Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het is weer bijna weekend! En dat betekent dat we er weer lekker op uitgaan in Rotterdam. Heb jij nog geen plannen? Dan geven we je graag wat inspiratie, want we hebben natuurlijk weer originele weekend tips verzameld. Dit kun je doen in Rotterdam op 6, 7 en 8 oktober 2023. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Geniet van onbeperkt roti aan boord van de ROTIBOOT

Ben jij gek op Surinaamse roti en wil jij tijdens de Rotidag iets unieks doen? Dan mag je de ROTIBOOT niet missen. Vaar dit weekend, op 7 oktober, mee met de ROTIBOOT en geniet van onbeperkt roti, live muziek en comedy. 

De opstapplaats is bij Rederij Fortuna aan de Veerweg in Spijkenisse. Je gaat rond 17:30 uur aan boord en de boottocht duurt van 18:00 tot 21:00 uur. 

Scoor tickets

Het rondreizende Smaakmuseum komt naar het Groot Handelsgebouw 

Volgende week zaterdag 14 oktober strijkt kunstenaar en Creative Chef Jasper Udink ten Cate met zijn rondreizende pop-up restaurant neer in Rotterdam. Voor een middag wordt het Groot Handelsgebouw omgetoverd tot een verrassend Smaakmuseum. Een plek waar je al je zintuigen kan laten prikkelen en je kan laten trakteren op een uniek menu. 

Deze bijzondere editie in Rotterdam is onderdeel van het uitgangspunt van Het Smaakmuseum om een ‘unieke eetbelevingen ter bevordering van de biodiversiteit’ aan te bieden. Het menu bestaat onder andere uit bijzondere eetbare gewassen uit Nederland. Tijdens de interactieve ervaring die Het Smaakmuseum biedt, worden oude plantenrassen, kooktechnieken en bereidingswijzen samengebracht tot een uniek geheel waarbij de smaken van het verleden tot leven komen. Hiermee proberen ze bewustwording te creëren over écht eten, échte smaak, échte eetculturen en biodiversiteit.

Scoor nu tickets en neem deel aan deze smaakvolle reis op een iconische plek in Rotterdam.

Weekend tip 2: Voed je wetenschappelijke nieuwsgierigheid tijdens het Weekend van de Wetenschap

Ontdek tijdens het Weekend van de Wetenschap wat wetenschap voor ons dagelijks leven betekent. Van musea tot science centra, er is van alles te beleven. Ook in Rotterdam kun je je wetenschappelijke nieuwsgierigheid voeden met allerlei leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar het Natuurhistorisch Museum voor de tentoonstelling ‘Komt een leeuw bij de dokter’. In de tentoonstelling (die is georganiseerd samen met het Erasmus MC) leer je over hart en vaten bij mens en dier. Maar je kunt ook deelnemen aan een interactieve workshop waarbij je AI inzet als kunstvorm… .

Benieuwd naar alle activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2023? Bekijk dan het programma op de website van Weekend van de Wetenschap.

Weekend tip 3: Waan je in Duitse sferen tijdens Oktoberfest in Rotterdam 

Jawohl, Oktoberfest is alweer bijna. Ben jij hier wel voor te porren? Waan je dan in Duitse sferen bij Westkop. Aanstaande zaterdag 7 oktober organiseert Westkop namelijk weer hun eigen versie van Oktoberfest. Lange tafels met pullen bier, spelletjes en thema muziekbingo… het is net echt. 

Een plekje kost €10,00 en reserveren doe je via de Instagram van Westkop. Je krijgt je eigen Westkop bierpul en Oktoberfest gadget. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!