Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 31 maart, 1 en 2 april 2023

Langere avonden, bloeiende bloesem, fleurige krokussen en tulpen én openingen van buitenterrassen in Rotterdam. Je zou zeggen dat de lente volop van start is gegaan, maar niets is minder waar als we kijken naar het druilerige weer van afgelopen week. Hoe dan ook, de lente zit wel in onze bol en dat is genoeg reden om er dit weekend een feestje van te maken. Waar je moet zijn in Rotterdam? Dat delen we uiteraard in het nieuwe artikel vol weekendtips voor 31 maart, 1 en 2 april!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Lentefestival in Trompenburg

Een groene hidden gem in Rotterdam, komt dat echt voor? Wij kunnen volmondig ‘ja’ zeggen op deze vraag. Er zijn er maar liefst 2 in onze stad. Nummer 1 is de prachtige botanische tuin van Trompenburg en nummer 2 is de Historische Tuin Schoonoord. Over nummer 2 lees je meer in ons artikel mooiste parken in Rotterdam
 
Trompenburg is een plek in de stad waar je tot rust kunt komen en helemaal één wordt met de natuur. En dat midden in de chaotische stadsdrukte van Rotterdam. Je kunt rondwandelen tussen prachtige bloemen en bomen, allemaal met een bijzonder verhaal. Wil je eens Trompenburg bezoeken? Dan is zondag 2 april het ideale moment daarvoor. Deze zondag vindt namelijk het Lentefestival plaats en wordt de komst van de lente gevierd. Het thema van de dag is groeien en bloeien. Je kunt een expositie bezoeken of iets leuks kopen voor thuis bij één van de kramen. Uiteraard zijn er ook gelegenheden voor een kop koffie of thee met wat lekkers. 
 
Ga naar de website voor meer  informatie over een bezoek aan het Lentefestival in Trompenburg.

De Maaltuin in Trompenburg

Trompenburg is aankomende periode, van 6 april t/m 14 mei 2023, wederom de locatie van het toffe event De Maaltuin. In het voorjaar kun je op meerdere data genieten van een speciale avond in de tuinen van Trompenburg. Er wordt een smakelijk 5-gangendiner geserveerd dat geïnspireerd is op de omgeving. Een ware smaakexplosie staat op je te wachten. De prijs per persoon is €99,95 en dit is inclusief een fantastisch wijn- of mocktail arrangement. 

Weekend tip 2: Garden of BIRD

BIRD is één van de leuke hotspots bij de iconische Hofbogen in Rotterdam. Het buitenterras, ook wel bekend als Garden of BIRD, is vanaf 1 april 2023 weer open. De opening voor het 2023 seizoen gaat vanzelfsprekend gepaard met lekkere hapjes en drankjes en sfeervolle muziek. Het genre dat je kunt verwachten is r&b, hiphop en soul. Swingend de lente tegemoet!

Weekend tip 3: Slotseizoen Weelde van start

Nog een locatie in Rotterdam die op 1 april 2023 weer zijn deuren opent voor het zomerseizoen is Weelde. Hoe feestelijk deze opening ook is, het is ook een beetje teleurstellend omdat dit het laatste seizoen van Weelde zal zijn. Overigens is dit wel een reden om deze maanden extra te genieten van deze bijzondere locatie in West. De seizoensopening van Weelde gaat gepaard met een groot openingsfeest: Weelde Nacht. Voor €18,50 ben jij erbij (scoor je ticket)! 

Hotspot Alert

No 10 Coffee

De Hoogstraat in Rotterdam staat bekend als een leuke winkelstraat waar je zonder meer ook toffe hotspots kunt vinden, waaronder de nieuwe spot No 10 Coffee. Een plek waar je terecht kunt voor heerlijke koffie en smakelijke tosti’s. Het is niet zomaar een heerlijke kop koffie die je hier drinkt, er is namelijk bewust gekozen voor de bonen van het merk Manhattan. Geloof ons, de echte koffieliefhebber proeft dat dit koffie van goede kwaliteit is. 

Voor de één volgt een kop koffie na de een rijke lunch, maar voor de ander gaat dit perfect samen. Een goed gevulde tosti bij No 10 Coffee zal je zonder twijfel dan ook goed smaken. Vind jij dat koffie beter samengaat met iets zoets? Ook dat kan. De vitrine ligt vol lekkernijen zoals onze guilty pleasure: een kaneelbroodje.

Weekend tip 4: The Rotterdam Drag Show

De grootste drag show van Europa strijkt weer neer in Rotterdam. En dat natuurlijk met een nieuwe show: Cheri Cheri. De eerste optredens vinden dit weekend, op vrijdagavond en zaterdagavond, plaats om 20:00 uur in Schiecentrale Studios. Een belangrijke onderwerp dat tijdens de show centraal staat is dat je altijd je authentieke zelf moet zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Een bijzonder leuke avond uit waarbij je verstelt zult staan van dans- en zangkunsten, maar ook van de maar liefst 187(!) kleurrijke kostuums. De avond zal als een rollercoaster aan je voorbij gaan!

Op meerdere vrij- en zaterdagen in april, mei en juni kun je de nieuwe show bijwonen in Schiecentrale Studios. Tickets gaan vanaf €42,50 per persoon.

Good to know!

Nieuwe speakeasy bar: La Soirée

Ben jij al bekend met het concept van een speakeasy bar? Wij zijn meer dan fan. De speakeasy bar is ontstaan in de periode 1920-1933 in de Verenigde Staten. Het concept is gebaseerd op de vroegere ‘verboden’ barretjes waar illegaal alcoholische drank werd verkocht. Nu is het kopen en drinken van alcohol in een bar tegenwoordig niet meer illegaal (mits je meerderjarig bent), maar het concept speakeasy is hipper dan ooit.

La Soirée is de nieuwe chique speakeasy bar van Rotterdam. Bij deze nieuwe spot een cocktail drinken wordt een mysterieus avondje uit. Alle communicatie gaat via WhatsApp. De locatie is onbekend, maar die kun je vast en zeker ontrafelen. Wat je al niet over hebt om te genieten van een exclusieve cocktail in een net zo exclusieve bar!

Vanaf vrijdag 31 maart is La Soirée officieel open. Je kunt terecht bij La Soirée van donderdag tot en met zondag. Je kunt reserveren via WhatsApp: 06 49 04 57 41.

6 april 2023: Pubquiz in de Machinist

Dit event vindt weliswaar niet dit weekend plaats, maar we willen je toch graag tippen dat er op 6 april een pubquiz wordt georganiseerd bij De Machinist. Je kunt met een groep van 4 tot 6 personen deelnemen. Wat het thema wordt is niet bekend, maar dat het een avond vol gezelligheid wordt is gegarandeerd. Aanvang van de avond is om 19:30 uur en de pubquiz gaat om 20:00 uur van start en duurt zo’n 2,5 uur. Om als team mee te kunnen doen betaal je €25,-. Je kunt alleen mee doen aan de pubquiz bij De Machinist als je vooraf je plek reserveert, dit kan via info@demachinist.nl. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!