tip 3: KroonFest

Zaterdag 22 april is het tijd voor een feestje. Niet zomaar een feestje, maar het 5-jarige verjaardagsfeest van de Kroon. De Kroon is een creatieve verzamelplaats in Schiemond waar ondernemers hun creatieve uitspattingen de vrije loop laten. Struin rond door het gebouw, neem een kijkje bij verschillende ateliers, koop de leukste items bij de pop-up shops of doe mee aan een workshop pottenbakken. Op de verzamelplaats is er mogelijkheid om alle creatievelingen te ontmoeten onder het genot van wat lekkers te eten en drinken. Het event start om 13:00 uur en eindigt om 18:00 uur. De entree is gratis!

Hotspot Alert!

Brasserie Woodz

De hotspot Brasserie Woodz aan de rand van het Kralingse Bos ken je waarschijnlijk al, maar wist je al dat deze fijne plek een bijzonder mooie transformatie heeft gehad? Waar menig Rotterdammer voorheen op het terras neerstreek voor een kop koffie of lekkere lunch tijdens een rondje plas, biedt Brasserie Woodz nu uitgebreide kaart op basis van een all-day-food concept. Woodz 2.0 is een echte brasserie waar je tot ‘s avonds laat lekker kunt eten en gezellig kunt borrelen. Staat Brasserie Woodz al op jouw bucketlist voor aankomende zomer?

Weekend tip 4: Record Store Day

Nog een event dat plaatsvindt op 22 april is de Record Store Day. Houd je van muziek en dan specifiek van plaatjes draaien? Dan moet je hierbij zijn! 

Record Store Day is ontstaan in 2007 in Baltimore, de Verenigde Staten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een event dat maar liefst plaatsvindt in 23 landen wereldwijd, waaronder dus ook Nederland. Je kunt op 22 april bij 2 locaties in Rotterdam terecht, en in meer dan 100 winkels in heel Nederland. Het idee achter Record Store Day is dat platenzaken gedurende 1 dag transformeren naar een podium. 

Je kunt dan ook bij De Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg en Velvet op de Oude Binnenweg langsgaan voor optredens. Het programma van De Plaatboef begint om 13:00 uur en heeft drie optredens in totaal. Velvet start om 12:00 uur en heeft ieder uur tot 17:00 uur een andere act. 

Weekend tip 5: Koningskermis Lloyd Multiplein

De grootste kermis van Rotterdam strijkt weer neer in de stad, en dat kan maar op één locatie zijn: Lloyd Multiplein. Van 21 april tot en met 7 mei is dit dé plek voor beleving. Neem plaats in de zweeftoren voor een tof uitzicht over de stad of neem een kijkje in het funhouse als je niet zo van grote hoogtes houdt. Zoek je juist meer avontuur? Dan mag je een rit in de 16 meter hoge Power Surge niet missen!

De kermis is dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 27 april want dan is de openingstijd 14:00 uur.

27 april 2023

Koningsdag in Rotterdam

Koningsdag nadert en we hebben er ongelofelijk veel zin in. De stad is dit jaar in rep en roer, en dat heeft maar één reden: de komst van het Koningspaar. Er is dan ook een uitgebreid programma gecreëerd om de viering van Koningsdag in de stad te vieren. Ben je benieuwd naar het programma en wat je allemaal kunt doen op Koningsdag in Rotterdam? Lees dan ons artikel vol tips voor Koningsdag 2023 in Rotterdam!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!