Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Van een houtgerijpt wildbiertje drinken bij Eurobrouwers tot aan vintage shoppen bij Vintage aan de Maas, het weekend in Rotterdam staat weer vol in het teken van beleving. Waar ben jij te vinden? Hierbij geven we je graag een dosis inspiratie voor het weekend van 30 juni, 1 en 2 juli 2023!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Maak een uitstapje naar Schiedam voor Eurobrouwers 

Voor onze uitgelichte hotspot van dit weekend moet je niet in Rotterdam zijn, maar in Schiedam! Op het terrein van de voormalige Glasfabriek is namelijk Eurobrouwers geopend. En deze spot is niet zomaar het benoemen waard, het is namelijk het grootste terras van Zuid-Holland (2.000 vierkante meter!). 

Bij Eurobrouwers kun je terecht voor zelfgebrouwen bieren en Oost-Europese happen. De naam Eurobrouwers verwijst naar de rijke Europese biertraditie en -cultuur. De bieren die hier worden geserveerd zijn klassieke bieren zoals blond bier en witbier, maar ook houtgerijpte wildbieren. In de zomer staat de barbecue bij Eurobrouwers centraal. Je eet er verrassende Europese happen, zoals Poolse kielbasa (worst) en scheermessen en mosselen in wijn. Op zondag worden er Zeeuwse oesters geserveerd voor €1,00 per stuk! 

Je vindt Eurobrouwers op de Buitenhavenweg 142, 3113 BE in Schiedam. 

Weekend tip 2: Waan je in het paradijselijke Azië bij TASTE OF ASIA 

Twee dagen lang wordt Het Park omgetoverd tot een exotisch paradijs waar je kunt genieten van Aziatische specialiteiten zoals bao buns, sushi, dumplings en verse kokosnoten. Klinkt dit je als muziek in de oren? Ga dan op 30 juni, 1 en 2 juli naar TASTE OF ASIA in Het Park Rotterdam. Behalve al het lekkers zijn er ook workshops, optredens en standjes met snuisterijen van alle windstreken.

Toegang tot TASTE OF ASIA in Het Park (naast de Euromast) is gratis. De openingstijden zijn: vrijdag 17:00 tot 21:00 uur, zaterdag 13:00 tot 22:00 uur en zondag 13:00 tot 20:00 uur. 

Weekend tip 3: Geniet van de laatste dag van de Rotterdam Architectuur Maand

Vrijdag is het alweer de laatste dag van de Rotterdam Architectuur Maand. Heb je nog niets van de verrassende evenementen ervaren? Dan is dit je laatste kans. 

Benieuwd naar welke evenementen er nog plaatsvinden? Het programma kun je terugvinden op de website van Rotterdam Architectuur Maand.

Weekend tip 4: Scoor leuke vintage items bij Vintage aan de Maas

Zondag 2 juli is het weer tijd om lekker rond te neuzen en op koopjesjacht te gaan bij Vintage aan de Maas in OASE. En weet je wat zo leuk is aan vintage shoppen? Dat het áltijd een ander aanbod is, want elke kraamhouder neemt unieke producten mee. Op de markt staan niet alleen vintagekramen, maar ook kramen met handgemaakte design- en art items. Ben jij erbij dit weekend? 

Vintage aan de Maas is op 2 juli van 11:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs is €2,00. 

Rotterdam Architectuur Maand
Vintage aan de Maas

Weekend tip 5: Bekijk de jaarlijkse Showcase van het Luxor Musicaltheater

Vergeet alles wat je denkt te weten over oubollige koren, want dit is absoluut niet het geval bij Luxor. Het theaterseizoen loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is voor de spetterende jaarlijkse showcase van het Luxor Musicaltheater!

Met verve wordt er geput uit het musicalrepertoire. Een keur van ensemblestukken passeert de revue. De Showcase wordt begeleid door een live band en met musicalstalent Belle Zimmerman van Codarts Muziektheater als solist. En dat alles aangekleed met leuke weetjes en feitjes van de gebrachte musicals. Het Luxor Musical Koor staat klaar om je te verrassen, te betoveren en je hart te veroveren met hun passie voor muziek. Mis dit spektakel niet!

De Showcase van het Luxor Koor vindt plaats op 2 juli om 16:00 uur. Tickets kosten €15,00 per stuk en zijn te koop via de website van Het Luxor Theater

Weekend tip 6: Bezoek de 34e editie van Metropolis Festival 2023

Het is weer tijd voor het gratis Metropolis Festival! De 34e editie wordt een bijzondere die je niet wil missen. Naast het ontdekken van opkomend (Rotterdams) talent zijn er dit jaar films, talks, art, performances, silent disco en een creatieve lifestyle markt. Ook zijn er allerlei lekkere eetkraampjes. Het wordt gegarandeerd een feestje! 

Het Metropolis Festival vindt plaats op 2 juli in het Zuiderpark. Benieuwd naar de line-up? Die vind je op de website van Metropolis Festival

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over onze favoriete stad Rotterdam. Op ons blog vind je dan ook veel artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!