Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 24, 25 en 26 maart 2023

Podiumkunsten van nieuwe makers, verrassende muzikale voorstellingen, quizes en trendy, nieuwe horecazaken: Rotterdam staat ook dit weekend zeker niet stil! We hebben dan ook weer een artikel vol leuke tips voor 24, 25 en 26 maart in Rotterdam voor jou samengesteld. Waar ben jij dit weekend te vinden? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Café Theater Festival in Rotterdam

Ken jij Café Theater Festival al? Zo niet, dan is dit zeker een evenement om te onthouden. Café Theater Festival vermengt podiumkunsten en de horeca tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je tafel wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. Verschillende cafés en andere horecazaken vormen het decor van korte voorstellingen van nieuwe makers.

Dit weekend (vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart) komt Café Theater Festival naar Rotterdam. Er zijn verschillende voorstellingen bij onder andere Kopi Soesoe, Restaurant Mood, Het Tapperijtje, Café Walhalla en Verhalenhuis Belvédère. 

Het Café Theater Festival werkt volgens het Pay What You Can-principe. Om het evenement te kunnen laten bestaan, wordt je na afloop van de voorstelling gevraagd een donatie te doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van €5, €7 of €10 (cash en pin). 

Weekend tip 2: SEV7N Rotterdams Philharmonisch Orkest

‘In een wereld waarin sociaal contact steeds minder wordt, is verbinding de beste oplossing.’ Met deze gedachte is SEV7N, het vervolgproject van Y.M.P gelanceerd. In 2020, tijdens corona, sloegen het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Y.M.P de handen ineen en riepen het project ‘To Be’ tot leven. Een combinatie van hiphop en klassieke muziek. Na het succes van het eerste project gaan Y.M.P en het orkest nu de volgende laag van de samenwerking aan. SEV7N is een cross-over tussen hiphop, klassieke muziek, spoken word en visuals.

SEV7N gaat over collectieve rouw. Rouwen om het verliezen van een dierbare maar ook rouwen om de wereld die meer dan ooit polariseert. En in een wereld waarin sociaal contact steeds minder wordt, is verbinding tijdens het rouwen de beste oplossing. Muziek verbindt, het helpt ons uit te drukken wat we niet kunnen zeggen met woorden. Y.M.P neemt je mee op zijn reis van verdriet en verlies naar acceptatie en hoop. Dit rauwe maar pure concert is een eerbetoon aan de kracht van muziek.

SEV7N vindt op zaterdag 25 maart om 21:00 uur plaats in De Doelen. Deze voorstelling wordt muzikaal mede-ondersteund door Gospelkoor G-roots. Tickets koop je via de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Hotspot Alerts

Net geopend: River Bar Rotterdam

Een culinaire ervaring bij River Bar wordt omschreven als een lange vakantie door Europa. ‘Het water’ van River Bar is door de rivieren van Londen, Parijs, Lyon, Rome, Bilbao en Porto gestroomd. Het bracht ingrediënten en recepten mee naar huis uit kleine bars en restaurants langs deze rivieren. Sommige oude recepten zijn generatie op generatie doorgegeven. En nu kun je deze proeven bij River Bar in het Kooren Paviljoen aan de Westerkade in Rotterdam. 

River Bar is sinds 23 maart geopend en serveert warme en koude gerechten en lekkere borrelsnacks. Ook hebben ze een fijne wijnkaart! 

Bijna open: Wolly aan de Waterkant 

Ben jij net zo dol op all-day-breakfast als wij zijn? Dan hebben we een hotspot alert voor jou. Aanstaande maandag, 27 maart, opent namelijk Wolly aan de Waterkant. Bij Wolly ben je 7 dagen per week aan het goede adres voor een heerlijk ontbijtje, verse koffie en lekkere gebakjes. Qua ontbijt kun je denken aan bowls, eieren, pannenkoeken en verschillende broodsoorten. 

Je vindt Wolly op het Noordplein. Tip: ga op zaterdag naar de Rotterdamse Oogstmarkt en plof vervolgens neer bij Wolly voor een cappuccino met een cinnamon roll. 

Weekend tip 3: Disney Quiz Hollywood Event Center 

Disney-fan? Dan is deze Rotterdamse quizavond wat voor jou. Deze quiz vindt misschien niet in het weekend plaats, maar vonden we toch het benoemen waard! 

Op dinsdagavond 28 maart vindt namelijk de Disney Quiz plaats in Hollywood Event Center op het Cor Kieboomplein (vlakbij de Pathé). In 7 rondes wordt getest hoeveel je werkelijk is bijgebleven van het kijken van alle Disney sprookjes en lezen van de Donald Duck. Door middel van open vragen, leuke videofragmenten en plaatjes wordt je meegenomen op reis door het grote magische oeuvre dat Disney rijk is.

De Disney quiz vindt plaats op 28 maart 2023 van 20:00 uur tot 22:45 uur. Tickets zijn te koop voor €19,50 per team (er zijn nog maar enkele tickets beschikbaar!) 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!