Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van swingen op een mosselfeestje tot genieten van een panoramisch uitzicht over Rotterdam: de tips in deze editie van de Rotterdam Weekend Tips zijn wederom heel gevarieerd. Dat betekent dat er voor iedereen wat leuks te beleven is in onze fijne stad. Dus, waar ben jij dit weekend te vinden? Ontdek het snel, dit zijn de leukste tips voor 22, 23 en 24 september 2023! 

 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ga naar het Open Dag Depot 2023

Al enige tijd is onze stad een bijzondere bezienswaardigheid rijker, maar ben jij er eigenlijk al eens geweest? Het Depot Boijmans van Beuningen beschikt niet alleen over een rooftop met panoramisch uitzicht over Rotterdam, maar ook over een goed aangeschreven restaurant en een zeer unieke en waanzinnige kunstopslag. Normaal gesproken heb je een ticket nodig met een gereserveerd tijdslot om het Depot te kunnen bezoeken, maar tijdens Open Dag Depot 2023 is dit niet nodig. 

Dus ben je nog niet in het Depot geweest of keer je graag een keer terug? Grijp zaterdag 23 september dan je kans. Er zijn verschillende workshops en rondleidingen die je kunt volgen en je kunt komen en gaan wanneer dat jou het best schikt.

Open Dag Depot 2023 is van 11:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 2: Mossels eten bij het Eurobrouwers Mosselfeest in Schiedam

Voor de volgende tip laten we Rotterdam heel even links liggen, we richten ons namelijk op het dichtbij gelegen Schiedam. Je kunt hier namelijk op zaterdag 23 september heel lekkere mossels eten. Tijdens de allereerste editie van de Nationale Moulade bij het Eurobrouwers Mosselfeest. Het traditionele feest is van Franse oorsprong maar wordt hier gevierd met een eigentijdse, Hollandse twist. Laat je verrassen door de smaakexplosies en swing mee op de live muziek!

Het feest begint om 16:00 uur en duurt tot 02:00 uur. Entreetickets voor het Eurobrouwers Mosselfeest zijn €36,- per persoon (€11,- voor kinderen). Meer informatie vind je op de website van Eurobrouwers.

Weekend tip 3: Neem een kijkje bij het Festival Downtown

Eén van de leukste terugkerende festivals in Rotterdam is het bekende Festival Downtown. En dat vindt dit weekend, vrijdag 22 en zaterdag 23 september, weer plaats in de stad. Verspreid over de stad vind je 8 podia waar in totaal maar liefst 45 acts plaatsvinden. Het festival is overdag gratis toegankelijk voor iedereen, maar voor het avondprogramma heb je een ticket nodig. Zo is het bootfeestje op de vrijdag heel populair, dus wil je hier bij zijn scoor dan snel je tickets. Je vindt het complete programma terug op de website van Festival Downtown!

Weekend tip 4: Reisinspiratie opdoen op het Camara Japan Festival 

Een reisbestemming die op onze (veel te lange) bucketlist staat is Japan. Wat lijkt het ons gaaf om door dit land te reizen en ons onder te dompelen in de lokale cultuur. Helaas zijn er nog geen toekomstige reisplannen voor Japan, maar dat betekent niet dat we ons niet graag laten inspireren voor een reis. En laat daar dit weekend nou de uitgelezen kans voor zijn bij het Camera Japan Festival in Rotterdam.

Tijdens het festival, dat duurt van 20 tot en met 24 september, kun je film kijken, workshops volgen, dansen, winkelen én eten. Het festival wordt afgetrapt op de toffe locatie Worm in Rotterdam en vindt daarna plaats in het LantarenVenster. Bekijk snel het programma om te zien bij welke voorstellingen jij aanwezig wil zijn!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!