Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ondanks dat het weer wat wisselvallig is, merken we aan alles dat de zomer langzaam nadert. De stad bruist en het laatste weekend van mei en het begin van juni brengen dan ook volop leuke activiteiten in Rotterdam. Zo gaat dit weekend de Architectuur Maand van start en zijn er verschillende creatieve markten in de stad. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder, want dit zijn de weekend tips voor 31 mei, 1 en 2 juni 2024!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Juni is de Rotterdam Architectuur Maand

Met de start van de Rotterdam Architectuur Maand wordt de stad weer hét epicentrum van architectuurliefhebbers. Gedurende de hele maand juni worden er diverse evenementen georganiseerd, zoals rondleidingen, lezingen en tentoonstellingen die de rijke architecturale geschiedenis en innovatieve toekomst van de stad belichten. 

Dit weekend kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de tentoonstelling Traverse ‘Tuin van de Stad’ in het Museumpark. Tegelijkertijd herontdek je dit fijne stadspark tijdens een speciale route. Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

Ben jij dol op groen en gaat je hart sneller kloppen van tuinieren? Neem dan een kijkje bij de ‘Verborgen Tuinen’ van Rotterdam. Dit jaar stellen zo’n 50 eigenaren op de rechter Maasoever hun tuin open voor publiek. Er zijn tuinen van klein tot groot en van klassiek tot modern. Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Pak die unieke kans om de verrassend groene kant van Rotterdam te proeven tijdens de 21e editie van Verborgen Tuinen.

Bekijk het volledige programma van Rotterdam Architectuur Maand

Weekend tip 2: Vier de opening van de Strandtent bij OASE 

Dat de hotspot OASE in de Schiehaven altijd weer met originele concepten en evenementen komt, is inmiddels misschien wel bij je bekend. En zo ook nu weer: een strandtent zonder strand. De Strandtent van OASE wordt een heerlijk chill-plekje aan het water. Er is weliswaar geen zand, maar toch ontsnap je hier echt even uit de drukte van de stad. En natuurlijk is er alles aan gedaan om je toch dat fijne vakantiegevoel te geven. Zo zijn er strandstoelen, (live) muziek, botanische snacks, homemade soda’s en cocktails van The Rumah. 

De Strandtent bij OASE is van 31 mei t/m medio september 2024 elke donderdag tot en met zondag geopend.

Weekend tip 3: Bezoek Boutique Fantastique in het MAHO-kwartier

Op zaterdag 1 juni wordt het levendige MAHO-kwartier nóg bruisender, want dan wordt het weer omgetoverd tot Boutique Fantastique.

De ondernemers komen in actie om hun wijk nog meer op de kaart te zetten. Zo is er een Lentemarkt voor de Groene Passage met meer dan 50 kraampjes. Er wordt uitgepakt met nieuwe producten en speciale hapjes om te proeven. Allemaal met een duurzaam karakter en met oog op kleinschalige productie. Ook is er een orkest, straattheater en kun je deelnemen aan meerdere workshops. 

Ook als je een nieuw (vintage) item op de kop wil tikken, ga je naar Boutique Fantastique. De winkel Be So Different verplaatst de koopjes uit de kelder naar buiten en bij Very Cherry gaat alles uit de kast met een Stock- & Vintage SALE. Echte vintage items en leuke tweedehands voor vriendelijke prijzen.

Ontdek wat er nog meer allemaal te doen is tijdens Boutique Fantastique op zaterdag 1 juni. 

Rotterdam Architectuur Maand

Heel de maand juni
  •  

Boutique Fantastique

MAHO-Kwartier
  •  

Weekend tip 4: Scoor vintage items bij de Waluw Vintage Summer Market 

Wie dol is op vintage shoppen haalt zijn hart op dit weekend, want ook in het Groothandelsgebouw strijkt er een heuse vintage markt neer. Dit keer landen tientallen kramen, vol vintage design, fashion, toys, vinyl en bric a brac, op de binnenplaats van het iconische gebouw. 

Niet alleen kun je er top winkelen, er hangt sowieso een heel gezellig sfeertje met deuntjes van DJ’s Richelle Soigni en Monica Electronica en een natuurwijnbar met terras. Daarnaast wordt er specialty coffee van Ripsnorter geschonken door Kuub Coffee en zijn er lekkere Vietnamese hapjes van Nguyễn Viet Food.

De Waluw Vintage Summer Market is op zondag 2 juni van 10:00 – 16:30 uur. Het is gratis te bezoeken. 

Weekend tip 5: ‘Brakke Yoga’ in de Doelen Studio

Een middag stretchen, ademhalingsoefeningen doen en zen worden, dat kan ook aanstaande zondag weer tijdens de yogasessie van Yogi Rhea Bogaart in de Doelen Studio. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom en de yogasessie is gratis. Neem wel je eigen matje mee! 

De yogasessie vindt plaats in De Doelen Studio van 12:00 tot 13:00 uur. 

Weekend tip 6: Werk aan je dansskills tijdens een Salsa Bootcamp

Liever iets actiever dan yoga? Dat kan ook! Leer aanstaande zondag hoe je Salsa kunt dansen in slechts 3 uur tijd tijdens de Salsa Bootcamp in The Social Hub. Leer de basis en meer van de beste dansdocenten. Deze bootcamp is speciaal voor degenen die de basiselementen en technieken willen leren van de Cubaanse Salsa. 

De Bootcamp wordt gegeven op zondag 2 juni van 14:00 tot 17:00 uur in The Social Hub. Deelname kost €49,95. Tickets koop je op de website van Latin Bootcamp

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!