Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 6, 7 en 8 januari 2023

HAPPY NEW YEAR!

Hopelijk heb je een spetterende jaarwisseling gehad en ga je nu vol energie het nieuwe jaar in. De goede voornemens vliegen ons weer om de oren en natuurlijk hebben wij er zelf ook een aantal. Naast dat we hopen jou elke week weer mogen te inspireren met de leukste weekendtips voor in Rotterdam, willen we ook meer gaan publiceren over Rotterdam. Denk aan lijstjes vol lekkere hotspots en de leukste activiteiten. Niet te vergeten dat we ook onze reisartikelen blijven publiceren op Travander. Nog reisinspiratie nodig voor 2023? Dan kun je zeker even rondneuzen tussen al onze reisbestemmingen.

Dit zijn de leukste tips voor het weekend van 6, 7 en 8 januari 2023!

Weekend tip 1: Voor de laatste keer schaatsen bij IJsvrij

Het is helaas waar, dit weekend kun je voor het laatst schaatsen op de schaatsbaan van IJsvrij. Plein 1940 is omgetoverd tot een waar romantisch winterplein met niet alleen een schaatsbaan, maar ook een gezellige bar. Er zijn mogelijkheden tot curling en silent disco, en nog veel meer activiteiten. Daarnaast is IJsvrij prachtig gelegen aan de haven van het maritiem museum, dus van een mooi uitzicht genieten kan hier ook. Met name ‘s avonds wanneer de lichtjes van de boten vonkelen en schitteren in de reflectie van het water. 

hotspot alert!

Opening nieuwe vestiging restaurant Fred

Volgende week heropent restaurant Fred zijn deuren van de nieuwe locatie in de iconische The Terrace Tower. Wie restaurant Fred kent weet dat dit een sterrenzaak is. Met maar liefst twee(!) sterren op zak weet je dat je hier ongelofelijk lekker kunt eten. Niet alleen de gerechten zijn hier van hoog niveau, ook de stijl en het interieur zijn van hoog niveau. Een avondje uit eten bij Fred is een bijzonder avondje uit. Eentje die voor 2023 op onze bucketlist staat!

Weekend tip 2: Nationaal record oliebollen eten – doe jij mee?

Heb jij na Oud & Nieuw nog geen genoeg van oliebollen? Dan hebben we een leuke uitdaging voor je gevonden. Dit weekend, om precies te zijn op zaterdag 7 januari, kun je mee doen aan de recordpoging oliebollen eten in 12 minuten. Bij de kraam van bakker Nico Sterrenberg in Schiedam start de activiteit om 17:00 uur. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar winterpret-schiedam@hotmail.com, deelname is gratis. Je krijgt 18 oliebollen voor je neus, zie deze maar eens op te peuzelen binnen 12 minuten! Het huidige record staat op 13 oliebollen in 12 minuten. Verbreek jij hem?

Weekend tip 3: Gezond van start in het nieuwe jaar doe je bij deze hotspots

Heb jij als voornemen om 2023 af te trappen met gezond eten? Goed bezig! Om je daarbij een handje te helpen hebben we de lekkerste hotspots voor je verzameld waar je zonder schuldgevoel uit eten kan. Je ervaart geen stress wanneer je een keuze moet maken tussen de gerechten op de menu want alles is hier verantwoord. 

  • Served (koffiespot en lunchroom)
  • Sappi (lekkere smoothies, sapjes en gezonde bowls en broodjes)
  • Harvest (heerlijke bowls, bijna alles is vegetarisch)
  • Sajoer (gezonde sapjes, ontbijt en lunch)
  • Sue (zoet zonder suiker, koffie met een bite yum)
  • Bertmans (puur seizoensgebonden gerechten)
  • Supafood (kleurrijke en smakelijke vegan bowls)

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!