Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rotterdam Weekend Tips: 30 september, 1-2 oktober 2022

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 30 september, 1 & 2 oktober 2022

Heb je dit weekend zin om lekker te relaxen, sportief bezig te zijn of juist wel zin in een feestje? Voor alledrie de gevallen hebben wij genoeg leuke tips. Ga uit je dak op het Oktoberfest, ren mee met de Harbour Run of kom tot rust tijdens een avondje film kijken. Waar je ook zin in hebt, het kan allemaal in Rotterdam dit weekend. Hierbij de leukste tips voor het weekend van 30 september, 1 & 2 oktober!

Weekend tip 1: Oktoberfest in de Schiecentrale

‘s Werelds grootste volksfeest wordt dit weekend gevierd in de unieke en monumentale Turbinehal in de Schiecentrale. 1 oktober staat dan ook in het teken van Oktoberfest. Een reuze gezellig feest waar klassieke Duitse hapjes worden geserveerd en de lekkerste bieren – waaronder die van Kaapse Brouwers – worden geschonken. Begin dit festijn met een speciale pop quiz en geniet van de rest van de dag van een glas vol (0,5L!) Kaapse Willi Becher!

Zin in een feestje? Dan kun je nog een ticket scoren via de website van Kaapse Brouwers. Er zijn individuele tickets maar ook groepstickets beschikbaar. Het festijn duurt van 12:00 tot 00:00 uur!

Weekend tip 2: BIRDay weekender

Deze week viert BIRD, de toffe hotspot onder de Hofbogen, zijn 10-jarig jubileum en dat wordt gevierd met een uitbundige weekender. De festiviteiten rondom het 10-jarig bestaan zijn al van start gegaan op woensdag 28 september en gaan door tot en met zondag 2 oktober. BIRD is de plek in Rotterdam waar muziek en eten samenkomen en dat zie je dan ook terug in het BIRDay weekender. Vrijdag begint met ‘De nacht van de Napolitaanse Pizza’ en eindigt met het feestje DONNA x Dam Swindle. Zaterdagavond wordt Garden of BIRD in stijl afgesloten met een ‘Container Sale’. Alle drank moet op dus profiteer van de happy hour tussen 16:00 en 19:00 uur!

Hotspot alert

Kyatcha

In plaats van het uitlichten van een nieuwe hotspot in Rotterdam zetten we dit weekend graag een favoriet in het zonnetje. Als je ons volgt op Instagram en ons inmiddels een beetje kent dan weet je dat we enorme sushi liefhebbers zijn. Maar we staan ook zeker open voor varianten en buitenlandse invloeden op sushi. Zo zijn we begin dit jaar naar Peru afgereisd waar we kennis maakten met Nikkei, een mix van de Japanse en Peruaanse keuken. In Rotterdam vind je nog geen hotspot die Nikkei aanbiedt, maar een restaurant die daar zeker bij in de buurt komt is Kyatcha in de Leuvehaven. Je kunt hier echt heel goed eten. Tip: bestel de huisgemaakte variant op een pornstar martini!

Weekend tip 3: Tuindiner & Film kijken bij de Rotterdamse Munt

Start het weekend relaxed bij de Rotterdamse Munt waar je samen met anderen gezellig gaat dineren. Het diner is helemaal vegetarisch en alle producten komen vanuit de tuin of van leveranciers uit de omgeving. Het menu is geïnspireerd op de film die na het diner wordt afgespeeld. Zorg voor warme kleding en neem je eigen kleedje mee om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. De film die vrijdag wordt vertoond heet Wil Relatives.

Weekend tip 4: Harbour Run Rotterdam 

Ben jij sportief en houd je wel van een uitdaging? Dan dagen we je uit om zondag 2 oktober mee te doen met de Harbour Run door de haven van Rotterdam. Uiteraard kun je niet zomaar mee doen zonder echt getraind te hebben, tenzij je vaker hardloopt en de conditie hiervoor hebt. Tijdens de Harbour Run volg je een parcours van 6 of 10 kilometer door de haven en trotseer je onderweg de leukste maar ook de moeilijkste obstakels. Klimmen en klauteren over containers is een voorbeeld hiervan. Een echte sportieve uitdaging dus!

Wij wensen iedereen die meedoet heel veel plezier en ook veel succes!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Volg ons op sociale media

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!