Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 7, 8 en 9 oktober 2022

De herfst mag in Nederland dan wel zijn begonnen, dat wil niet zeggen dat we er niet alsnog lekker op uit kunnen. Er zijn dit weekend namelijk weer genoeg leuke dingen die worden georganiseerd in Rotterdam en omgeving. Doe inspiratie op voor jouw weekend met de Rotterdam weekendtips voor 7, 8 en 9 oktober 2022. 

Weekend tip 1: Wilde Diner

Onze eerste weekendtip is er eentje die weliswaar niet in Rotterdam is, maar wel wordt georganiseerd door onze Rotterdamse vrienden van Stadswandeling010. En dat is niets minder dan het Wilde Diner. Op een prachtige groene locatie in Dordrecht word je hier meegenomen in de ontdekkingswereld van wilde kruiden. Het Wilde Diner start met een wildpluk wandeling. Vervolgens ga je met de geplukte ingrediënten aan de slag tijdens het koken. Tot slot staat er natuurlijk een diner op je te wachten. En niet zomaar één, maar een diner in de buitenlucht bij de Eikenhof, een klein stukje groene oase te midden van de grote stad. Wij gaan aanstaande vrijdag en zijn super enthousiast om in de wereld van wilde kruiden te duiken. 

In totaal duurt het Wilde Diner zo’n 3-3,5 uur. De beschikbare data zijn 7 oktober 2022 (aanstaande vrijdag), 15 oktober 2022, 25 februari 2023 en 17 maart 2023. Er zijn twee tijdsloten, één om 14:00 uur en 16:00 uur. Het diner kost 59,50 p.p.

Weekend tip 2: De Rotterdamse Voetbal Tramtour

Rotterdam is de voetbalhoofdstad van Nederland, dat kunnen we wel stellen met drie professionele clubs die in de Eredivisie spelen. Als voetbalfan is dan ook niets leuker dan op een speciale Rotterdamse Voetbal Tramtour te gaan. In een tram uit de jaren ’60 kom je langs de drie stadions. De tour brengt je eerst langs Woudestein van Excelsior, dan langs Het Kasteel van Sparta en uiteindelijk langs De Kuip van Feyenoord. Onderweg krijg je uiteraard de leukste Rotterdam- en voetbalfeitjes te horen. Denk aan mooie citaten, bijnamen van spelers en gewoon wat typische Rotterdamse voetbalhumor. Deze zaterdag, 8 oktober, is nog de enige keer dit jaar dat de Rotterdamse Voetbal Tramtour plaatsvindt. Dus wil je deze tour niet missen? Neem dan snel contact op en stuur een mail naar info@scheurmailrotterdam.nl

Hotspot alert

Cafe Pompette

Sinds 3 oktober is Rotterdam weer een Franse bistro en een klassieke bar rijker. Cafe Pompette is een nieuwe hotspot waar je je waant in een andere tijd. Dat niet alleen maakt deze spot bijzonder. Het gaat hier namelijk net even anders dan bij andere hotspots in Rotterdam. Zo is Cafe Pompette alleen geopend van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag en zondag blijven de deuren gesloten. Donderdag en vrijdag zijn hier dan ook de weekenddagen. Wat je kunt verwachten van de keuken? Dat zijn gastronomische hoogstandjes maar zonder te veel poespas, uiteraard wel met een Frans tintje. Over de inrichting en de sfeer bij Cafe Pompette zullen we niets verklappen, dat mag je helemaal zelf gaan ervaren!

Weekend tip 3: KLM Urban Trail

Rotterdam kent jaarlijks meerdere sportieve activiteiten die plaatsvinden in het centrum, maar eentje die echt onze interesse heeft is de KLM Urban Trail. Deze activiteit is net een tikkeltje anders dan de bekende NN marathon en de iconische bruggenloop. Bij de KLM Urban Trail ren je namelijk langs en door bijzondere Rotterdamse locaties. Zo ren je bijvoorbeeld door het historisch rijksmonument Hulstkamp en langs de kramen in de Markthal. Dus mocht je nog zin hebben in een sportieve uitdaging dit weekend, inschrijven is nog mogelijk. Je kunt kiezen voor een route van 5 of 10 kilometer. Good luck!

De KLM Urban Trail in Rotterdam vindt plaats op zondag 9 oktober 2022. 

Weekend tip 4: Laatste weekend – Doek van Holland

Al eerder hebben we het Doek van Holland vermeld in onze Weekend Tips, maar mocht je deze tip gemist hebben dan delen we hem graag nog een keer.

Het Doek van Holland is een 12 meter hoog uitkijkpunt in Hoek van Holland vanwaar je de Nieuwe Waterweg kunt bewonderen. Dat is niet het enige dat dit hoogtepunt zo bijzonder maakt. Er hangt namelijk ook een doek van 20 bij 5 meter waarop de bekende ‘Nachtwacht van Rotterdam’ te zien is. Grijp nog snel je laatste kans om het Doek van Holland te zien en te betreden want na dit weekend wordt de stellage afgebroken. 

Het Doek van Holland is gratis te bezoeken en is elke dag geopend van 11:00 uur tot zonsondergang.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!