Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van gratis mee op een streetarttour door Zuid tot lekker smikkelen met de Paasdagen. De tips voor het weekend van 29, 30 en 31 maart zijn weer aardig divers. En dat is ook precies wat wij zo leuk vinden aan het schrijven én delen van de wekelijkse tips. De diversiteit in het aanbod van activiteiten, restaurants en bezienswaardigheden in Rotterdam is enorm. Wij raken er zelf elke keer ook weer door geïnspireerd. Rotterdam is een stad waar je je nooit zult vervelen!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Tips voor het Paasweekend

Met het Paasweekend voor de deur staan wij te poppelen om te genieten heel veel lekkernij én gezelligheid. En als het mee zit nog een paar zonnestralen zodat we lekker naar buiten kunnen. Heb jij nog geen plannen voor de Paasdagen? Laat je dan inspireren door de leukste Pasen Deals!

Weekend tip 2: Super Tour Friday

Rotterdam kent veel streetart, en het ene kunstwerk is nog mooier dan de ander. Maar heb jij wel echt eens verdiept in het verhaal achter de creatieve kunstwerken? Grijp deze vrijdag dan je kans om mee te gaan op één van de gratis streetarttours. Helaas is de tour per tuktuk al vol, maar de wandel- en fietstours zijn nog beschikbaar. 

Onder het mom van ‘streetart moet gratis zijn’ en ‘de straat is van iedereen’ organiseert Hiphop In Je Smoel de Super Tour Friday. Iedereen is welkom om op Goede Vrijdag te luisteren en te genieten naar de verhalen achter de kunstwerken op Zuid. Het start- en eindpunt is aan de Korte Stadionweg 103B waar ook koffie, thee en fris klaarstaat. Lijkt dit je wel wat? Meld je dan gratis is aan voor Super Tour Friday!

Weekend tip 3: Swan Market

Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, trapt de sfeervolle Swan Market af voor een nieuw seizoen in Rotterdam. De markt strijkt net zoals afgelopen jaren weer neer op de Parklaan in het Scheepvaartkwartier. Een fijne plek om rond te neuzen tussen de kramen vol prachtige producten van creatieve ondernemers. Wat je er zoal op de kop kunt tikken? Dat zijn heel veel diverse producten, van lekkernij tot handgemaakte sieraden en leuke planten. Het kan niet op!

De markt is geopend van 11:00 tot 17:30 uur en entree kost €3,- per persoon.

Weekend tip 4: Ontdek de tweede locatie van The Goat

Al enige tijd zijn wij bekend met de tongstrelende junkfood gerechten van The Goat aan de Schiedamse Vest. Een plek waar we graag komen als we zin hebben om te zondigen. We kiezen dan al snel voor één van de smashed burgers met loaded fries of gaan voor de zalige combinatie van chicken & waffles. Maar daar houdt het menu niet op hoor. Het aanbod van The Goat is uitgebreider en staat vol met nog meer toppers van junkfood gerechten. En de plek om die gerechten uit te proberen is bij de tweede vestiging van The Goat, namelijk in Rotterdam-West aan het Tiendplein.

Weekend tip 5: Kaartverkoop ‘Over De Bogen’

Hoewel het geen tip is voor dit weekend, is het wel een tip die je heel veel plezier gaat opleveren voor over een paar weken. En dat is namelijk dat op donderdag 4 april (aankomende week) de kaartverkoop start van ‘Over De Bogen‘.

De monumentale Hofbogen staat op de planning voor een gigantische metamorfose. In 2025 moeten de Hofbogen namelijk zijn omgetoverd tot een bijzonder stadspark. Maar voordat het zover is slaan Rotterdamse Dakendagen en O. Festival de handen in één voor een unieke samenwerking. Tijdens ‘Over De Bogen’ kun je namelijk voor de allereerste en allerlaatste keer wandelen over de monumentale Hofbogen zoals je ze nu kent. 

Het wandelconcert, dat plaatsvindt tussen 17 en 26 mei 2024, kun je op twee manieren meemaken. De eerste en leukste optie is de live editie waarbij je de wandeling maakt met een koptelefoon op. Onderweg hoor je verhalen van vroeger tot nu. De tweede optie is een wandeling waarbij je onderweg geluidsschermen tegenkomt. Klinkt tof, toch? Noteer dan snel 4 april in je agenda en scoor jouw ticket!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!