Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rotterdam Weekend Tips: 22-24 maart 2024

Inhoud

Geniet van een culinaire ervaring te midden van de natuur bij De Maaltuin, neem deel aan de Landelijke Opschoondag voor een positieve impact, verken de stad op een actieve manier met de Rotterdam Urban Trail en laat je smaakpapillen verwennen met een overzicht van de lekkerste Vietnamese restaurants. Ervaar de veelzijdigheid van Rotterdam met onze tips voor 22, 23 en 24 maart 2024 en maak van je weekend een onvergetelijke belevenis!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ervaar de Maaltuin in de botanische tuinen van Trompenburg

De eerste ‘Lente Editie’ van het reizende pop-up restaurant De Maaltuin is een feit en deze strijkt dit voorjaar neer op een fleurige locatie in Rotterdam. Namelijk in de sierlijke botanische tuinen van Trompenburg. Een locatie waar wij al eens eerder mochten genieten van smakelijke gerechten uit de keuken van De Maaltuin, maar dan in het najaar.

Laat je op een vrolijke lenteavond volledig in de watten leggen tijdens een uitgebreid en bijzonder 5-gangendiner. Wandel door de tuinen en neem de fijne ambiance in je op voordat je aanschuift aan tafel. Het 5-gangen diner gaat gepaard met een wijn- of mocktail arrangement. De Maaltuin is een gezellig avondje uit en ontzettend leuk om te doen met je partner of vrienden. 

De Maaltuin in Trompenburg vindt plaats van 22 maart t/m 12 mei en kost €109,95 per persoon. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie over de lente editie op de website van De Maaltuin.

Weekend tip 2: Zet je in voor een schoon Rotterdam tijdens de Landelijke Opschoondag

Aanstaande zaterdag, 23 maart, is het Landelijke Opschoondag. Ga je graag opgeschoond de lente in? Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan we onze buurt weer grondig opschonen. Je kunt een eigen opschoonactie starten, maar je kunt ook meedoen met de opschoonactie van iemand anders. Wel zo gemakkelijk én gezellig.

Op deze kaart zie je alle acties die er in Rotterdam en omgeving tot zover al zijn opgezet. 

Weekend tip 3: Loop de Urban Trail in Rotterdam

Het is alweer de zevende editie van de Urban Trail in Rotterdam, een unieke loopervaring door de stad. Een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen. 

Je kunt op de dag zelf bepalen of je de korte route (ongeveer 5-6 km) of de lange route (ongeveer 12-14 km) wilt lopen. De start en finish van beide routes bevinden zich op hetzelfde punt. De korte route is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om mee te doen. Je passeert bij deze route iets minder locaties dan op de lange route. Ga jij op zondag 24 maart op (her)ontdekkings door de binnenstad van Rotterdam?

Je kunt je nog inschrijven voor de Urban Trail voor €27,50 op de website van Rotterdam Urban Trail

Weekend tip 4: Geniet van de beste Vietnamese restaurants in Rotterdam

Vietnam is een prachtige reisbestemming waar je een waanzinnige rondreis kunt maken. Dat komt onder andere door de schitterende landschappen en bruisende steden, maar ook zeker door de zeer authentieke en smaakvolle keuken. Mocht je bekend zijn met de Vietnamese keuken dan kun je dit wellicht beamen, maar ben je dit nog niet dan heb je zeker een reden om er eens kennis mee te maken. Bijvoorbeeld in één van de Vietnamese restaurants in Rotterdam. Want goed nieuws: we hebben ons artikel geüpdatet met de lekkerste Vietnamese restaurants in 2024, waaronder het onlangs heropende Madame Saigon. Alvast eetsmakelijk, ofwel: ăn ngon miệng nhé!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!