Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Sporten in Rotterdam: dit zijn jouw opties tijdens de lockdown

Sporten tijdens de lockdown, het kan in Rotterdam. Alhoewel het vertrouwd sporten in de sportschool al even geen optie meer is, betekent dat niet dat we lui op de bank zitten. Deze tijd vraagt om creatieve invalshoeken, en dat is precies waar wij Rotterdammers goed in zijn. Want nog nooit hebben we zoveel mensen buiten zien sporten. Mensen die hardlopen, skaten, skeeleren, bootcampen en nog veel meer fanatiekelingen die hun sport buiten beoefenen. Laten we ons daarom richten op welke sporten er in Rotterdam wél mogelijk zijn tijdens corona. Daarom vind je hier een lijstje met alle Rotterdamse initiatieven van dit moment:

WOD by CultureClub

Tijdens de eerste lockdown was één van de bekende sportactiviteiten in Rotterdam de zogenoemde ‘The Walk’ van WOD by CultureClub. Tijdens een wandeling (ca. 2 uur) door de stad stopte je onderweg bij verschillende stations waar je een uitdagende workout te wachten stond. Helaas is deze sportactiviteit (nog) niet terug tijdens de tweede lockdown, maar desalniettemin is het zeker aan te raden om de website en de instagram van WOD in de gaten te houden. Zo vond de ‘Open Gym Walk’ namelijk op 21 december 2021 plaats, dus wie weet wat er nog komen gaat!

Elke week vinden er meerdere ‘Lockdown WOD’ lessen plaats waar je je via de website kunt aanmelden.

Buiten sporten in Rotterdam met OneFit

OneFit is de afgelopen jaren enorm populair geworden in Rotterdam. Het is een concept waarbij je als lid de mogelijkheid hebt om bij meerdere sportscholen te sporten. Dus in plaats van dat je vastzit aan één sportabonnement, kun je met een abonnement bij OneFit deelnemen aan verschillende lessen bij verschillende sportscholen. Ideaal als je de ene keer zin hebt in kickboksen, maar de volgende keer een lesje yoga wil volgen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van het OneFit abonnement doordat je je kunt inschrijven voor lessen buiten.

ClassPass

ClassPass is de Amerikaanse concurrent van OneFit en is inmiddels ook uitgerold in Nederland. Bij beide organisaties kun je met één abonnement sporten bij meerdere sportscholen, maar waarin zit dan het verschil? Dat zit hem in het aantal wekelijkse boekingen. In tegenstelling tot OneFit wordt er bij ClassPass gewerkt met credits. Elke training of groepsles die je wilt boeken is een X-aantal credits waard. De kosten voor het abonnement worden dus omgezet in credits. Het aantal credits kun je verdelen over het aantal beschikbare lessen.

pssst... handig voor buiten sporten

Sportbanden
Resistance Bands
sporten rotterdam corona
Dumbells
ROTMAT Rotterdam
Sportmat ROTMAT
Weerstandbanden
Weerstandbanden

Personal training met FitSociety

Net zoals OneFit en ClassPass kun je bij FitSociety losse lessen boeken, of juist een tienrittenkaart aanschaffen. Waar je bij veel sportorganisaties snel vastzit aan een (jaar)abonnement biedt FitSociety je juist het voordeel te sporten wanneer het jou uitkomt. Het verschil ten opzichte van OneFit en ClassPass zit hem in dat FitSociety meer gericht is op personal training.

MyLife buitentrainingen

Sportschool MyLife biedt nu naast de online sportlessen ook mogelijkheden om samen buiten te sporten. Wel in duo’s zoals in de huidige maatregelen wordt aanbevolen. Rondom de prachtige locatie van MyLife aan de Rotterdamse Maas wachten je uitputtende workouts. Wat dacht je van de trappen van Willemsbrug op en af rennen? Een goede conditie krijg je er zeker van!

Bootcampen in Rotterdam tijdens corona

Bootcampen is een manier van sporten die ons altijd zo’n voldoening geeft. Tijdens een bootcamp train je meerdere spiergroepen, doe je pittige workouts en dat ook nog eens in hoog tempo. Maar achteraf ben je voldaan. En dat is juist wat het zo fijn maakt om deel te nemen aan een bootcamp. In Rotterdam vind je meerdere locaties waar je kunt deelnemen aan een bootcamp. Hieronder een paar toppers:

Zelfstandig buiten sporten in Rotterdamse parken

Voor wie zich er niet prettig bij voelt om in (klein) groepsverband buiten te sporten is het natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig te sporten. Dit kan binnen op je sportmat, maar hoe fijn is het nu om juist je materiaal mee naar buiten te nemen en je daar in het zweet te werken. I mean, sporten in één van de mooie Rotterdamse Parken is toch een pretje!

  • Het Kralingse Bos – de spot voor hardlopers
  • Het Vroesenpark – je vindt er een kleine outdoor gym
  • Het Park (Euromast) – de spot voor hardlopers die al zigzaggend door het park de 5 kilometer willen aantikken
  • Langs de Boompjes – je vindt hier verschillende sportopties voor wie wil optrekken en dippen

de leukste tips voor rotterdam

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer RotterdamTo do's Rotterdam? Laat je inspireren!