Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Met de meest sfeervolle periode van het jaar in aantocht slaat Rotterdam op hol. De straten in het stadscentrum zijn al vrolijk versierd en bij enkele woningen zien we al de eerste kerstbomen in huis staan. Hoe gezellig?! De aankomende weken valt er ontzettend veel te beleven en doen in Rotterdam, en dat maakt dan onze Rotterdam Weekend Tips editie voor dit weekend extra lang is. We hebben de leukste tips voor je verzameld, dus vervelen hoort er dit weekend niet bij!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Opening Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam is weer terug van weggeweest en dat betekent dat je ein-de-lijk weer kunt schaatsen. Ga jij voor een paar soepele rondjes op de 400-meter baan, voor een rondje op de funbaan of ga je liever een potje curlen met je vrienden? Wat het ook wordt, je zult gegarandeerd plezier hebben. Deze zaterdag is de Grang Opening van Schaatsbaan Rotterdam en dat gaat natuurlijk gepaard met een leuk silent disco feestje. Een kaartje kost €5,- per persoon plus nog eens €5,- voor een koptelefoon! 

Weekend tip 2: F*ck Black Friday in BlueCity

Tropicana is vaker de locatie waar je tweedehands kleding kunt scoren, en zo ook dit weekend. De nadruk ligt dit weekend op F*ck Black Friday aangezien grote retailers hun klanten nog meer nieuwe items willen laten kopen. Bij BlueCity willen ze met het event Changez tegengeluid geven en bieden ze iedereen de mogelijkheid om oude kleding in te ruilen voor nieuwe tweedehands kleding, en daarnaast kan je natuurlijk ook rondneuzen in het aanbod aan tweedehands kleding. 

Je kunt het event van 10:00 tot 17:00 uur bezoeken, maar je moet vooraf wel een tijdslot reserveren. Entree is overigens gewoon gratis!

Weekend tip 3: Vier het 25-jarig bestaan van Sijf

De Rotterdamse hotspot Sijf bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Niet alleen wordt het 25-jarig bestaan gevierd met een uitbundige feestavond, maar er wordt ook een nieuw concept ingeluid. En dit houdt in dat je vanaf nu iedere vrijdag- en zaterdagavond kunt dansen tot 03:00 uur. Alle tafels en stoelen gaan op zij, er is dus ruimte (én reden) genoeg om jou goede dansmoves dit weekend te laten zien!

Weekend tip 4: Banken, Ballen & Bubbels bij On Other Drugs

On Other Drugs is een nieuwe toffe locatie in Rotterdam waar van alles samenkomt. Je kunt er onder andere werken, eten en sporten. Je vindt de locatie in de voormalige limonadefabriek aan de Rotte. 

Een leuke reden om eens een kijkje te nemen bij deze toffe locatie is het Banken, Ballen & Bubbels event dat plaatsvindt op zondag 26 november 2023. Van 11:00 tot 17:00 uur kun je er mooie design banken en andere meubels kopen voor een aantrekkelijke prijzen. Én je scoort er de leukste kerstballen van Jolly Jingles. Geloof ons, hier wil je heen!

Weekend tip 5: XXL Platenbeurs

In de Laurenskerk in Rotterdam vinden gedurende het jaar meerdere toffe evenementen of concerten plaats, zo ook dit weekend. Deze zaterdag, 25 november 2023, strijkt namelijk de XXL Platenbeurs weer neer op deze unieke locatie. Je kunt er allerlei lp’s, cd’s en andere unieke items op de kop tikken. En het leuke is dat het aanbod enorm variërend is. Zo zijn er maar liefst 70 kramen met naar schatting een totaal aanbod van wel 150.000 exemplaren. Dat wordt goed rondneuzen! 

Scoor via deze link je ticket voor €8,29 om de XXL Platenbeurs in de Laurenskerk te bezoeken. De beurs is geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 6: Scandinavische kerstmarkten in Rotterdam

Wie telt de dagen naar kerst af? Wij ook! De meest sfeervolle periode van het jaar staat weer voor de deur en om alvast in de stemming te komen kun je in Rotterdam al enkele kerstmarkten bezoeken. Dit zijn onze kerstmarkttips voor dit weekend:

  • Deense Zeemanskerk op de Coolhaven 1. De kerstmarkt vindt plaats van 23 t/m 26 november 2023;

  • Zweedse kerstmarkt in de Scots International Church, Schiedamsesingel 2, op 24 en 25 november 2023;

  • Kerstwinkel in het Finse Huis aan de ‘s-Gravendijkwal 64 van 23 t/m 26 november 2023.

Weekend tip 7: De pop-up Fenix Christmas Market

De pop-up Fenix Christmas Market opent zijn deuren op 25 november! Je kunt er allerlei duurzame cadeaus scoren voor onder de boom. Denk hierbij aan producten van Eversom, Mixblik, Xiomama en nog veel meer. En terwijl je rondneust tussen het aanbod kun je ook genieten van een warme kop glühwein en een hot punch. Op de Fenix Christmas Market wordt het lokale aanbod gecombineerd met culinaire versnaperingen!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!