Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Foodies, deze weekendtips editie is speciaal voor jullie! Hij staat namelijk vol met hotspots en evenementen in de stad die draaien om lekker eten en drinken. Van de beste hamburgers in de Benelux tot fine dining bij het unieke pop-up evenement bij Wolly aan de Waterkant… lees snel verder, want je gaat gegarandeerd watertanden. Dit zijn de weekendtips voor 5, 6 en 7 april 2024. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Duik in de wereld van jenever tijdens het Jeneverfestival in Schiedam

De eerste weekendtip die wij delen is weliswaar niet in Rotterdam, maar voor deze tip wil je op de fiets stappen naar Schiedam! Aankomend weekend staat de stad namelijk volledig in het teken van het Jeneverfestival. En als er iets is waardoor de ziel van Schiedam tot leven komt, dan is het wel jenever. Trap het feestje af op vrijdagavond 5 april tijdens Steamdam in de Havenkerk. De kerk vormt tijdens het openingsfeest het decor voor een ware steampunkparty. Er is een DJ, een band, street food en cocktails!

Na het bruisende openingsfeest kun je jezelf klaarmaken voor een weekend vol smaakexplosies, want op zaterdag 6 en zondag 7 april duik je diep in de wereld van Schiedamse distillaten. Gedurende het hele weekend zullen meer dan 25 gepassioneerde distillateurs hun vakmanschap delen. Geniet van de meest bijzondere whisky’s, likeuren, jenevers, gins, rums en andere gedistilleerde lekkernijen.

Het jeneverfestijn vindt plaats op 5, 6 en 7 april in de Havenkerk aan de Lange Haven. Tickets zijn te koop op de website van het Jeneverfestival

Weekend tip 2: Geniet van een uniek diner bij Wolly aan de Waterkant 

Het heerlijke ontbijttentje Wolly aan de Waterkant is vast al bij je bekend, maar wist je dat je aankomend weekend ook voor diner kan aanschuiven bij Wolly? Op vrijdag 5 april en zaterdag 6 vindt hier namelijk een unieke pop-up diner ervaring van het Londense Table & Candle plaats. Het concept staat bekend om samenwerkingen tussen baanbrekende chefs, ambachtelijke producenten en lokale makers en kunstenaars. 

Na het enorme succes van zijn tournee door Londen, komt chef Marcus Jansson naar Rotterdam. Chef Jansson zal een combinatie van zijn beste gerechten van het afgelopen jaar bereiden bij Wolly aan de Waterkant, met een menu dat hij ‘A Nordic Spring’ heeft genoemd. Jansson heeft gewerkt in Michelin-sterrenkeukens door heel Europa en in verschillende keukens, van Scandinavisch tot Frans en Spaans. Verwacht een lokaal en seizoensgebonden menu, geïnspireerd door de natuur, maar ook aangepast aan het klimaat. 

Het menu kost €89,- per persoon. De gerechten kunnen zowel in het restaurant worden gegeten, als voor take away. Leg snel jouw aanwezigheid vast, want het evenement gaat hard! 

Jeneverfestival

Hét drankje van Schiedam
  •  

Ter Marsch & Co

De lekkerste burgers van de Benelux
  •  

Weekend tip 3: Eet de lekkerste burgers van de Benelux bij Ter Marsch & Co

De lekkerste burger van de Benelux? Die eet je bij Ter Marsch & Co op de Witte de Withstraat. De hotspot ken je misschien al wel van de award winnende burgers en friet, maar wist jij dat de oorsprong van het restaurant ligt in 1890? Ter Marsch & Co kent een geschiedenis van ruim 125 jaar en de sporen en visie van vroeger zijn nog altijd merkbaar.

De naam Ter Marsch & Co is afkomstig uit 1890; destijds “Fabriek van de Verduurzaamde Vleeschwaren” die zich huisvestte in 1890 op Witte de Withstraat 70. Juist, het pand waar het bedrijf nu nog altijd zit! Een aantal uiterlijke kenmerken zijn binnen het pand bewaard gebleven. Al sinds de opening in 2014 zijn de hamburgers van Ter Marsch & Co razend populair! Na het winnen van vele verschillende nationale en internationale titels door de jaren heen behoort Ter Marsch & Co ondertussen tot een iconisch boetiek burger restaurant. 

De lekkerste burger? Dat is volgens ons The Holy Moly burger! Maar probeer ook zeker de verrukkelijke zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise en parmezaan. 

Voor nog veel meer lekkere ‘burgerinspiratie’ lees je ons artikel met de lekkerste hamburger hotspots in Rotterdam

Weekend tip 4: Ga naar Maas theater voor een heerlijk (vegan) avondje uit 

We deelden eerder al een lijstje met de lekkerste vegan restaurants in Rotterdam, maar voor de vegans onder ons hebben we ook een tip voor aankomend weekend: VEGAN FRIDAY bij Maas theater in Delfshaven. 

Maas houdt van goed eten, samen delen en duurzame keuzes. Alles is vers en ze proberen altijd iets nieuws uit. VEGAN FRIDAY is street food uit eigen keuken: vers, veganistisch en verrassend.

Je eet ‘wat de pot schaft’ voor een vaste prijs van €13,50 voor volwassenen en €10 voor kids. De keuken is vanaf 18:00 uur geopend. VEGAN FRIDAY vindt aanstaande vrijdag 5 april plaats, maar ook de daaropvolgende weekenden. Reserveer via de website van Maas theater

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!