Search
Close this search box.

Inhoud

Nu Sint weer het land uit is gaat de volledig focus naar de kerstdagen. In de meeste huizen staat de kerstboom al en is deze natuurlijk hartstikke mooi versierd. Heb je nog geen kerstboom in huis? Dan hebben wij wel een aantal tips voor je waar je er een kunt scoren. En daarbij nog veel meer tips om in de kerststemming te komen!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Hier scoor je een kerstboom in Rotterdam

Er zijn veel verschillende plekken in de stad waar je een kerstboom kunt halen, maar er zit natuurlijk wel verschil in de kwaliteit van een boom. Als je voor een echte boom wilt gaan, dan is een Nordmann vaak wel het beste. En deze haal je in ieder geval op deze plekken in de stad:

  • Op het Eendrachtsplein bij Kerstbomen Rotterdam;

  • Op het Deliplein bij de Stadstuinman;

  • Op de markt op de Binnenrotte (dinsdag en zaterdag);

  • Bij diverse tuincentra en op de bouwmarkt (denk aan de Praxis, Gamma etc.).

Weekend tip 2: Bezoek de Groene Kerstmarkt in Trompenburg

In de prachtige wintertuin van Trompenburg vind je dit weekend een sfeervolle kerstmarkt. De kerstmarkt wordt ook wel omschreven als een ‘groene kerstmarkt’ vanwege het grote aanbod aan planten, kruiden en bomen die je er kunt kopen. Maar de kraampjes staan natuurlijk ook vol leuke dingen om je kerstboom of huis mee aan te kleden, én je vindt er leuke cadeautjes voor onder de kerstboom. Een kerstmarkt is natuurlijk geen kerstmarkt als er niets te eten en drinken is. Daarom zijn er ook meerdere stands waar je een warme kop chocolademelk of glühwein kunt halen!

Om de Groene Kerstmarkt van Trompenburg te bezoeken betaal je de reguliere entreeprijs (€11,-) mits je in het bezit bent van de Rotterdampas, Museumkaart of Jaarwandelkaart. De kerstmarkt is te bezoeken op 8, 9 en 10 december 2023. Kijk voor meer informatie op de website van Trompenburg.

Weekend tip 3: Neem een kijkje op de kersteditie van de Rotterdamse Oogstmarkt 

We hebben het al een paar keer eerder gedeeld dat onze favoriete markt de Rotterdamse Oogstmarkt is. Je vindt hier waanzinnig lekkere ambachtelijke producten van ondernemers uit de regio. Als je hierheen gaat kom je gegarandeerd met een tas vol spullen thuis, ook al stond dit niet op de planning. De kersteditie van de Rotterdamse Oogstmarkt is dan ook een event die je niet wil missen. Shop rond en geniet ondertussen van muziek, hapjes en drankjes. En dat alles in fijne kerstsferen!

Zaterdag 9 december van 10:00 tot 17:00 uur op het Noordplein.

Weekend tip 4: Snuffel rond op de Rotterdamse Vintage Kerstmarkt aan de Maas

Ben je op zoek naar unieke kerstcadeaus? Dan is de Rotterdamse Vintage Kerstmarkt aan de Maas echt een heel goede tip voor jou. Dit weekend, zondag 10 december 2023, kun je deze kerstmarkt in OASE bezoeken. Vintage items zijn er in overvloed, net zoals authentieke meubels en andere collector items. Er is trouwens ook muziek en lekker eten. Kortom, een perfect uitje voor op de zondag!

De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 17:00 uur en je betaalt €2,- entree per persoon.

Weekend tip 5: Ga met jouw hond op de kerstfoto in De Doelen

Wij zijn echte hondenliefhebbers en is het dan ook te leuk dat je dit weekend op de kerstfoto kan met jouw hond. De Dog Friendly Xmas Photoshoot keert zondag 10 december 2023 weer terug in Rotterdam, dus haal snel je leukste kleding uit de kast en ga met jouw geliefde viervoeter op de foto. Je ontvangt de foto digitaal en kunt deze dus direct online delen met familie en vrienden. Te leuk!

Aanvang is om 13:00 uur en de fotograaf maakt foto’s van 13:30 tot 16:00 uur. Meer informatie kun je vinden op de website van De Doelen.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!