Search
Close this search box.

Inhoud

Het is bijna niet te bevatten hoe snel de tijd gaat, maar het eerste weekend van 2024 staat alweer voor de deur. Tijd om weer leuke nieuwe plannen te smeden voor het nieuwe jaar. En dit kunnen natuurlijk mooie reizen zijn naar het buitenland, maar ook leuke uitstapjes dichter bij huis. Wat je ideeën ook zijn, hierbij geven we je in ieder geval al een dosis inspiratie om alles uit je weekend in Rotterdam te halen. Ontdek de Rotterdam Weekend Tips voor 5, 6 en 7 januari 2024. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Restaurant Izakaya DUKI is open! 

We hebben een hotspot alert, want sinds een paar dagen is Izakaya DUKI geopend aan het Hofplein. Het restaurant is onderdeel van de onlangs geopende karaokebar Duke of Tokyo. Bij een bezoek aan zowel de karaokebar als Izakaya DUKI dompel je je onder in Japanse sferen. Het gloednieuwe restaurant is ‘verstopt’ in de bar en te bereiken via een deur van supermarkt 7Eleven. Via deze deur kom je in Izakaya terecht en stap je vanuit Rotterdam meteen een heel andere wereld binnen. Op het menu staan huisgemaakte gerechtjes, bereid volgens traditioneel Japans recept. Maar je kunt er ook terecht voor lekkere sake’s, bieren en natuurlijk signature cocktails. 

Weekend tip 2: Maak een culinaire lichtjestour door de haven van Rotterdam 

Op zoek naar een heel bijzonder uitje om het nieuwe jaar mee te starten? Schrijf je dan in voor de culinaire lichtjestour van FutureLand. Geniet terwijl je langs de moderne terminals en grootste schepen van Maasvlakte 2 vaart, van een smaakvol driegangendiner. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht en verwonder je over de talloze lichtjes. Een deskundige voorlichter vaart mee en vertelt tussendoor interessante weetjes. Ook erg leuk om cadeau te doen! 

De culinaire lichtjestours vinden plaats op vrijdag 5 januari en vrijdag 2 februari van 18:30 – 20:30 uur. Het driegangendiner bestaat uit meerdere vlees- en visgerechten, maar vegetarisch is ook een optie. De culinaire lichtjestour kost €72,00 p.p. en tickets koop je hier

Weekend tip 3: Start het jaar goed met yoga

Begin het jaar goed met een yogasessie dit weekend! Aanstaande zondag 7 januari kun je namelijk een middag stretchen en ademhalen tijdens de yogasessie van Yogi Rhea Bogaart in de Doelen Studio. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Neem wel je eigen matje mee!

De yogasessie vindt plaats van 12:00 13:00 uur in de Doelen Studio. Entree is gratis. Er worden regelmatig yogasessies gegeven op zondag, dus houd de website van De Doelen in de gaten. 

Weekend tip 4: Bezoek de tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam’ in het Wereldmuseum 

Als Rotterdammers kennen we natuurlijk allemaal het Wereldmuseum, één van de mooiste musea van de stad. Maar ben je er eigenlijk al eens geweest en zo ja, hoe lang is dat alweer geleden? Tijd om er (weer) eens heen te gaan, want je kunt er nu naar de tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam‘. 

De tentoonstelling toont hoe de wereldwijde erfenis van kolonialisme doorwerkt in de stad en waar lokale, nationale en internationale geschiedenissen samenkomen. In vijf verschillende thema’s wordt de stadsgeschiedenis in relatie tot wereldgeschiedenissen weergegeven, met voorbeelden van hoe het verleden nog dagelijks doorwerkt in het heden. Door geschiedenis te delen, geven we vorm aan de toekomst. Als bezoeker wordt je daarom uitgenodigd om jezelf de vraag te stellen: welke geschiedenis geef ik door?

De tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam’ vindt plaats sinds 1 december 2023 t/m 3 november 2024. Je kunt met een normaal ticket voor het museumbezoek ook naar de tentoonstelling. Een regulier ticket kost €16,00 p.p. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!