Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Vraag jij je af wat je kunt doen in Gent tijdens een stedentrip? Laat ons je inspireren met onze tips voor deze bruisende stad. Gent kent een rijke geschiedenis en voor de echte Bourgondiërs onder ons is dit een plek waar je helemaal uit de voeten kunt. Even neerploffen in één van de leuke restaurants, struinen door de stad of misschien wel kanoën door de grachten. Er is voor ieder wat wils!

In dit blog delen wij tips van Sharella (She Rules The Globe) aangevuld met onze eigen tips!

Bewonder de mooiste bezienswaardigheden in Gent

De beroemde Gentse torenrij bestaat uit drie prachtige torens: het belfort van Gent, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Dit zijn een paar van de mooie bezienswaardigheden in Gent. Als je het ons vraagt, dan kun je de volgende spots in Gent echt niet missen:

1. Beklim de toren van Belfort

Hoog in de lucht kun je een gouden draak zien, helemaal op de punt van de Belforttoren. Deze draak is het trotse symbool en de mascotte van de stad Gent. Helemaal bijzonder is dat deze draak vuurt kunt spuwen. Het is een traditie van vroeger, maar na 199 jaar heeft de draak tijdens de Gentse Feesten in 2018 eindelijk weer vuur gespuwd. Dat moet waanzinnig zijn op mee te maken!

De 95 meter hoge toren van Belfort kun je ook beklimmen. Vanaf boven heb je een panoramisch uitzicht over de stad, wat werkelijk prachtig is. De toren is elke dag tussen 10:00 en 18:00 te bezoeken.

2. Bezoek Kasteel Gravensteen

Kasteel Gravensteen is de enige waterburcht die is overgebleven uit de Middeleeuwen. De burcht beschikt nog over een bijna intact gehouden verdedigingssysteem. Wanneer je in Gent bent kun je er niet omheen en moet je echt een bezoek brengen aan deze mystieke burcht. Maak kennis met de geschiedenis van de riddercultuur van 12de eeuw en herbeleef hoe het was om in deze tijd te leven.

3. Aanschouw Het Lams God in de Sint-Baafskathedraal

Het maakt niet uit in welke stad we zijn, maar we gaan altijd naar binnen bij een kathedraal. Meestal lopen we een rondje en eindigen we bij een van de altaars waar je een kaarsje kunt opsteken voor bijvoorbeeld overleden familieleden. Zo ook bij de Sint-Baafskathedraal in Gent. Deze kathedraal is op zich al één van de mooiste bezienswaardigheden in Gent, maar je vindt er ook een bijzondere activiteit waaraan je gratis kunt deelnemen met de CityCard Gent. Je kunt deze ook ter plaatse boeken. In de crypte van de kathedraal kun je namelijk een AR-tour volgen waarbij het verhaal rondom het Lams God wordt verteld. Na afloop van de tour kun je het artistieke Lams God met eigen ogen bewonderen.

Toren van Belfort
Gent Burcht
Sint-Baafskathedraal Gent

De leukste to do’s tijdens een stedentrip naar Gent

Er is zoveel leuks te doen in de bruisende stad Gent dat het moeilijk wordt om alles in één stedentrip te beleven. Maar dat is dan direct een goede reden om nog eens op stedentrip naar Gent te gaan. Naast het bewonderen van de prachtige bezienswaardigheden, zijn dit volgens ons de leukste to do’s in Gent:

1. Wandel door de straten van Gent

Als je volop wilt genieten van Gent dan raad ik je zeker aan om zelf op onderzoek uit te gaan en door de mooie historische straatjes te struinen. Aangezien de afstanden in het centrum van Gent niet ontzettend groot zijn is dit goed te doen. Je kunt op internet verschillende mooie wandelingen door de stad vinden die je langs alle highlights brengt. Zo vind je via Walk Local maar liefst 15 verschillende stadswandelingen gemaakt door echte Gentenaars. Zij verzamelden alle hidden gems op een rij en delen deze maar al te graag. 

2. Ontdek de oude wijk Patershol

Als tip voor een stedentrip naar Gent zullen wij je altijd aanraden om de oude wijk Patershol te bezoeken. Het is een wijk in het historisch hart van Gent, het voelt een beetje als een stad in een stad. Een eigentijdse plek met een gemoedelijke sfeer waar je je gemakkelijk kunt laten onderdompelen in de tijd van de middeleeuwen. Ons favoriete plekje in de wijk Patershol? Dat zijn zonder twijfel de twee hoekpanden op de Kraalei (kruising met Zuivelbrugstraat).

Gent straten
Het Patershol

3. Plof neer op één van de leuke terrassen

Terrassen, Gent staat er vol mee. Op de pleinen en langs de grachten vind je vele terrasjes waar je kunt neerploffen na een dagje slenteren door de stad. Of je kunt er gewoonweg heel de dag vertoeven, ook niets mis mee. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om onder het genot van een drankje en hapje te genieten van al het moois om je heen.

Eén van onze favoriete hotspots in Gent is Het Waterhuis aan de Bierkant. Dit was voorheen een bordeel, maar nu vind je er een onwijs gezellige kroeg. Het is tevens de perfecte plek voor echte (speciaal) bierliefhebbers. Bij Het Waterhuis aan de Bierkant kun je namelijk typische Belgische bieren proeven. Er worden ook regelmatig voorstellingen gegeven van het Gentse poppentheater. Geuze en kriek zijn tevens nog twee specialiteiten van dit gezellige café!

4. Huur een kajak in Gent

Voor de actievelingen onder ons is het ook erg leuk om een kajak te huren wanneer je in Gent bent. Op deze ludieke manier ontdek je Gent vanaf het water en tegelijkertijd ben je lekker actief bezig. Je leert Gent kennen vanuit een heel andere hoek. En kajakken door de grachten van Gent is natuurlijk helemaal fijn wanneer het warm weer is!

5. Vaar mee met een boottocht over de Leie

Een boottocht maken over rivier de Leie is één van de leuke to do’s in Gent die in de CityCard Gent is inbegrepen. In een klein uurtje vaar je door de grachten en langs de hoogtepunten van Gent. De kapitein is ook direct de gids en vertelt tijdens de tour interessante verhalen en feitjes over de stad. Zo weten we nu dat één van de prominente gebouwen op de Graslei is verkocht voor 20(!) miljoen euro onder voorbehoud dat het gebouw ook nog eens voor 20 miljoen euro werd gerenoveerd. 

Grachten Gent
Gent Tips

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Gent? Laat je inspireren!