Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 1, 2 en 3 april 2022

Wij hebben ontzettend veel zin in dit weekend, want wij hebben een nieuwe girlstrip op de planning! Vrijdag vertrekken we met de trein vanuit Rotterdam naar Londen! We hebben allerlei leuke dingen gepland en ook al geserveerd bij de leukste hotspots, dus heb je binnenkort ook plannen om naar Londen te gaan? Volg ons dan op Instagram voor al onze ervaringen en tips! Ben jij dit weekend in Rotterdam te vinden? Dan hebben we natuurlijk ook weer de leukste Rotterdam Weekend Tips voor je verzameld! 

Weekend tip 1: Een weekend vol kunst en muziek bij Tropicana Fest 

Het voormalige Tropicana zwembad wordt dit weekend omgetoverd tot Tropicana Fest: een cultureel festival dat geheel in het teken staat van visuele kunst en muziek. Het thema is ‘URBANISMS’ en er is een bomvol programma met Rotterdamse live-acts, shows en beeldende kunst. Het Rotterdamse credo “Make it happen” is ook het uitgangspunt voor het Tropicana Fest. Met het culturele event worden mensen samengebracht om muziek en kunst op unieke wijze met elkaar te beleven! 

Het Tropicana Fest vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april 2022. Er zijn verschillende soorten tickets voor Tropicana Fest te koop. 

Weekend tip 2: Feest in een verlaten supermarkt bij Rotterdam Future Market 

De oude citrusveiling in M4H is dit weekend en ook aankomend weekend getransformeerd tot Rotterdam Future Market. Klinkt interessant, maar wat is het precies? Kort maar krachtig: een feestavond in een verlaten supermarkt. Vrijdag- en zaterdagavond kun je tussen koelkasten en schappen dansen, maar je vind er ook kunstenaars, optredens en fashion. En uiteraard Rotterdamse DJ’s die er met hun talenten een swingend feest van maken. Een zeer unieke plek!

Rotterdam Future Market start om 20:00 uur en eindigt om 01:00 uur. Entree is gratis, scoor je ticket snel voordat je er naast grijpt (beperkt aantal personen mag naar binnen). 

Hotspot Alert!

Bomm Meat Experience 

Ken jij de hotspot Bomm in Kralingen al? Wij waren al fan van deze plek door de high gin die ze hier serveren, maar Bomm heeft nu iets nieuws geïntroduceerd: de Meat Experience! Tijdens deze ervaring worden verschillende gangen geserveerd met vlees, waarbij er veel aandacht is voor de herkomst en de voeding van de dieren. De vleesetende fijnproever moet dit nieuwe menu zeker eens proberen! 

Het Meat Experience menu kost €49,50 per persoon en is te reserveren via de website. 

Save the date!

De Maaltuin: dineren tussen het groen, midden in de stad 

In april wordt de lente gevierd bij Trompenburg Tuinen & Arboretum, met de pop-up horecabeleving De Maaltuin. De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, musea en botanische tuinen. Vanaf 7 april wordt de lente editie gehouden bij Trompenburg. Deze editie staat in het thema van biodiversiteit, waarbij de schoonheid van de lente wordt gevierd.

Je wordt meegenomen door de verhalen van de tuin en dineert op een schitterende plek te midden van de narcissen, hyacinten, magnolia’s en en de meest bijzondere planten en bomen die in bloei staan. Er wordt een menu geserveerd dat speciaal is ontworpen op de verhalen van Trompenburg, begeleid door een bijpassend drankarrangement van wijnen, bieren en mocktails. Om de beleving helemaal compleet te maken is er live muziek! Hoe uniek, een diner tussen het groen, maar dan toch midden in de stad!

Het 5-gangendiner is te reserveren via de website van De Maaltuin. Er zijn data beschikbaar van 7 april t/m 8 mei. Wees snel, want de tickets gaan nu al hard! De prijs is 84.95 per persoon. 

Weekend tip 3: Start van het Weelde-seizoen

Dit weekend is de aftrap van een spetterend seizoen vol creativiteit. Dit gebeurt op een plek waar kunst en cultuur centraal staan: en dat kan nergens anders zijn dan op het Weelde-terrein. Verwacht dit jaar veel nieuwe initiatieven zoals een cocktailbar van The Rumah, maar ook een pizzabar. Natuurlijk zijn er ook nog de oude vertrouwde plekken, dus genoeg tijd om deze zomers alles tot in de puntjes te ontdekken én te ervaren. En omdat we de afgelopen twee jaar niet optimaal hebben kunnen genieten van deze plek draagt dit openingsweekend de naam ‘De Weelde Geboorte’. Lijkt een beetje op wedergeboorte, toch? Have fun!

Check hier het overzicht voor alle feestjes bij Weelde Rotterdam!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!