Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Daar zijn ze weer, de nieuwe Rotterdam Weekend Tips. Laat je inspireren voor een gezellig weekend in de mooiste stad van Nederland. Ga shoppen bij het grootste Europese schoenenevenement en laat je op culinaire wijze verrassen bij één van de Lekker500 restaurants in Rotterdam. Dit zijn onze tips voor 3, 4 en 5 november!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Scoor nieuwe stappers bij Sneakerness

Heb jij nog ruimte in je schoenenkast? Dan hebben we een heel leuke tip voor je. Op zaterdag 4 en zondag 5 november vindt namelijk Sneakerness plaats in de Van Nelle Fabriek. Dit is de grootste schoenenbeurs van Europa en een waar schoenwalhalla. Dus zocht je nog een reden om je schoenencollectie uit te breiden, dan heb je die bij deze!

Om rond te kunnen snuffelen op de beurs moet je een ticket kopen. Deze kun je aanschaffen op de website van Sneakerness. De kosten voor een ticket variëren tussen de €15 tot €21 (afhankelijk van data en tijdstip). Op de beurs is er ook genoeg entertainment aanwezig, namelijk een speciale games corner en je kunt er zelfs terecht voor het laten zetten van een tatoeage. 

Weekend tip 2: Maak kennis met de High Cocktail van Diego’s

Op zijn tijd een high tea of een high wine inplannen in het weekend is niet zo gek, maar de volgende keer dat wij iets gezelligs gaan doen met vriendinnen kiezen we 100% voor de high cocktail van Diego’s. Het arrangement bestaat uit drie verschillende (unieke!) cocktails die goed samen gaan met de geserveerde hapjes, zoals onder andere mini-hamburgers en gamba kroketjes!

Je kunt in de maanden november en december profiteren van €5,- korting als je via ‘Altijd iets extra’s van de RET‘ een voucher koopt. Je betaalt dan €44,50 in plaats van €49,50 per persoon.

Weekend tip 3: Kaasfonduen bij Eurobrouwers

Met de winter in aantocht hebben wij ‘s avonds weer zin in het eten van lekkere Hollandse prakkies, maar er zijn ook andere typische winterse maaltijden waar wij naar verlangen. Bijvoorbeeld een smeuïge kaasfondue. Brood en groenten dippen in bak vol gesmolten kaas hmm, het water loopt ons direct in de mond. Bij jou ook? 

Mocht je nu ‘JA’ denken, dan hebben we een heel leuke tip voor jou. En dat zijn de ‘classic cheese fondue’ avonden bij Eurobrouwers in Schiedam. Je kunt hier heel de winter lang genieten van een typische Hollandse (en Zwitserse) kaasfondue. Van vrijdag tot en met zondag!

Weekend tip 4: Uit eten bij één van de Lekker500 restaurants in Rotterdam

Sinds 1977 wordt de restaurantgids Lekker500 elk jaar uitgegeven. In de restaurantgids staan elk jaar 500 restaurants die door een onafhankelijke jury zijn beoordeelt op kenmerken als culinaire kennis, expertise en verrassing. En ook dit jaar staan er weer restaurants uit Rotterdam in de Lekker500 restaurantgids. Dit zijn de uitblinkers:

 • De Harmonie 23
 • Zeezout
 • Amarone
 • HMB Restaurant
 • Françios Geurds Restaurant
 • Parkheuvel
 • Fred

Maar een aantal favoriete hotspots van ons die ook in de Lekker500 staan en een vermelding verdienen zijn:

 • Louise Petit Restaurant
 • Tres
 • Bar Berta
 • De Matroos en Het Meisje
Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!