Stedentrip Gent: dit kun je er doen én beleven

Als je het ons vraagt dan moet een stedentrip Gent zonder twijfel op jouw bucket list staan. Wat een super bruisende en gezellige stad is Gent. Wij zijn er pas één keer op citytrip geweest, maar we weten nu al dat we hier vaker terug zullen komen. Naast dat het een bruisende en gezellige stad is, is het ook nog eens een historische stad waar je struikelt over prachtige bezienswaardigheden en lekkere hotspots. Gent ademt historie en dat zie je overal terug. Alles uit je stedentrip naar Gent halen? Dat doe je met deze tips!

De bruisende en historische stad Gent

Voor wie ons al een beetje kent is het geen geheim dat we ontzettend blij worden van mooie panden, knusse straatjes en een beetje historie. De stad Gent past helemaal in dit plaatje. We vinden het een onwijs mooie stad. Vooral van de oude binnenstad gaat ons reislustige hart sneller kloppen. Dit is niet alleen wat Gent zo leuk maakt. Gent is een studentenstad en dat betekent onder andere dat het er leeft. En dat merk je, vooral op zonnige dagen, wanneer de terrassen gevuld zijn en iedereen zich verzameld op de kade langs rivier de Leie. 

Het Patershol
Gent Leie

De leukste to do’s in Gent

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Gent die je kunt bewonderen, maar er zijn ook zeker genoeg avonturen te beleven. Je zult je tijdens een stedentrip naar Gent echt niet vervelen. Wat dacht je van kanoën over rivier de Leie, oog in oog staan met Het Lams God of terug in de tijd bij Kasteel Gravensteen? Wat je echt niet kunt missen, dat zijn de volgende leukste to do’s in Gent.

Tip: het aanschaffen van de CityCard Gent is een absolute aanrader. Hiermee kun je bijna bij alle bezienswaardigheden naar binnen, kun je één dag een fiets huren en maak je een boottocht over rivier de Leie. De kosten voor een 48-uurs pas zijn €38,- per persoon en voor een 72-uurs pas €44,- per persoon.

Sint-Baafskathedraal Gent
Gent Bezienswaardigheden
Toren van Belfort

Hotspots in Gent die je niet mag missen

Als wij op stedentrip gaan dan kunnen we niet ontkennen dat we de helft van onze tijd op zoek zijn naar hotspots. Helemaal leuk is het wanneer we van locals hotspots getipt krijgen of wanneer we zomaar op een gezellig plekje belanden. Dat zijn de hotspots waar we graag over schrijven en natuurlijk met jullie delen. Hierbij dan ook onze favoriete hotspots in Gent!

Gentse Strop
Beiruti Gent
Belgische wafel Gent

Overnachten in Gent

Tijdens onze stedentrip naar Gent sliepen wij in het prachtige gebouw A Flemish Tale van Heilroom. Heilroom heeft meerdere prachtige panden waar je kunt verblijven in Gent, maar A Flemish Tale is absoluut een aanrader. Je verblijft dan niet alleen in het centrum van de stad, maar vanuit de kamer heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de Sint-Baafskathedraal én vind je op de begane grond één van onze favoriete hotspots in Gent.

Tip: tot en met december 2021 krijg je bij Heilroom 10% korting op je boeking als je code TRAVANDER10 gebruikt.

A Flemish Tale

Gent
  •  

Hotels in Gent

Gent
  •  

Hoe kom je in Gent?

Over het algemeen is Gent makkelijk te bereiken vanuit Nederland, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De voordeligste optie is met de Flixbus (ca. €20,- retour vanaf Rotterdam). Je kunt ook met de trein naar Gent reizen. Dit is een wat duurdere optie dan de Flixbus en je zult onderweg moeten overstappen. Voor een retour vanaf Rotterdam Centraal betaal je zo’n €80,-. 

Dan kun je natuurlijk ook met de auto naar Gent reizen. Houd er dan wel rekening mee dat een aantal straten in Gent autovrij zijn en je in het centrum betaald moet parkeren. Op de straat parkeren is relatief duur in vergelijking met parkeren in een garage. Buiten het centrum van Gent vind je ook een aantal P+R opties die je kunt overwegen wanneer je met de auto naar Gent reist. 

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts