Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 5, 6 en 7 mei 2023

Het eerste weekend van mei valt dit jaar samen met Bevrijdingsdag. Een nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Jammer genoeg is Bevrijdingsdag pas weer in 2025 een officiële vrije dag, maar dat betekent niet dat de vieringen van deze bijzondere dag in Rotterdam aan je voorbij zullen gaan. 

De maand mei staat in het teken van genieten. Genieten van de bloemen die in bloei staan, de zon die zich steeds vaker laat zien en natuurlijk genieten van het bruisende stadsleven. We kunnen er kort of langer over zijn, het is gewoon genieten in Rotterdam. De zomer is bij uitstek de periode dat er veel leuks plaatsvindt in de stad, dus bij deze de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 5, 6 en 7 mei!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Bevrijdingsfestival in Rotterdam

Het is tijd om onze vrijheid te vieren, en dat doen we op vrijdag 5 mei in Het Park (het park bij de Euromast) in Rotterdam. En omdat dit een feest is voor iedereen in Nederland, is de toegang tot het terrein geheel gratis. Je hoeft dus geen tickets te kopen. Geniet en maak er een gezellig feestje van!

Houd er rekening mee dat je niet met contant geld kunt betalen op het festival, het is pin-only. Geen zin om veel geld uit te geven? Je mag kleine hoeveelheden eten en drinken (non-alchohol) meenemen, dit scheelt weer iets. 

Het festivalterrein opent om 12:30 uur en sluit om 23:00 uur. Je kunt de ingang van het Bevrijdingsfestival vinden aan de Parklaan. Meer informatie? Neem een kijkje op de website van het Bevrijdingsfestival

Weekend tip 2: Circusstad Festival 2023

Als je de afgelopen dagen op of rondom het Schouwburgplein bent geweest, dan heb je wellicht gezien dat er allerlei leuks te beleven is op dit moment. Dit heeft namelijk te maken met de 10e editie van het Circusstad Festival! 

De festiviteiten op het Schouwburgplein zijn overigens nog in volle gang tot en met 7 mei. Leuk om naartoe gaan als je gek bent op circus, want je kun deze dagen in hartje Rotterdam genieten van creativiteit van het theater, de schoonheid van dans en muziek en van veel spectaculaire circus acts! Tickets scoor je via de website van Circusstad, waar je tevens ook het volledige programma vindt.

Hotspot Alert!

By Jarmusch in West

By Jarmusch, wie kent deze geweldige all-day-every-day ontbijt spot niet? Het is dan ook één van onze favoriete adresjes in Rotterdam. Of je er nou komt voor een bakkie koffie, fluffy pancakes of een zalige bowl, je eet hier altijd goed. By Jarmusch is dan ook altijd druk bezocht, en dat zal ongetwijfeld ook zo zijn op hun nieuwe locatie in West. Sinds 1 mei zijn er dus twee By Jarmusch locaties in Rotterdam, joehoe!

Je vindt By Jarmusch West op de Nieuwe Binnenweg 575, 3023 EP Rotterdam.

Weekend tip 3: Excelsior – Feyenoord

De kans is aanwezig dat onze favoriete voetbalclub dit weekend landskampioen wordt. En dat is een feestje dat we natuurlijk samen willen vieren! Deze zondag kun je dan ook op meerdere plekken in de stad live op grote schermen de wedstrijd tegen Excelsior kijken. Ben jij erbij? Dit zijn de locaties:

Weekend tip 4: CHANGEZ in BlueCity

Vintage shoppen, het is helemaal van deze tijd. Dit weekend is dan ook het perfecte moment om je kast te transformeren van winter naar zomer. Zijn er kledingstukken die je niet meer gaat dragen? Gooi ze dan niet weg, maar neem ze deze zondag 7 mei mee naar CHANGEZ in BlueCity.

Hier vindt de grootste kledingruil van Rotterdam plaats. In samenwerking met The Swapshop is het golfslagbad omgetoverd in een groot SWAP & REPAIR warenhuis. Naast het shoppen kun je hier dus ook terecht voor reparatie van kleding en voor workshops. Zo is er een Kintsugi workshop en een workshop textiel verven met bloemen en planten. 

Wat is er nou leuker dan (voor jou) nieuwe items op de kop tikken in het voormalige golfslagbad van Tropicana? Reserveer snel je tijdslot op de website van BlueCity!

Good to know

Start kaartverkoop Gele Wandelpad Zuidplein

In juni is het Rotterdam Architectuur Maand in de stad en dat betekent dat je veel activiteiten kunt doen die te maken hebben met architectuur. Misschien dat je vorig jaar een wandeling hebt gemaakt over de oranje loopbrug op de Coolsingel of misschien heb je vanaf het roze dakterras op Het Nieuwe Instituut over de skyline van Rotterdam uitgekeken? Twee iconische voorbeelden van de Rotterdam Architectuur Maand. 

Maar ook dit jaar kun je weer iets tofs beleven gedurende deze maand. Op het dak van het vernieuwde Zuidplein wordt namelijk hard gewerkt aan ‘Het Gele Wandelpad’. Een route van 850 meter die je kunt wandelen langs verschillende kunstwerken.

De kaartverkoop is 1 mei 2023 van start gegaan, dus wil je zeker zijn van een kaartje? Haal deze dan snel via deze link. Een ticket kost €3,50 per persoon!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!