Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Droom jij van een vakantiehuis op Ibiza? Dat begrijpen wij goed. Geen stress, een zeer aangenaam klimaat, gastvrije bevolking en een overschot aan fijne restaurants en cafeetjes met Spaanse tapas en sangria. Het eiland Ibiza beschikt over alle ingrediënten voor een tweede huis onder de zon. Het is echter een grote stap om een vakantiewoning te kopen of te huren op Ibiza. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Wij delen in dit artikel graag een aantal tips om de sprong in het diepe te wagen en je Spaanse droom uit te laten komen.

Waarom Ibiza als tweede thuis? 

Ibiza is als je het ons vraagt zonder twijfel één van de leukste eilanden van Spanje. Het is ontzettend divers. In het hoogseizoen staat het eiland vooral bekend om de schitterende stranden, het extravagante nachtleven en de exclusieve strandtenten. Maar in het midden- en laagseizoen openbaart zich een heel andere kant van het eiland. Het is er dan kalm en rustig en is daarmee de ideale plek om te ontsnappen aan de waan van de dag. Lekker rondtoeren met de auto over het eiland, rustige baaitjes opzoeken en een koffietje doen bij een lokaal barretje; je kunt er optimaal ontstressen. 

Ibiza heeft een kustlijn van meer dan 200 kilometer en op iedere hoek van het eiland ontdek je mooie natuur en interessante geschiedenis. Het eiland is daarnaast ook nog eens heel makkelijk te bereiken. Binnen 2,5 uur ben je op Ibiza. Er gaan directe vluchten van Transavia naar Ibiza van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Een groot voordeel als je de bestemming overweegt als plek voor een tweede huis. 

Tips kopen vakantiehuis Ibiza
Foto: Eivissa Properties
Een huis op Ibiza
Foto: Eivissa Properties

Kopen versus huren van een vakantiehuis op Ibiza

Er kunnen verschillende redenen zijn om een tweede huis te overwegen. Als je op dit artikel hebt geklikt, is er een grote kans dat je droomt van een tweede huis in het buitenland, zoals bijvoorbeeld op het zonovergoten Ibiza. Maar kun je in dit geval beter een tweede huis huren of kopen? Voor welke optie je kiest is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Er zijn een aantal voor- en nadelen om rekening mee te houden.

Voordelen van het kopen van een huis op Ibiza 

 • Bij het huren van een huis ben je het bedrag dat je betaalt aan huur maandelijks kwijt. Bij het kopen van een tweede woning investeer je geld in het huis en bouw je vermogen op. Een tweede vakantiehuis op Ibiza kan dan ook een aantrekkelijke investering zijn. 

 • In de tijden dat jij je tweede huis niet gebruikt, kun je de tweede woning verhuren als vakantiewoning. 

 • Een eigen huis kan volledig naar eigen wensen verbouwt en ingericht worden. 

 • Huurprijzen stijgen jaarlijks, waardoor je woonlasten bij huren steeds hoger worden. Dit is niet het geval bij een koopwoning. 

Voordelen van het huren van een huis op Ibiza 

 • Je hebt minder spaargeld nodig om te kunnen wonen op Ibiza. Bij de aankoop van een tweede woning gelden andere regels. De meeste geldverstrekkers financieren bij een tweede hypotheek, niet het gehele aankoopbedrag. Huren kan dan ook een interessante optie zijn als kopen lastig is. 

 • Je hebt minder onkosten en hoeft geen onderhoud te plegen, want dit is de taak van de verhuurder. 

 • Ben je de plek waar je woont zat? Dan kun je gemakkelijk de huur opzeggen en van vakantiewoning wisselen. In dat opzicht is huren vrijblijvender dan kopen. 

Praat met een adviseur

Voor een weloverwogen beslissing, raden wij te allen tijde aan om te praten met een adviseur. Een hypotheekadviseur kan je verder helpen met het inschatten van je financiële mogelijkheden. Je kan je ook laten inspireren door beurzen te bezoeken als Second Home. Indien je besluit om een huis te kopen op Ibiza, dan is het vinden van een goede makelaar de eerstvolgende stap. 

Huis huren op Ibiza
Foto: Eivissa Properties
Foto: Eivissa Properties

Ga in zee met een gerenommeerde makelaar

Wil je een huis kopen op Ibiza? Dan is het aan te raden om een beroep te doen op een gerenommeerde makelaar. Die weet precies welke regelingen er gelden op Ibiza en kan je helpen om een duidelijk overzicht te krijgen van het totale kostenplaatje. Naast de aankoopprijs heb je namelijk ook met andere kosten te maken, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en verzekeringen. Een gerenommeerde makelaar helpt je daarnaast ook met praktische zaken. 

Het is belangrijk om te kijken naar de reputatie van een makelaarskantoor. Een betrouwbare makelaar is Annemieke Cohrs van Eivissa Properties. Ze bieden verschillende prachtige villa’s en appartementen aan in bijvoorbeeld Cala Vadella en Es Cubells. Samen met Eivissa Properties kun je je woonwensen doornemen. Je bespreekt het type woning dat je zoekt en aan welke eisen dit moet voldoen. Dit alles natuurlijk in combinatie met het budget dat je voor je droomhuis op Ibiza beschikbaar hebt. 

En het is natuurlijk extra fijn om een Nederlandse makelaar te hebben op Ibiza! Het is prettig om in het Nederlands te communiceren met iemand die jou, maar ook de Spaanse cultuur en taal goed begrijpt. Eivissa Properties biedt zowel huur- als koophuizen op Ibiza aan. 

Zorg dat je je woonwensen duidelijk voor ogen hebt

Naast het vinden van een betrouwbare makelaar, is het belangrijk om duidelijke woonwensen te hebben. Belangrijke punten om over na te denken zijn bijvoorbeeld het type woning (appartement, villa, etc.), de locatie, het aantal vierkante meter en het bouwjaar van de woning. Maar er is nog zo veel meer om over na te denken! Wil je een vakantiehuis met zwembad op Ibiza? Een vakantiehuis voor een gezin met kinderen? Pak pen en papier erbij en zet goed op een rijtje wat je echt belangrijk vindt, en op welke gebieden je eventueel concessies zou willen doen. 

Verdiep je in de verschillende wijken op Ibiza 

Wat zijn de beste wijken om te verblijven op Ibiza? Dat is een lastige vraag. We zeiden het al eerder, maar Ibiza is zo divers! En zo zijn er dus ook veel verschillende wijken op Ibiza met allemaal een ander karakter, aanbod en dito prijskaartje. Populaire plekken voor een vakantiehuis op Ibiza zijn bijvoorbeeld:

 • Het charmante dorpje Santa Gertrudis;

 • De badplaats Cala Vadella met een mooi zandstrand;

 • De omgeving van Cala Salada (met een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang);

 • Het dorp San Carlos, gelegen in de buurt van de hippiemarkt van Las Dalias;

 • De internationale wijk San José;

 • Het exclusieve en luxueuze Es Cubells. 

Om de juiste keuze te maken voor een bepaalde wijk op Ibiza raden we aan om te sparren met je lokale makelaar. 

Tips voor wonen op Ibiza
Foto: Eivissa Properties
Huurhuis Ibiza
Foto: Eivissa Properties

Leer de basis van de Spaanse taal

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis op Ibiza is het handig als je de Spaanse taal enigszins spreekt. Niet alleen voor het onderhandelingsproces is het een pluspunt, maar het is ook fijn voor allerlei praktische en alledaagse zaken in het leven op Ibiza. Er zijn meerdere manieren om de Spaanse taal te leren, maar je kunt een makkelijke start maken met de mobiele applicatie Duolingo

Geniet van het proces! 

Bij het zoeken naar een vakantiehuis komt veel kijken, zoals veel uitzoekwerk en administratieve rompslomp. Laat dat je er echter niet van weerhouden om je droom achterna te gaan. Ibiza is een grandioze plek om te wonen en met de juiste voorbereidingen zul je zeker geen spijt krijgen van een vakantiehuis op Ibiza. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!