Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

“We wish you a merry ChristmasWe wish you a merry ChristmasWe wish you a merry Christmas and a happy new year!” 

Jeetje, wat is het jaar voorbij gevlogen. En wat een waanzinnige reizen hebben wij gemaakt. Spanje, Schotland, Turkije, Portugal, Griekenland, Polen, Guatemala, België, Duitsland, Zweden, Finland, Curaçao, Malta, Kroatië, Brazilië, Italië – het Travander team heeft maar liefst 16 (!) landen bezocht het afgelopen jaar. 

We moeten eerlijk zeggen dat het ontdekken van nieuwe spots in Rotterdam er wel eens even bij inschoot. Maar we beloven, in het nieuwe jaar zijn we weer terug en blazen we al onze Rotterdam tips nieuw leven in. Heb jij suggesties? Zou jij graag iets terugzien op Travander? Je kan ons altijd een mailtje/ DM via Instagram sturen. Voor nu wensen wij jou héél erg fijne kerstdagen en een spetterend nieuw jaar vol mooie geluksmomentjes!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Rotterdamse Oogstmarkt kersteditie

De Rotterdamse Oogstmarkt is sowieso al één van onze lievelingsplekjes in Rotterdam. Maar in kerstsferen is het extra leuk! Aanstaande zaterdag is namelijk de Rotterdamse Oogst kerstmarkt. Op deze markt vind je de allerbeste boodschappen voor kerst, met heel veel lekkers van lokale bakkers en chefs en mooie cadeautjes van 75 lokale makers. Ook zijn er live optredens van de Mainport Barbershop Singers, Kinderkoor Prettig Weekend en Vlam Rotterdam. 

Kom zaterdag 23 december gezellig naar de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein! De markt is er van 10:00 tot 17:00 uur. 

Weekend tip 2: Christmas Market Club Sandwich en De Stu

Op 23 december is er nog meer te beleven in de stad! De Stu zal namelijk een dag lang Club Sandwich overnemen voor een Christmas Market. Je vindt er allerlei leuke kraampjes met hebbedingetjes zoals kaarten, prints en sieraden. Ook is er gluhwein, warme chocolademelk en natuurlijk veel gezelligheid.

De kerstmarkt is er van 11:00 tot 17:00 uur op Tiendplein 1. 

Weekend tip 3: Ga naar het Zwaanhalskwartier 

In het bruisende Zwaanhalskwartier in Noord vind je ruim 80 winkels waar we maar wat graag rond struinen. En nu helemaal, want op vrijdag 22 en zaterdag 23 december hullen de intieme straatjes zich in een betoverende kerstsfeer voor Candlelight Shopping. Denk aan magische kerstlichtjes, honderden (kunst)kaarsjes en prachtige etalages. De Kerstman maakt zijn opwachting en deelt kleine cadeautjes uit aan de kinderen. Op zaterdagavond 23 december zijn er Luikse suikerwafels met slagroom.

Weekend tip 4: Het kerst-ligconcert® in de Laurenskerk

In de Laurenskerk vindt wel een heel bijzonder evenement plaats deze zaterdag: een speciaal kerst-ligconcert®. 

Nadat je van harte welkom bent geheten, ga je op zoek naar je eigen plekje in de verwarmde kerk. De kerk is natuurlijk schitterend, maar subtiel gedecoreerd in kerstsferen en je merkt meteen de serene rust die het middenschip uitstraalt. Heerlijk relaxed luister je liggend (!) naar de Canto Ostinato uitgevoerd door het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Samen met Aart Bergwerff, één van Nederlands’ bekendste en beste organisten die het Hoofdorgel zal bespelen tijdens deze speciale kerstspecial.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor het concert om 22:00 uur. Een ticket kost €47,00. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!