Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 11, 12 en 13 december 2020

Het weekend staat weer bijna voor de deur en op de feestdagen naderen. Wij zijn al helemaal in de stemming voor Kerst en kunnen niet wachten op de gezelligheid, alle lekkernijen en natuurlijk de leuke cadeautjes. Voordat het zover is, gaan wij dit weekend nog één keertje eropuit naar de Veluwe. Maar met deze weekend tips, maak je er gegarandeerd ook een fijn weekend van in Rotterdam en omgeving. 

Weekend tip 1: De Stadswandeling 010

Mis jij de horeca in Rotterdam ook zo? Dan is deze stadswandeling echt iets voor jou. Rotterdammers Rutger en Hanna van Stadswandeling 010 kwamen met het idee om een ontdekkingstocht op te zetten door de stad en hiermee de lokale horecaondernemers te supporten. Iedere weekend wordt er een wandeling georganiseerd om Rotterdammers een verantwoord uitstapje te bieden. Tijdens de wandeling van ongeveer 5 kilometer kom je langs de leukste cafeetjes en kroegen die jou een mooie deal aanbieden omdat je deelneemt aan de stadswandeling. Je wandelt met je eigen groepje van maximaal 4 personen. 

Stadswandeling 010 vraagt een kleine vergoeding van €3,50 per wandelaar. Hiervoor krijg je de wandelroute, een pubquiz en de menukaart met deals voor 4/5 horecazaken. Er zijn drie verschillende routes met andere startpunten: de centrumroute, de noordroute en de eilandenroute. Welke wandeling maak jij? 

Aanmelden kan tot donderdag voor het desbetreffende weekend via deze link // Alle informatie vind je terug op Instagram

Weekend tip 2: Bakken met ambachtelijke meelproducten van de molen

Een tijdje terug waren wij op bezoek bij Molen de Vrijheid in Schiedam. We namen een kijkje binnen het molenaarsvak, want in de Vrijheid wordt nog dagelijks op ambachtelijke wijze meel gemalen. We vonden het zo leuk om te zien, dat we direct zin kregen om aan de slag te gaan met het meel van de molen. Zo hebben we deze week heerlijke speculaasjes gebakken met het meel van de Vrijheid. En dit meel, dat is dan weer te koop bij één van de andere ‘reuzen’ in Schiedam: Molen de Walvisch.

Ben jij ook al helemaal into het bakken voor de feestdagen? Dan is molenwinkel de Walvisch de plek om ambachtelijke bakproducten in te slaan. Ook hebben wij een leuke winactie op Instagram staan waarmee je een DIY-bakpakket en leuke kortingen voor de Walvisch kunt winnen. 

Weekend tip 3: Cadeautip voor de feestdagen  

Alhoewel kerst er voor velen dit jaar anders uit zal gaan zien, blijft het natuurlijk één van de leukste feestdagen van het jaar. Ook dit jaar geven wij elkaar binnen de familie op de traditionele manier cadeautjes. In de aankomende dagen naar kerst toe verzamelen we persoonlijke cadeautjes en lekkernijen die ingepakt en wel onder de kerstboom komen te liggen. Op kerstavond is het dan zover dat we gezamenlijk bij elkaar, of dit jaar via videochat, de cadeautjes uitpakken. 

een Rotterdams cadeau

Onlangs heeft de Rotterdamse ondernemer Maudi Oerlemans de Rotmat uitgerold. Een unieke en duurzame sportmat, die natuurlijk geïnspireerd is op de iconen van Rotterdam. Je kunt kiezen uit vier ontwerpen. Onze favoriet is rotmat Zwaan (met een knipoog naar de iconische Erasmusbrug).

een cadeau voor de reiziger

Of het nu gaat om een welverdiende vakantie of voor een fijn weekendje weg in Nederland, inpakken blijft altijd een heel karwei. We nemen simpelweg altijd te veel mee! Is dit voor jou ook herkenbaar? Dan hebben we de oplossing gevonden. De ideale manier om namelijk zowel gewicht als ruimte te besparen is door een mini reispakket mee te nemen van HappySoaps. Het pakket bestaat uit twaalf zachte en heerlijk ruikende bars. Een groot pluspunt is dat al deze producten volledig natuurlijk zijn (100% plascticvrij en 100% milieubewust). Een cadeautje voor jezelf deze kerst moet ook gewoon kunnen toch? 

Weekend tip 4: Wandel langs de leuke koffiespots in Rotterdam

Wie ons een beetje kent, weet dat wij dol zijn op koffie. Nu de horeca is gesloten, maken we dan ook graag een ommetje door de stad om een lekker bakkie te scoren. Gelukkig kent Rotterdam vele leuke zaakjes die nu voor take-away zijn geopend. Dit zijn onze lievelingsplekjes voor een lekker bakje koffie in Rotterdam: 

Weekend tip 5: De leukste kerstfilms en series om in de kerststemming te komen

Wij zijn gek op films. En laten we daar nou net de afgelopen periode veel tijd aan gespendeerd hebben. Zeker toen de kerstfilms en series weer online kwamen. Veel van deze films en series zijn natuurlijk wel zoetsappig, maar zeg nou eerlijk: dat is toch gewoonweg genieten? Daarom hierbij de ultieme bingwatch tips om alvast in de kerststemming te komen:

5x kerstfilms

5x kerstseries

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!