Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

5 x tips wat te doen op Internationale Vrouwendag 2023

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag in Nederland en dat moet natuurlijk gevierd worden. De vraag is dan ook, wat kun je doen op Internationale Vrouwendag? Wij hebben het voor je uitgezocht. In dit artikel tippen we je dan ook graag een aantal inspirerende en waardevolle evenementen die plaatsvinden in provincie Zuid-Holland!

Internationale Vrouwendag: waar staat het voor en wat vieren we?

Internationale Vrouwendag is een dag die volledig in het teken staat van strijdbaarheid, gelijke kansen en solidariteit van en voor vrouwen. Hoewel Internationale Vrouwendag in Nederland en België nog geen nationale feestdag is, krijgt deze speciale dag wel steeds meer aandacht. Gelukkig maar! Laat 8 maart 2023 dan ook een mooie dag zijn om waardering uit te spreken naar alle vrouwen om jou heen.

Tip 1: Ladies Uncorcked in Den Haag

Bij één van onze favoriete hotspots in Den Haag, het Peruviaanse restaurant BlueBlood, vindt op 8 maart een speciale editie plaats van het event Ladies Uncorcked. Vanwege deze speciale editie kun je genieten van cocktails voor maar €8 per cocktail en Nikkei maki rolls voor €12,50. Het internationale thema is DigitALL: Innovation and Technology. Interessant om dan ook te delen is dat Hendrika Willemse tijdens dit event een inspirerende sessie houdt. De voormalig topatlete is al meer dan 20 jaar een topvrouw in de tech-sector en weet als geen ander hoe je een succesvolle carrière combineert met moederschap. Ambitie, discipline en doorzettingsvermogen spelen hierin een belangrijke rol. Na deze sessie neemt DJ Pam Boek het over en kun je jouw dance skills laten zien op de dansvloer.

Tip 2: Theaterfestival Amfeminine in Leiden

Op zaterdag 4 maart, in aanloop naar Internationale Vrouwendag, organiseert Theater De Generator in Leiden het jaarlijkse feministische theaterfestival Amfeminine. Het thema is dit jaar Sex & Violence. Een onderwerp dat bespreekbaar moet zijn. Seks wordt al eeuwenlang als wapen gebruik ter onderdrukking van vrouwen en dat kan en mag niet langer. Het programma bestaat uit de volgende delen:

  • Reclaim – een fysieke performance waarin de freezende reactie op seksuele intimidatie wordt ontdooid;
  • Pijn – een ervaring over hoe je als vrouw gesocialiseerd persoon machteloos wordt geconfronteerd met pijn en seksueel grensoverschrijdend gedrag én hoe je de macht als vrouw weer terug kunt pakken;
  • Sex & Violence – ervaar hoe Ioana gehakt maakt van het mannelijk narratief op seks.

Tip 3: Wikipedia Edit-a-thon in Rotterdam

Bij het Kunstinstituut Melly kun je op woensdag 8 maart van 18:00 tot 21:00 uur het evenement Wikipedia Edit-a-thon bijwonen. Tijdens een avondvullend programma komen verschillende onderwerpen voorbij over de online zichtbaarheid van vrouwen. Wist je dat slecht 18% van Engelstalige Wikipedia-pagina’s over vrouwen gaat? Dit is veel te weinig. Zeker aangezien Wikipedia de eerste plaats is waar men zoekt naar informatie. Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd en jij kunt bijdragen aan verandering hieraan. Leer hier meer over tijdens dit event in Rotterdam. Let op: dit evenement is in het Engels (reserveer je ticket online).

Tip 4: Internationale Vrouwendag in het Stadstheater Zoetermeer

Samen met 99 andere vrouwen Internationale Vrouwendag vieren in Zoetermeer? Dat kan in het Stadstheater Zoetermeer. Je kunt van 15:00 tot 18:30 uur op woensdag 8 maart samenkomen en deelnemen aan het leuke programma. Er zijn verschillende workshops, leuke kraampjes, een verwenhoek en nog veel meer leuks. De dag wordt afgesloten met een borrel en een hapje. Schrijf je snel in, want vol = vol. 

Tip 5: Verbinden met andere vrouwen bij Hofstede Lust en Last, Sommelsdijk

Om ons heen kiezen steeds meer vrouwen voor zichzelf en ontstaan er mooie initiatieven en ondernemersschappen. Op 8 maart 2023 is er bij Hofstede Lust en Last ruimte gecreëerd om deze vrouwen een podium te geven. Dit wordt niet alleen gedaan om zichtbaarheid te creëren, maar ook om te inspireren. Wil je zichtbaarheid creëren voor jouw eigen onderneming of bijvoorbeeld die van een vriendin? Take the stage! Je kunt hier visitekaartjes en/of flyers neerleggen. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een gezellige lunch en het rondneuzen bij verschillende kraampjes. Meer informatie over dit event lees je hier.

Het complete programma Internationale Vrouwendag 2023

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen die plaatsvinden op Internationale Vrouwendag in Nederland. Voor het complete overzicht over wat er in jouw provincie of stad te doen is kun je het beste een kijkje nemen op de pagina Internationale Vrouwendag

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!