Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips NYE editie: 30 & 31 deember 2022, 1 januari 2023

2022 komt dit weekend tot een eind en het lijkt ons dan ook de perfecte gelegenheid om jou als trouwe lezer van onze Rotterdam Weekend Tips te bedanken. Het afgelopen jaar is onze Rotterdam-rubriek erg hard gegroeid en we hopen natuurlijk dat we je ook in 2023 weer mogen inspireren met de leukste weekendtips voor in Rotterdam. Maar voordat we er een eind aan breien, hierbij voor de laatste keer in 2022 onze tips voor een spetterend weekend. Cheers!

Een heel fijne jaarwisseling en tot volgend jaar (lees: volgende week)!

Weekend tip 1: Maak er een feestje van met NYE!

Ben jij ook al bezig met de voorbereidingen voor oud en nieuw? Wij ook! Dit jaar kunnen we eindelijk weer om 00:00 uur de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug aanschouwen en dat belooft een heel spektakel te worden. Daarna is het natuurlijk tijd voor een feestje. Heb jij ook zin in een feestje met oud en nieuw? Dit zijn de leukste in Rotterdam:

Oliebollen!

Het vieren van oud en nieuw is niet compleet zonder een schaal oliebollen op tafel. Gelukkig vind je in de stad meerdere locaties waar je lekkere oliebollen kunt scoren. Haal je oliebollen op oudjaarsdag? Wees er dan op tijd bij, anders dan zul je lang in de rij moeten staan! Hierbij onze favoriete kramen in Rotterdam:

  • Gebakkraam Nieuwe Ommoordseweg – hier koop je onder andere ook de Espresso-Bol of de LimonGERSO-Bol!
  • Oliebollenkraam Schouwburgplein
  • Oliebollenkraam Richard Visser (hoek van de Heemraadssingel en Vierambachtsstraat)
  • Oliebollenkraam bij de Koopgoot (tegenover de Hema en tegenover de Sting)

Weekend tip 2: Ome Cor in de bioscoop

Heb je al gehoord van de nieuwe Rotterdamse film Ome Cor? Deze draait vanaf 1 januari in Pathé Schouwburgplein en is maar een aantal keer te zien. Dus wil je deze film zien? Wees er dan snel bij. Ome Cor draait namelijk alleen op 1, 3, 8 en 9 januari 2023 (op verschillende tijden). Tickets kun je via deze link kopen!

Weekend tip 3: Wandelen in Rotterdam

Zaterdagavond om klokslag 00:00 uur heffen we met zijn allen ons glas op een mooi 2023. Misschien blijft het bij één glaasjes bubbels, maar wellicht worden het er ook meer. Eén ding is zeker, op 1 januari is een uitwaaien een goed idee. Laten we het jaar goed aftrappen met een wandeling door Rotterdam. Een frisse neus halen en lekker in beweging zijn. Daar hebben wij uiteraard wel wat ideeën voor: 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!