Travander strijdt samen met Cycle for Plan tegen kindhuwelijken in Malawi

Samen met Cycle for Plan zullen wij mei 2021 afreizen naar Malawi. Hier gaan wij fietsen. Fietsen over onverharde dirt roads, door veelzijdige, afgelegen Oost-Afrikaanse landschappen en in drukkende warmte. Wij zullen hierbij ruim 500 kilometer afleggen en zeker 7.000 hoogtemeters moeten overwinnen. Maar waarom gaan we dit precies doen en waarom?

Cycle-For-Plan
mountainbike lois naomi
Wat gaan we doen?

Samen met Cycle for Plan vertrekken wij in mei 2021 naar Malawi in Afrika. Hier zullen wij onszelf fysiek en mentaal uitdagen in de strijd tegen kindhuwelijken. In een periode van zeven dagen zullen wij ruim 500 kilometer afleggen en zo’n 7.000 hoogtemeters overwinnen. 

Malawi behoort tot de armste landen ter wereld. Wel 70% van de bevolking in Malawi leeft onder de armoedegrens. De armoede zorgt voor grote belemmeringen. Het is de oorzaak van vrijwel alle problemen die er in Malawi zijn, zoals een hoog percentage aan aidsgevallen, een groot tekort aan medisch personeel en meisjes die verplicht worden om op jonge leeftijd te trouwen om hun families te ondersteunen.

Waarom gaan we dit doen?

In vergelijking met onze leeftijdsgenoten in Malawi, hebben wij een zorgeloos leven. We zijn bevoorrecht dat wij als vrouwen vrij en gelijk zijn in Nederland. Als kind konden wij naar school toe, maar ook een studie uitkiezen die wij leuk vonden was vanzelfsprekend. 

Maar wij kunnen in Nederland ook verliefd worden op wie wij willen, trouwen en uit vrije wil kinderen krijgen met onze geliefde. Klinkt als de normaalste zaak van de wereld toch? Voor jonge meiden uit Malawi is dit echter niét normaal. Het jong uithuwelijken van kinderen komt in ontwikkelingslanden veel voor en dit grijpt ons enorm aan. 

Daarom hebben wij besloten deze uitdaging aan te gaan en samen met Cycle for Plan ons in te zetten tegen kindhuwelijken. We overnachten in tenten en gaan dus helemaal back-to-basic. Onderweg bezoeken we lokale projecten van Plan International en maken we kennis met onze sponsorkinderen. Een moment waar we nu al naar uitkijken!

Meer over Cycle for Plan en Plan International

Cycle for Plan is een onderdeel van de internationale ontwikkelingsorganisatie Plan International. Al sinds 1937 werkt Plan International aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingsladen. Dit doen ze met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. In ruim 50 landen (in Afrika, Azië en Latijns-Amerika) heeft Plan International projecten waarbij ze opkomen voor de rechten van kinderen. 

Cycle for Plan is de organisatie waarmee wij op fietsreis gaan naar Malawi om daar de projecten te ondersteunen. Naast de fietsreis naar Malawi organiseert Cycle for Plan jaarlijks meerdere avontuurlijke fietsreizen die zich inzetten voor goede doelen. Met de inzet van de deelnemers wordt de uitdaging aangegaan om honderden kilometers af te leggen voor een betere toekomst voor meisjes en jongens. Het verzamelde sponsorgeld (minimaal €4.000,- per deelnemer) wordt volledig gebruikt ter ondersteuning van de projecten van Plan International. Tijdens de reis bezoeken we ook de Plan-projecten zodat we zelf de impact van onze inzet kunnen zien en ervaren.

Laat die wielen draaien en strijd mee tegen kindhuwelijken in Malawi

Wij hopen een bijdrage te leveren aan het stoppen van kindhuwelijken waar helaas te veel jonge meisjes toe worden gedwongen in Malawi. 

Onze vraag aan jullie is om ons te helpen minimaal €8.000,- sponsorgeld in te zamelen. Elk bedrag is fantastisch en wordt zeer gewaardeerd. Het ingezamelde sponsorgeld wordt volledig geïnvesteerd in de lokale projecten in Malawi. Wij vinden het belangrijk om met jullie te delen dat wij ons vliegticket, visum, de reiskosten, inentingen en dergelijke volledig zelf financieren. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

ReizenReizen

Volg ons op social media

Recente blogposts

vind de beste vliegdeal