Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Dit artikel met de lekkerste Vietnamese restaurants in Rotterdam hebben we met zoveel plezier geschreven. Vietnam is een prachtige reisbestemming waar je een waanzinnige rondreis kunt maken. Dat komt onder andere door de schitterende landschappen en bruisende steden, maar ook zeker door de zeer authentieke en smaakvolle keuken. Mocht je bekend zijn met de Vietnamese keuken dan kun je dit wellicht beamen, maar ben je dit nog niet dan heb je zeker een reden om er eens kennis mee te maken. Bijvoorbeeld in één van de Vietnamese restaurants in Rotterdam. Alvast eetsmakelijk, ofwel: ăn ngon miệng nhé!

1. Madame Saigon

In een zijstraat van de Witte de With vind je het familierestaurant Madame Saigon. Van oorsprong afkomstig uit Saigon (Ho Chi Minh City) en nu te vinden het centrum van Rotterdam. Bij Madame Saigon kun je genieten van traditionele Vietnamese gerechten die met passie en perfectie worden bereid. Het concept is gebaseerd op shared dining in een sfeervolle omgeving waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit een selectie van heerlijke cocktails!

Adres: Schiedamse Vest 56, 3011 BD in Rotterdam

2. Little V

Onze wereldreis startte in Vietnam, daarom besloten we voor vertrek bij Little V te eten. En nu we inmiddels alweer een tijdje terug zijn krijgen we wel eens heimwee naar de Vietnamese keuken. Little V is dan ook het restaurant waar je ons dan kunt vinden. We kiezen hier graag voor het verrassingsmenu omdat we we dan de fijnste gerechten uit de keuken uitgeserveerd krijgen. Komen we hier voor de lunch, dan wordt het al snel een broodje Banh Mi!

Adres: Grote Kerkplein 109, 3011 GC in Rotterdam

Madame Saigon
Madame Saigon
Little V Rotterdam
Little V

3. Mama Hong

We kunnen en willen er niet omheen, Mama Hong is razend populair en een echt Rotterdams begrip. Het is weliswaar geen restaurant waar je kunt zitten, maar het is het beste adres voor Vietnamese Streetfood. De twee foodtrucks van Mama Hong zijn altijd druk bezocht, dus misschien dat je even moet wachten maar het is het meer dan waard!

Adres: Korte Hoogstraat (naast de Hema) // Lijnbaan (bij de AH)

4. Pho Hanoi

Pho is een Vietnamese noedelsoep die je geproefd moet hebben wanneer je in Vietnam geweest bent. Zo niet, dan moet je hem zeker proeven in Rotterdam. Pho spreek je uit als ‘fur’. De twee bekendste zijn Pho Bo (met rundvlees) en Pho Ga (met kip). Pho Hanoi heeft een uitgebreide kaart, dus geen zin in Pho dan is er nog genoeg lekkers om uit te kiezen!

Adres: Schiedamsedijk 85 A, 3011 EN in Rotterdam

Mama Hong
Mama Hong
Pho Hanoi
Pho Hanoi

5. Pho Vietnamese Restaurant

Waarom wij zo gek zijn op de Vietnamese keuken? Alles is vers, veel groente en zalige smaken. En dit is wat je ook zult ervaren bij Pho Vietnamese Restaurant in Rotterdam. Probeer hier eens de Vietnamese pannenkoek Banh Xeo, you’ll love it. Uiteraard is er nog veel meer keuze, maar dit is onze tip aan jou!

Adres: West-Kruiskade 1A, 4014 AJ in Rotterdam

6. Deli Tasty

Deli Tasty is een klein, maar fijn eethuis op de Meent. Je kunt hier heerlijk Vietnamees eten voor een bijna echte Aziatische prijs. Je vindt hier geen all you can eat of shared dining concept, gewoon kiezen van de kaart of zelf wat samen stellen. Maar een ding is gegarandeerd, je zult smakelijk eten! 

Adres: Meent 40, 3011 JL in Rotterdam

Vietnamese Restaurant Pho
Pho Vietnamese Restaurant
Deli Tasty
Deli Tasty

7. Boguette

Een broodje Bahn mi is één van onze favoriete Vietnamese gerechten. Die van Little V zijn heerlijk, maar dan heb je ze nog niet van Boguette geproefd. Zoals de naam al doet verklappen zijn Vietnamese baguettes hun specialiteit. Bestel dit samen met een bubble tea en je lunch is compleet!

Adres: Botersloot 60A, 3011 HJ in Rotterdam

8. Saigon Caphe

De Markthal in Rotterdam is vanzelfsprekend al een leuke plek om te bezoeken, maar nu al helemaal sinds Saigon Caphe daar is gevestigd. De naam van deze koffiespot doet ons denken aan de gelijknamige koffieketen die je verspreid door heel Vietnam ook vindt. Je kunt er van ‘s ochtends tot ‘s avonds terecht voor de lekkerste koffie, maar ook voor hapjes zoals een noedelsoep of vleesspies.

Adres: Grote Markt 272 (in de Markthal)

Boguette Rotterdam
Boguette
Saigon Caphe
Saigon Caphe

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!