Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het is sinds afgelopen woensdag, 21 juni 2023, officieel zomer en daar zijn wij ontzettend enthousiast over. Want er is geen seizoen leuker en fijner dan de Nederlandse zomer, wat ons betreft de ideale periode om in Nederland te vertoeven (al hoewel we tegen een buitenlandse trip nooit nee zeggen). In de zomer is er vaak ook veel te doen en beleven in Rotterdam. Zo ook dit weekend. Hierbij delen we dan ook de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 23, 24 en 25 juni!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Rotterdam Architectuur Maand

Als je nog geen event van de Rotterdam Architectuur Maand hebt bijgewoond dan is het dit weekend hoog tijd om daar verandering in te brengen. Pak de metro of fiets naar het drijvende festivalhart bij de Maassilo waar je kunt rondneuzen in de 3 grote drijvende bakken op het water. Of zoek op de website naar een passende workshop of rondleiding die jouw interesse heeft. Dit zijn in ieder geval een greep uit de toffe activiteiten die dit weekend plaatsvinden in de stad, uiteraard hebben ze allemaal betrekking op het event van de ‘Rotterdam Architectuur Maand’: 

Het volledige programma kun je terugvinden op de website van Rotterdam Architectuur Maand.

Weekend tip 2: Rotterdam Bluegrass Festival

Dit weekend strijkt het jaarlijkse Rotterdam Bluegrass Festival weer neer in Rotterdam, maar er zijn twee veranderingen ten opzichte van de eerdere jaren. De eerste is dat het Rotterdam Bluegrass Festival een nieuwe locatie heeft, namelijk op het Noordplein. Je treft hier een festivalterrein met drie podia, waaronder een heel mooie hoofdpoort! 

De tweede verandering is dat het festival voor het eerst niet meer gratis is. Dit heeft te maken met de hoge kosten die er dankzijn de inflatie bij zijn komen kijken, maar de kosten zijn zeer zeker te overzien als je het ons vraagt. Een ticket kost namelijk €10,- inclusief servicekosten, voor een weekendticket betaal je €25,-. 

Wat het Bluegrass Festival zo leuk maakt is dat er artiesten optreden van over heel de wereld. Zo is er een band uit Malawi, de Madalitso Band, omdat de banjo een veelgebruikt instrument is in bluegrassmuziek. Andere acts zijn The Reverend Peyton’s Big Damn Band, Bella White, Michael Daves én Douwe Bob.

Rotterdam Architectuur Maand
Pop-Up sale Motel a Miio

Weekend tip 3: Motel a Miio Pop-Up sale in Rotterdam

Heb jij, net zoals wij, een grote wens voor een servies van keramiek? Dan hebben we dé pop-up sale gevonden waar jij heen wilt dit weekend. Ook als je geen servies wilt, maar juist liever een mooie vaas of een koffie kop. Motel a Miio strijkt op 24 en 25 juni neer in de Huidenclub op de Pelgrimstraat met de mooiste collectie, met maar liefst kortingen van 40 tot 70%!

Het enige dat je moet doen is je van te voren aanmelden, dat kan via deze link. Bij een aankoop ontvang je een leuke gratis beach bag. Let op: openingstijden op zaterdag zijn van 10:00 tot 18:00 uur, en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 4: Het Jazzschip – North Sea Round Town

Altijd al eens de skyline van Rotterdam willen bewonderen vanaf het water? Dan is aan boord stappen van Het Jazzschip een leuke tip voor zaterdag 24 juni. Aan boord van Het Jazzschip kunt je genieten van een dynamisch muziekprogramma én spectaculaire vergezichten over Rotterdam en andere steden. Gedurende de boottocht zijn er meerdere optredens van onder andere DJ Rita Lynn en Reinier Baas. Er komen zwoele zomerbeats voorbij, wat had je anders verwacht met de aangename temperaturen van dit weekend? 

Er zijn nog tickets beschikbaar voor Het Jazzschip, dus weer er snel bij voordat je achter het net vist. Reguliere tickets kosten €17,- per persoon en deze kun je via deze link aanschaffen. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over onze favoriete stad Rotterdam. Op ons blog vind je dan ook veel artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!