Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rotterdam Weekend Tips: 21-23 juli 2023

Inhoud

Ben jij benieuwd waar je dit weekend moet zijn in Rotterdam voor leuke activiteiten? Dan moet je snel verder scrollen, want in deze editie van de Rotterdam Weekend Tips delen we weer eental super leuke spots. Van een festival bezoeken tot een lekker drankje drinken op één van de leuke rooftop bars. Dit zijn onze tips voor het weekend van 21, 22 en 23 juli!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Eendracht Festival

We trappen de Rotterdam Weekend Tips direct af met een tip voor donderdag 20 juli, zodat je deze tip hopelijk nog op tijd leest. Op donderdag 20 juli vindt namelijk het jaarlijkse Eendracht Festival weer plaats in Rotterdam. En in deze dure tijden vinden we niets leuker dan te delen dat dit een gratis festival is. Het is de 12e editie van het Eendracht Festival en zoals je wellicht al had verwacht vind het festival plaats op en rondom het Eendrachtsplein. 

Er zijn in totaal 11 podia en er vinden 58 acts plaats tussen 15:00 en 04:00 uur. Wist je al dat elk podia een naam heeft gekregen van een dier? Heel leuk, al zeggen we het zelf. Zo is club Worm de Gorilla-stage, en kun je hier als een echt nachtdier dansen tot in de late uurtjes. Qua muziek en optredens kun je een grote diversiteit verwachten, maar dit is dan juist ook wat het Eendracht Festival zo leuk maakt. Er zijn onder andere singer-songwriters, spoken word-artiesten, punkbands en natuurlijk ook dj’s. Ga jij een kijkje nemen? Op de website van het Eendracht Festival vind je het complete programma.

Weekend tip 2: Ridicule Festival

Dit weekend is alweer het 3e weekend op rij dat je het Ridicule Festival kunt bezoeken. Een nieuw en spraakmakend in event in Rotterdam, waar onze blogger Tessa afgelopen weekend een kijkje nam. Op de bijzondere locatie van Brutus Rotterdam, waar verspreid over het terrein zeer unieke kunstwerken staan, kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Het Ridicule Festival is dan ook een plek voor culinaire verwennerij. 

Volgend weekend is het laatste weekend van het Ridicule Festival. Grijp je kans en neem snel nog een kijkje!

Weekend tip 3: Een drankje drinken op één van de leuke rooftop bars

Deze zomer kunnen we niet om de (pop-up) rooftop bars heen, er zijn namelijk weer zoveel leuke plekjes waar je terecht kunt. Niet alleen voor een drankje en dansje, maar natuurlijk ook voor een verpletterend uitzicht over de stad. Dus heb je dit weekend een leuke date of gewoon een leuke afspraak met vrienden, dan weet jij waar je moet zijn. Dit zijn leuke rooftop bars in Rotterdam:

Weekend tip 4: Mexicaanse burrito’s eten bij Maria & Pepe

In de vorige editie van de Rotterdam Weekend Tips kondigden we de opening van de pop-up Maria & Pepe al aan, maar bij deze kunnen we je echt informeren dat deze hotspot bij OASE is geopend. Je kunt er terecht voor Mexicaanse gerechten die volledig gemaakt worden van plantaardige ingrediënten. En daarnaast kun je ook swingende Mexicaanse muziek en dans verwachten. Geloof ons, het is echt een leuke plek om heen te gaan. Maria & Pepe is geopend tot en met 20 augustus, van woensdag tot en met zondag.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over onze favoriete stad Rotterdam. Op ons blog vind je dan ook veel artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!