Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het nieuwe jaar is al begonnen, maar het is tijd om het nog een keertje te vieren tijdens het Chinees Nieuwjaar! In Rotterdam, van 10 tot 25 februari, worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd.  Maar dat is niet het enige! Dit weekend begint namelijk ook het ABN AMRO Open in Ahoy en er vindt een winters festival plaats aan de Zevenhuizerplas. En, zoals je van ons gewend bent, hebben we ook weer een aantal lekkere tips voor de foodies onder ons! Dit zijn de Rotterdam weekendtips voor 9, 10 en 11 februari 2024. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Vier het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

Chinees Nieuwjaar is een van de meest belangrijke en feestelijke gelegenheden in de Chinese cultuur. Volgens een eeuwenoude legende uit China, was er ooit een angstaanjagend monster genaamd Nian, wat ‘Jaar’ betekent. Het monster kwam tevoorschijn op de laatste dag van het jaar en bracht angst en vernietiging met zich mee. Echter, de dappere dorpsbewoners ontdekten dat Nian bang was voor harde geluiden en de kleur rood. Door vuurwerk af te steken, drums te slaan en rode versieringen op te hangen, wisten ze het monster af te schrikken en zo hun gemeenschap te beschermen. Deze legende vormt de basis van veel van de tradities die we vandaag associëren met het Chinees Nieuwjaar. 

Volgens de Chinese astrologie markeert 2024 het jaar van de draak. Een hoogtepunt van de evenementen die plaatsvinden in Rotterdam is de leeuwendans, een kleurrijke uitvoering die geluk en voorspoed symboliseert. Daarnaast zijn er vuurwerkshows, vlaggenparades en wandeltours die de straten van Rotterdam vullen met vreugde. Wil jij de gastronomische hoogstandjes van de Chinese keuken ervaren? Neem dan deel aan de aan culinaire wandeling over de West-Kruiskade en geniet van kookdemo’s en proeverijen bij Amazing Oriental.

Benieuwd naar alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden tijdens het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam? Bekijk het volledige programma

Weekend tip 2: Ontdek Rotterdam’s horeca van topklasse

Ken jij de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau al? In deze gids, van de tegenhanger van Michelin, worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. 17 punten of meer? Dan behoren restaurants tot de absolute top van Nederland. Afgelopen maandag werd de restaurantgids van 2024 gelanceerd en daarbij werden ook awards uitgereikt. En de horeca in Rotterdam, die is goed in de prijzen gevallen! 

Zo is de cocktailbar Rumah, die wij al eerder noemden in ons artikel met de leukste cocktailbars in Rotterdam, bekroond als cocktailbar van het jaar! En bij Vineum? Daar drink je wijn van topklasse, want ze hebben de beste wijnkaart van het jaar. Qua restaurants moet je bij Parkheuvel, Fred en François Geurds Restaurant zijn, met alledrie 17,5 punten. 

Weekend tip 3: Proef de wereldkeuken tijdens het buffet van de Syrische chef Maher in De Doelen Studio

De Syrische chef Maher Al Sabbagh staat dit weekend weer met zijn smakelijke buffet in De Doelen Studio. Maher is geen onbekende in het culturele en culinaire Rotterdam. Zo is hij onder andere bekend van de Unie waar hij bezoekers verraste met zijn wereldkeuken en restaurant LUX waar hij in de beginjaren de Siciliaanse keuken introduceerde.

Niets is hem te gek. Telkens verrast hij de eters weer met eeuwenoude Palestijnse gerechten, Siciliaanse anti-pasti, Syrische soepen, maar ook oer Hollandse toetjes. Er is keuze uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Het vlees bij Maher’s Kitchen is altijd halal.

Je vindt Maher’s Kitchen in de Doelen op vrijdag 9 februari van 18:30 tot 22:00 uur. Komt aanstaande vrijdag niet uit? Bekijk dan de andere beschikbare data. Reserveren kan via de website van De Doelen voor €27,50 p.p. 

Weekend tip 4: Geniet van winterse sferen bij BLUE Winterfestival

Losgaan in de Feesttent en opwarmen bij het haardvuur met stamppot en bokbier, dat is BUE Winterfestival aan de Zevenhuizerplas. BLUE is een tweedaags muziekfestival. De organisatoren willen met het festival een positieve draai geven aan de meest sombere periode van het jaar, ook wel bekend als ‘Blue Monday’. Bij het winterse foodcourt eet je heerlijke winterse gerechten. Even opwarmen? Waag dan een dansje in de winterse kroeg of bij een van de andere winterse activiteiten. Met artiesten als Kris Kross Amsterdam en André Hazes is het gegarandeerd feest. 

BLUE Winterfestival vindt plaats op vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari van 09:00 tot 23:00 uur aan de Zevenhuizerplas. Tickets kosten €39,50 p.p. (excl. servicekosten). Ga naar de website van BLUE Winterfestival voor het volledige programma en tickets. 

Weekend tip 5: Het is weer tijd voor ABN AMRO Open Rotterdam

Van 10 t/m 15 februari vindt het ABN AMRO Open tennistoernooi weer plaats in Ahoy. Bij het ABN AMRO Open zit je boven op het tennis. Toptennis, want sinds 1974 staan er talloze legendes op de baan in Rotterdam Ahoy. Van Okker tot Ashe, van Borg tot Connors en van Hewitt tot Federer: dit prestigieuze ATP 500-toernooi is al bijna een halve eeuw een podium voor de huidige én aanstaande wereldtop. Het toernooi is niet alleen een aanrader voor tennisliefhebbers, want naast toptennis biedt het toernooi ook allerlei culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven.

Tickets voor het ABN AMRO Open koop je via de officiële website van ABN AMRO Open

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!