Vakantie in Zeeland: Domburg als bruisende badplaats

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en is enorm populair voor een vakantiegangers uit Nederland en omringende landen. Zodra je arriveert in het levendige Domburg, waan je je direct in vakantiesferen. Het strand is breed en schoon en Domburg is hierdoor de ideale bestemming in Zeeland voor een fijne vakantie in eigen land. Maar het centrum van Domburg is minstens zo leuk! Het historische stadje is direct gelegen achter de duinen. Hier vind je mooie, oude panden en talloze gezellige restaurantjes, knusse hotels en leuke boutiques. 

Domburg strand

Domburg: een diverse badplaats in Zeeland

Domburg is een stad in de gemeente Veere, gelegen aan de westkust van het voormalige eiland Walcheren in Zeeland. De badplaats ligt aan het natuurgebied ‘De Manteling’. Dit is een bosgebied aan de duinrand. In De Manteling is een enorme diversiteit aan dieren en planten te vinden. Het uitgestrekte bos- en duingebied, in combinatie met de pure zeelucht van de Zeeuwse kust, maken Domburg een verrassend diverse vakantiebestemming in Nederland. 

Strand Domburg als leukste trekpleister

Het strand van Domburg is zeker weten een van de belangrijkste trekpleisters van de Zeeuwse badplaats. Het brede zandstrand loopt helemaal door tot aan Westkapelle. Net als de andere stranden in Walcheren, staat het bekend om de karakteristieke paalhoofden. Maar waar Domburg ook zeker populair om is, zijn de kleurrijke strandhuisjes. Wij waren op slag verliefd op het Domburgse strand toen we de leuke pastelkleurtjes hadden gespot op de huisjes.

Domburg strandhuisjes

Hotels en appartementen in Domburg liggen bijna allemaal binnen 50 tot 500 meter lopen van het strand. Voor de echte strandliefhebbers zijn er ook mogelijkheden om te overnachten in strandhuisjes op het strand. Daarnaast heeft de provincie Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland. Een uitstekende basis dus voor een heerlijke strandvakantie in Nederland.

Overnachten aan het strand van Domburg

Hotel Zonneduin

Domburg
  •  

Domburg

Hotels en vakantiehuizen
  •  

De Domburgse Mondriaanroute en Hoge Hil 

Wil je meer van Domburg ontdekken? Dan is de Mondriaanroute een aanrader. De Mondriaanroute is een wandeling van 5 kilometer door Domburg. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar de badplaats Domburg om inspiratie op te doen. Eén van deze kunstenaars was Piet Mondriaan. De route brengt je langs de waarschijnlijke voetstappen van Mondriaan tijdens zijn verblijf in Domburg. Maar ook als je geen interesse hebt in Mondriaan is de route de moeite waard. De route gaat grotendeels over verharde paden en brengt je naar verschillende mooie plekken, zoals de Hoge Hil. Dit zijn de hoogste duintoppen van Domburg met schitterend uitzicht over de badplaats en de omgeving. 

Hotspots in Domburg

Paviljoen Strand90

Domburg
  •  

Museum Terra Maris

Domburg
  •  

De Bier en Melksalon

Domburg
  •  

De Visbar

Domburg
  •  

Het pittoreske centrum van Domburg

Het centrum van Domburg ligt direct achter de duinen en voelt aan als een echt vakantiedorpje. Als je door het centrum van Domburg loopt, zul je al snel de vele gezellige grand cafés, de zomerse boutiques en hotels en restaurants opmerken. Op zondag zijn de winkels in Domburg geopend.

Overnachten in het centrum van Domburg

Hotel Bommeljé

Domburg
  •  

Mezger Lodges Domburg

Domburg
  •  

Ontdek het mooie Zeeland via deze route langs de vuurtorens

De route naar Domburg in Zeeland is een veelzijdige route waarbij je langs mooie stranden, uitkijkpunten en indrukwekkende vuurtorens komt. Wij reden deze prachtige route langs de Nederlandse kust en de iconische vuurtorens naar de fijne kustplaats Vlissingen.

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts

Keukenkastjes verven
Keukenkastjes verven