Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Streek van Verrassingen: overnachten in de duinen van Katwijk aan Zee

Onlangs verbleven wij in het pop-up streekhuisje van Streek van Verrassingen op de camping De Zuidduinen in Katwijk aan Zee. Toen wij arriveerden waren wij direct blij verrast. Een zeer leuk ingericht en kleurrijke Pipo-wagen stond op ons te wachten. In een mandje op het aanrecht lagen lekkere streekproducten voor ons klaar. En niet te vergeten: wat een heerlijke omgeving voor een vakantie in eigen land!
streek van verrassingen
streek van verrassingen
De laatste maanden zijn wij steeds vaker op zoek naar unieke plekjes om te verblijven in binnen- en buitenland. Zo ontdekten we het middeleeuwse dorpje Gerberoy in Frankrijk, maar zochten wij ook naar onontdekte pareltjes in steden als Tilburg en Schiedam. De Streek van Verrassingen past precies in dit fijne rijtje! Een klein stukje rijden van de populaire stad Leiden, vind je deze gezellige streek met mooie stranden, kleurrijke bloemenvelden en karakteristieke dorpen. 

De Streek van Verrassingen

De Streek van Verrassingen omvat de streek rondom Leiden met de badplaatsen Katwijk en Noordwijk en de rustieke dorpen Leiderdorp, Oegstgeest en Warmond. De regio staat ook wel bekend als de duin- en bollenstreek. In de lente creëren hier kleurrijke tulpenvelden het mooie typische Nederlandse beeld. En de duinen, die lijken hier oneindig. Eigenlijk is er in ieder jaargetijde onwijs veel te ontdekken in de Streek van Verrassingen. 
streek van verrassingen Katwijk
streek van verrassingen leiden

Maak een fietstocht door Het Nationaal Park Hollandse Duinen

Eén van de mooie badplaatsen binnen de Streek van Verrassingen is Katwijk aan Zee. Prachtig gelegen in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Dit Nationaal Park is dé plek voor een heerlijke fietstocht of wandeling door de typische Nederlandse duinen. Een onderdeel hiervan is het beschermd natuurgebied Berkheide. Uitgestrekte duinlandschappen met natte duinvalleien, duingrassen, en bijzondere planten en bloemen: het natuurgebied is heerlijk voor een dagje in de Nederlandse natuur! 
 
Ook liggen er in Berkheide veel restanten uit de Tweede Wereldoorlog. Sommige bunkers uit de WOII zijn toegankelijk gemaakt voor vleermuizen. De vleermuizen vinden hier een veilige plek om overdag te kunnen slapen en te overwinteren.

Wandel over de boulevard van Katwijk aan zee

Voor liefhebbers van zon, zee en strand behoren de 4,5 kilometer lange zandstrand en de boulevard tot de grootste trekpleisters van Katwijk aan Zee. Je vind hier meerdere gezellige strandpaviljoens, winkels en Italiaanse ijskraampjes. Ook kun je de één na oudste vuurtoren van Nederland, Vuurtoren de Vuurbaak,  en de witte Andreaskerk spotten langs de boulevard. Wist je dat er geen kerk is in Nederland die dichter bij de kust staat dan deze kerk?  
boulevard katwijk aan zee
katwijk aan zee boulevard

Bewonder de zonsondergang in de duinen van Katwijk 

Niet te missen is de zonsondergang wanneer je in Katwijk aan Zee verblijft. Neem plaats op het terras bij één van de gezellige beachclubs of zoek een lekker plekje in de duinen. Via deze link kan je zien hoe laat de zon ondergaat. Wij trekken voor een mooie zonsondergang zeker een uur uit, zo kan je zien hoe de zon langzaam achter de horizon verdwijnt.
Zonsondergang Streek van Verrassingen
Streek van Verrassingen zonsondergang

Geniet van de heerlijke streekproducten van de Streek van Verrassingen

Genieten van de smaak van de streek, dat is in de Streek van Verrassingen héél goed mogelijk. Tijdens je bezoek aan de streek kun je de lekkerste producten halen bij lokale ondernemers om ook thuis nog even na te genieten van de mooie vakantietijd in eigen land. Zo waren wij dol op de bio-kaasjes van Kaasboerderij Vierhuizen en de Hortus biertjes en biergelei (om de kaas in te dippen!) van bierbrouwerij Pronck

Ontdek de streek van verrassingen

Bezoek de stad van ontdekkingen Leiden

Leiden wordt niet voor niets de Stad van Ontdekkingen genoemd. Leiden is een heerlijke stad waar je door knusse steegjes, langs mooie grachten en verrassende typische Hollandse spots komt. Tijdens ons bezoek aan de Streek van Verrassingen, mocht een bezoekje aan Leiden dan ook niet ontbreken. De stad ademt historie en bruist van de gezelligheid. Laat dat precies de juiste mix om onze vakantie in de Streek van Verrassingen mee af te sluiten. 

nog meer inspiratie voor een dagje weg in nederland

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!