Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rotterdam Weekend Tips: 8-10 september 2023

Inhoud

Ligt jouw badkleding nog in de kast? Haal ze er dan maar snel uit! Met de hoge temperaturen van afgelopen dagen, dit weekend én zelfs aankomende week is het heerlijk om verkoeling te zoeken in de stad. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in het water van de Kralingse Plas of de metro pakken naar Hoek van Holland Strand. Geen behoefte aan verkoeling, maar wel zin in een leuk uitje? Laat je dan inspireren door onze Rotterdam Weekend Tips voor 8, 9 en 10 september 2023.

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Bezoek de hippie én vintage markt bij OASE

Als je hart sneller gaat kloppen van ‘een hal vol waardevolle vintage items’ dan moet je onze eerste weekendtip zeker opvolgen. En dat is een bezoek brengen aan de hippie én vintage markt bij OASE. Je vindt OASE aan de Schiehaven, in de Rotterdamse wijk Delfshaven, op een toffe locatie langs de Maas. 

Dompel jezelf onder in een wereld van unieke vondsten, variërend van retro kledingstukken en accessoires tot nostalgische meubelstukken en decoratieve items. De hippie markt vindt plaats op zaterdag 9 september van 11:00 tot 17:00 uur en staat volledig in het teken van een hippie markt, zoals we deze kennen van Ibiza. Extra interessant om te delen is je tijdens de vintage markt ook kunt deelnemen aan workshops en ceremonies. Hiervoor kun je het best voorafgaand online tickets kopen, zo ben je in ieder geval zeker van een plek. 

Is de hippie markt niet helemaal jouw ding? Bezoek dan de welbekende vintage markt bij OASE op zondag 10 september. Entree tot zowel de hippie als de vintage markt kost €2,- per persoon.

Weekend tip 2: Hier kun je buiten zwemmen in Rotterdam

Met temperaturen rond de 30 graden zoeken we allemaal wel een beetje verkoeling. Waar de een achter de fan of in de airco blijft zitten, neemt de ander een plons in het water. Dat brengt ons dan ook op de vraag ‘waar in Rotterdam kun je zwemmen?’. Dus hierbij een aantal handige tips voor buiten zwemmen in Rotterdam dit weekend: 

  • De Kralingse Plas
  • Rivier De Rotte
  • Het buitenbad bij het Van Maanenbad
  • Hoek van Holland Strand
  • Zevenhuizerplas bij Ommoord, Zevenkamp en Nesselande
  • ‘t Zwarte Plasje in Hillegersberg

Zin om dit weekend op het strand van Hoek van Holland te liggen? Zorg dan dat je op tijd vertrekt, want met deze hitte zullen de strandbedjes snel bezet zijn. Lees ook het artikel over onze favoriete strandtenten op Hoek van Holland.

Weekend tip 3: Open Monumentendag 2023 in Rotterdam

Open Monumentendag 2023 in Rotterdam een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Dit jaarlijkse evenementen, dat dit weekend in heel Nederland plaatsvindt op 9 en 10 september, is een interessante weekendtip. Tijdens het evenement worden talloze historische monumenten in de stad opengesteld voor het publiek, waardoor je een uniek inkijkje krijgt in bijvoorbeeld het verleden van Rotterdam. Naast het bewonderen van de prachtige Rotterdamse architectuur, kun je ook meedoen aan leuke activiteiten zoals een rondleiding, lezingen en workshops. 

Bekijk hier het volledige programma van Open Monumentendag 2023 in Rotterdam

Weekend tip 4: Neem een kijkje bij het ALL CAPS festival

Het graffiti festival ALL CAPS stond vorige week ook al in onze Rotterdam Weekend Tips editie, maar dit te leuke event verdient nog een shoutout. De wijk Feijenoord is bijna 11 kunstwerken rijken en je kunt alleen dit weekend nog een glimp opvangen van de hardwerkende (internationale) artiesten. 

Wil je meer te weten komen achter de creaties van de kunstwerken? Dan is het heel leuk om een guided tour te boeken. Je wordt meegenomen door een zeer enthousiaste gids. De tour is alleen nog op zaterdag 9 september te boeken (klik hier voor meer informatie).

Sluit het ALL CAPS festival af tijdens het Super Sunday event van 12:00 tot 20:00 uur in het Mallegat Park, het kloppend hart van het festival. Er zijn food trucks en een bar waar je drankjes kunt bestellen. Het is een plek waar iedereen welkom is.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!