Paradijselijk Curaçao: tips voor een fijne vakantie

Curaçao is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden maar ligt op een veel tropischere plek dan Nederland zelf. Je vind dit paradijselijke eiland namelijk in het Caribisch gebied in de buurt van Aruba en Bonaire. Curaçao is onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming, zowel tijdens de winter- als zomermaanden. Vanaf Schiphol Airport is het zo’n 9 vliegen naar het Caribische eilanden wanneer je geen tussenstop maakt op Aruba of Bonaire. Graag delen wij onze leukste en handigste tips voor Curaçao zodat jij voor de volle 100% kan genieten van een welverdiende vakantie!

Porto Mari Curacao

Banda Ariba en Banda Abou

Curaçao is opgedeeld in twee gedeeltes, namelijk Banda Ariba en Banda Abou. In Banda Ariba bevindt zich het commerciële gedeelte met populaire stranden zoals Mambo Beach en Jan Thiel. Dit is de oostelijke kant van het eiland. In Banda Abou, de westelijke kant van het eiland, heb je mooie natuurlijke stranden en natuurparken zoals het Christoffelpark en Shete Boka.

Verblijf op Curaçao

Er zijn genoeg opties om op het prachtige eiland Curaçao te verblijven. Veel populaire hotels zijn gevestigd op Mambo Beach of Jan Thiel. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een villa of appartement te huren. Dit is zeker leuk als je met een groep bent. Op Mambo Beach en Jan Thiel heb je veel uitgaansgelegenheden en restaurants. Dit maakt het leuk om hier te verblijven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je een auto hebt, maakt de locatie van je verblijf eigenlijk niet zo heel veel uit. Het eiland is namelijk niet heel groot. In principe kun je de andere kant van het eiland met een uurtje rijden bereiken.

De gesproken talen op Curaçao

In Curaçao praat vrijwel iedereen Nederlands. Dit is dan ook de één van de officiële voertalen van het eiland. De tweede en lokale officiële voertaal die wordt gesproken is Papiaments. Daarnaast wordt er ook veel Spaans en Engels gesproken.

Hoe kun je betalen?

Je kunt bijna overal op het eiland met je Nederlandse bankpas betalen. Daarentegen is het natuurlijk wel handig om een klein bedrag op zak te hebben. Je kunt vrijwel overal op het eiland een pinautomaat vinden. De munteenheid waar je hier mee kunt betalen is de Antilliaanse gulden, afgekort als ANG of NAF (= Nederlands Antilliaanse Florijn). De Amerikaanse dollar wordt ook geaccepteerd. Er wordt vaak een vaste koers gebruikt, namelijk NAF 1,75 = US$ 1,-.

Tips vakantie Curacao
Klein Curacao stranden

De beste reistijd om naar Curaçao af te reizen

Het hele jaar door kun je op Curaçao genieten van tropische temperaturen. De maanden juli, augustus, september zijn het heetst. In december, januari, februari is het weer net iets aangenamer. Het is dan ook maar net wat je zelf wilt. Een populaire maand is december, vanwege de feestjes. Dit is dan ook leuk voor jongeren. Er zijn dan veel grotere feestjes met bekende, vaak ook Nederlandse, artiesten. Op de eerste zondag van januari is het bekende fuikdag. In de zomermaanden juli en augustus gaan veel mensen naar Curaçao die hier vandaan komen of familie en vrienden hebben op Curaçao. Dit geldt ook voor de maand december. Februari is ook een leuke maand vanwege carnaval.

De twee bekendste vliegmaatschappijen zijn KLM en Tui Fly, maar sinds kort vliegt ook Corendon naar Curaçao. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 6 uur in de zomer. In de winter is het 5 uur vroeger op Curaçao.

Auto huren tijdens een vakantie naar Curaçao

Wanneer je graag het eiland wilt verkennen, is het aan te raden om een auto te huren. Het openbaar vervoer is minimaal op het eiland. Er zijn veel mogelijkheden om een auto te huren, grote autoverhuurbedrijven zoals SixtAvis en Europcar heb je ook op Curaçao. Een goede verzekering bij het huren van een auto is heel belangrijk, dus neem dat zeker mee in een prijsoverweging.

Ontdek de mooiste stranden op Curaçao

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts