Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 1, 2 en 3 juli 2022

Nog één week en de zomervakantie gaat officieel van start. Heb jij al leuke plannen? Hoop je met het vliegtuig naar een zonnige bestemming te reizen of trek je er op uit met auto? Wij zijn benieuwd naar wat je allemaal gaat beleven deze zomer. Eén ding weten wij zeker: iedereen geniet deze zomer weer met volle teugen. Ben je nog op zoek naar reisinspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze bestemmingspagina. Hier vind je talloze tips voor een fijne vakantie in het buitenland!

Maar voordat we vakantie gaan vieren, genieten we nog van alle belevenissen en feesten in onze stad Rotterdam. We hebben de leukste tips voor het eerste weekend van juli voor je op een rij gezet. Happy weekend! 

Weekend tip 1: RotterdamseKost

Food festivals in Rotterdam, wij krijgen er geen genoeg van. Des te leuker vinden we het dan ook om voor dit weekend het RotterdamseKost Food Festival te tippen. Het food festival vindt plaats van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 2 juli op Katendrecht. Het terrein voor het ss Rotterdam is omgetoverd tot een waar Rotterdams food walhalla met optredens en de lekkerste hapjes en drankjes. Ben je trouwens al bekend met het motto van dit festival? Dit is namelijk “Kom slurpen, schranzen, kanen en knagen!”. Leuk, toch?

Weekend tip 2: North Sea Round Town

Iedereen is bekend met het North Sea Jazz Festival, maar ben je ook al bekend met het North Sea Round Town Festival? Met meer dan 375 concerten en tours in de stad is dit een festival die je niet mag missen. Het leuke is dat de optredens plaatsvinden in verschillende wijken in de stad. En het muziekgenre is uiteenlopend van jazz tot soul en van electronic tot hip-hop. Dit weekend staat er weer genoeg leuks op het programma, zoals: 
 
  • Afro & Caribbean in the City – vrijdag 1 juli
  • Salsa aan de Haven – vrijdag 1 juli
  • Marta Arpini pocket orchestra – zaterdag 2 juli
  • Jazz in Charlois – zaterdag 2 juli
Maar er is nog veel meer. Bekijk hier het complete programma waar ook de tijden en eventuele entreekosten vermeld staan.

hotspot alert

Kyatcha

Afgelopen weekend dineerden wij bij het recent geopende restaurant Kyatcha. Je vond het Japanse restaurant eerst in een kleine locatie nabij Blaak, maar nu dus in een nieuwe vestiging in het moderne Port Pavilion bij de Leuvehaven. Het is een plek waar je geniet van cocktails met een Aziatische twist, smakelijke bites en uiteraard lekkere sushi. Op tijd reserveren is een aanrader want deze hotspot is erg in trek. 

Weekend tip 3: Metropolis Festival

Al sinds 1988 is het Metropolis Festival een hit in Rotterdam en ook dit jaar beloofd het weer een spetterend feest te worden. De locatie waar het festival plaatsvindt is vanouds in het Zuiderpark in Rotterdam en de entree is geheel gratis. Verwacht veel swingende mensen, goede beats, leuke marktkramen, foodtrucks met lekkere hapjes en gezellige activiteiten voor de kids. Uiteraard biedt het Metropolis Festival nog veel meer, maar dat mag je op zondag 3 juli zelf gaan ervaren!

Weekend tip 4: Last Sunday Brunch

In een sfeervolle setting onder het genot van een smakelijk hapje en drankje je belevingen van het afgelopen weekend bespreken. Dat past helemaal bij de Sunday Brunch van de Harbour Club. Omringd door groen van Het Park en met fijne live muziek en optredens op de achtergrond is dit een perfect uitje met vrienden en/of familie. Je kunt dit seizoen nog maar één keer terecht bij de Harbour Club voor de Last Sunday Brunch. Dit is aanstaande zondag 3 juli van 12:00 tot 18:00 uur.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!