Search
Close this search box.

Inhoud

Als je het ons vraagt dan moet een stedentrip Gent zonder twijfel op jouw bucket list staan. Wat een super bruisende en gezellige stad is Gent. Wij zijn er pas één keer op citytrip geweest, maar we weten nu al dat we hier vaker terug zullen komen. Naast dat het een bruisende en gezellige stad is, is het ook nog eens een historische stad waar je struikelt over prachtige bezienswaardigheden en lekkere hotspots. Gent ademt historie en dat zie je overal terug. Alles uit je stedentrip naar Gent halen? Dat doe je met deze tips!

De bruisende en historische stad Gent

Voor wie ons al een beetje kent is het geen geheim dat we ontzettend blij worden van mooie panden, knusse straatjes en een beetje historie. De stad Gent past helemaal in dit plaatje. We vinden het een onwijs mooie stad. Vooral van de oude binnenstad gaat ons reislustige hart sneller kloppen. Dit is niet alleen wat Gent zo leuk maakt. Gent is een studentenstad en dat betekent onder andere dat het er leeft. En dat merk je, vooral op zonnige dagen, wanneer de terrassen gevuld zijn en iedereen zich verzameld op de kade langs rivier de Leie. 

Het Patershol
Gent Leie

De leukste to do’s in Gent

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Gent die je kunt bewonderen, maar er zijn ook zeker genoeg avonturen te beleven. Je zult je tijdens een stedentrip naar Gent echt niet vervelen. Wat dacht je van kanoën over rivier de Leie, oog in oog staan met Het Lams God of terug in de tijd bij Kasteel Gravensteen? Wat je echt niet kunt missen, dat zijn de volgende leukste to do’s in Gent.

Tip: het aanschaffen van de CityCard Gent is een absolute aanrader. Hiermee kun je bijna bij alle bezienswaardigheden naar binnen, kun je één dag een fiets huren en maak je een boottocht over rivier de Leie. De kosten voor een 48-uurs pas zijn €42,- per persoon en voor een 72-uurs pas €48,- per persoon (2024).

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Gent
Een bourgondische levensstijl, eeuwenoude geschiedenis en prachtige historische panden, do I need to say more? Gent heeft alle ingrediënten voor een unieke stedentrip. Dit zijn de leukste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Gent!
Sint-Baafskathedraal Gent
Gent Bezienswaardigheden
Toren van Belfort

Hotspots in Gent die je niet mag missen

Als wij op stedentrip gaan dan kunnen we niet ontkennen dat we de helft van onze tijd op zoek zijn naar hotspots. Helemaal leuk is het wanneer we van locals hotspots getipt krijgen of wanneer we zomaar op een gezellig plekje belanden. Dat zijn de hotspots waar we graag over schrijven en natuurlijk met jullie delen. Hierbij dan ook onze favoriete hotspots in Gent!

Gentse Strop
Beiruti Gent
Belgische wafel Gent

Overnachten in Gent

Tijdens onze stedentrip naar Gent sliepen wij in het prachtige gebouw A Flemish Tale van Heilroom. Heilroom heeft meerdere prachtige panden waar je kunt verblijven in Gent, maar A Flemish Tale is absoluut een aanrader. Je verblijft dan niet alleen in het centrum van de stad, maar vanuit de kamer heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de Sint-Baafskathedraal én vind je op de begane grond één van onze favoriete hotspots in Gent.

A Flemish Tale

Gent
  •  

Hotels in Gent

Gent
  •  

Hoe kom je in Gent?

Over het algemeen is Gent makkelijk te bereiken vanuit Nederland, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De voordeligste optie is met de Flixbus (ca. €20,- retour vanaf Rotterdam). Je kunt ook met de trein naar Gent reizen. Dit is een wat duurdere optie dan de Flixbus en je zult onderweg moeten overstappen. Voor een retour vanaf Rotterdam Centraal betaal je zo’n €80,-. 

Dan kun je natuurlijk ook met de auto naar Gent reizen. Houd er dan wel rekening mee dat een aantal straten in Gent autovrij zijn en je in het centrum betaald moet parkeren. Op de straat parkeren is relatief duur in vergelijking met parkeren in een garage. Buiten het centrum van Gent vind je ook een aantal P+R opties die je kunt overwegen wanneer je met de auto naar Gent reist. 

Deel dit bericht:

Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Gent? Laat je inspireren!